KEF R Meta Series


Nu bij Poulissen te beluisteren

Goed nieuws; de R-serie van het Britse luidsprekermerk KEF is vernieuwd, onder andere met de baanbrekende Metamaterial Absorption Technology (MATTM). De allernieuwste technologieën die zijn ontwikkeld voor onder andere de toonaangevende KEF “The Reference” serie, worden nu ook toegepast in deze nieuwe generatie R-series, waardoor deze speakers meer detail, dieper geluid en een groter luisterplezier bieden.  

Metamaterial Absorption TechnologyKEF | R7 Meta Titanium gloss

KEF streeft er altijd naar om geluid zo puur mogelijk te produceren en een zeer intieme verbinding te creëren tussen de muziek en de luisteraar. Bij Poulissen beamen we dit en zijn we zeer te spreken over deze nieuwe generatie KEF speakers. Met de nieuwe R-series verandert er vooral akoestisch veel door de Metamaterial Absorption Technology. Deze techniek bestaat uit een complexe doolhofachtige structuur van 30 kanalen, geoptimaliseerd in grootte en lengte, die wordt toegepast op de achterkant van de drivers. Dit fungeert in zijn geheel als een soort zwart gat dat 99% van het ongewilde geluid achter in de kast absorbeert en uiteindelijk resulteert in een uiterst gedetailleerd en zuiver geluid.

De kast in de binnenkant van de speaker heeft ook een aanzienlijke upgrade gekregen. Deze is verstevigd door een geavanceerd systeem dat de kast met de drivers verbindt. Hierdoor maakt de kast zelf door minder trillingen aanzienlijk minder geluid waardoor het geluid een stuk natuurlijker zal klinken.

12e generatie Uni-Q drivers

De iconische Uni-Q drivers van KEF gaan de 12e generatie in en zijn wederom verbeterd en afgestemd op de MATTM technologie. Deze combinatie zorgt voor een indrukwekkende akoestische prestatie. De Uni-Q driver fungeert daarbij ook als een enkele puntbron, hetgeen ervoor zorgt dat het geluid gelijkmatiger door de ruimte wordt verspreid en dus, vanuit welk punt dan ook wordt geluisterd, het geluidKEF | R Meta gedetailleerd en natuurlijk te horen zal zijn. Het verbeterde cross-over ontwerp draagt hier ook zijn steentje aan bij. U kunt bij Poulissen in een van de mooie luisterruimtes de modellen komen beluisteren. 

Zeer diverse serie luidsprekers

De KEF R Meta series biedt veel diversiteit en bestaat uit zeven verschillende modellen. De serie telt drie vloerstaande (R5 Meta, R7 Meta en R11 Meta) en één boekenplankspeaker (R3 Meta). Ook zijn er twee verschillende centerspeakers (R2 Meta en R6 Meta) en met de R8 Meta is er zelfs een mogelijkheid voor een Dolby-Atmos opstelling. Zo kan deze serie worden opgesteld als stereo setup, maar ook als een Dolby Atmos opstelling voor de filmliefhebber.

Esthetisch ziet de nieuwe KEF serie er nog altijd zeer fraai uit. Alle modellen zijn beschikbaar in de uitvoeringen Black Gloss, White Gloss en Walnut. De R3 Meta is daarbij beschikbaar in het unieke Indigo Gloss en voor de R7 Meta in de kleur Titanium Gloss.

Klinkt dit voor u als muziek in de oren? De gloednieuwe KEF R Meta-serie is nu te beluisteren bij Poulissen.

KEF | R7 Meta Titanium