Innuos Music Servers & Streamers

Innuos

InnuOS werd in 2009 in het Verenigd Koninkrijk opgericht met het doel optimaal te genieten van digitale muziek en deze binnen handbereik te hebben, zonder concessies te doen aan de geluidskwaliteit en zonder dat daarvoor veel kennis van techniek is vereist. Kortom, InnuOS biedt zeer praktische en kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor het digitaal beluisteren van muziek.

 

Deze visie wordt bereikt doordat het merk de volgende drie kernprincipes hanteert:

  1. PERFECTE SYNERGIE TUSSEN HARDWARE EN SOFTWARE.

Het multidisciplinaire team van InnuOS combineert haar expertise in computerhardware, audiohardware, netwerken en software-engineering om de producten end-to-end te creëren.

  1. KLANTGEDREVEN ONDERZOEK EN ONTWIKKELING.

Door nauw samen te werken met de audiozaken, importeurs en consumenten begrijpt InnuOS wat verschillende klanten nodig hebben om een passende muziekoplossing te kunnen bieden. Dit is de drijvende kracht achter het onderzoek en ontwikkeling van InnuOS sinds hun bestaan.

  1. OPEN PLATFORM.

Digitale audio is een snel evoluerend gebied, met nieuwe producten die op de markt worden geïntroduceerd. In plaats van gesloten oplossingen te ontwerpen, bouwt InnuOS de producten zo open mogelijk, zodat ze kunnen worden geïntegreerd met de meest populaire hifi- en multiroom-producten op de markt.

 

Mogelijkheden

InnuOS biedt zeer veel mogelijkheden. InnuOS maakt bijvoorbeeld een compleet beheer van de muziekbibliotheek mogelijk via een tablet of smartphone mogelijk. Cd's kopiëren, muziek importeren, albumgegevens bewerken (inclusief albumcovers) en een back-up maken van uw muziekbibliotheek kan allemaal gemakkelijk worden gedaan, zonder een pc te gebruiken.

Zo is de ZENmini klein, stil en discreet. Toch kan deze tot 2500 cd's in hun originele lossless kwaliteit opnemen. Of u nu muziek streamt via een draadloos geluidssysteem, muziek streamers of rechtstreeks naar een versterker of met behulp van een DAC, met de ZENmini kun je probleemloos en op elk moment naar uw muziek luisteren, zonder de computer aan te hoeven zetten. De ZENmini trackt tracklijsten, albumhoezen en nog veel meer rechtstreeks van internet. Uw muziekcollectie is zo altijd up-to-date, intelligent gearchiveerd en klaar om af te spelen in een oogwenk. Verder maakt de ZENmini desgewenst verbinding met internetstreamingservices zoals Spotify, Qobuz, Deezer, Tidal en meer, zodat u onbeperkt kunt luisteren. Plaats de cd in de ZENmini, en de ZENmini slaat deze automatisch op zijn harde schijf op, waarbij cd-hoesillustraties en trackvermeldingen automatisch worden opgehaald. Eenmaal klaar, werpt de ZENmini de cd automatisch uit en is hij klaar voor de volgende. Al uw muziek op één plek, altijd beschikbaar.

Het FLAC-formaat dat door de ZEN wordt gebruikt, voorkomt het verlies van zelfs het kleinste audiodetail tijdens de overdracht. Uw muziek klinkt zo goed als een cd, zonder de cd.

De ZEN is een HiFi-component dat nog een aantal extra mogelijkheden biedt naast die van de ZENmini. De ZEN heeft door het voedingsontwerp met regelaars een ultra lage ruis (40 uV), gespecialiseerde audiocondensatoren (Nichicon MUSE) en een netfilter van zeer hoge kwaliteit om audiotransparantie en realisme te garanderen. Verder wordt door de Dual-ethernet-poorten met isolatietransformer op de ethernet-poorten de geluidskwaliteit van de  streamer aanzienlijk verbetert in vergelijking met een directe routerconnectie. Tevens is er speciale aandacht besteed aan het verminderen van trillingen.

Verder is er ook de ZENith Mk3 1TB. De geavanceerde Mk3 heeft een drievoudige lineaire PSU met Mundorf CAPS en custom-treated SSD. Ideaal voor muziekliefhebbers die een vloeiender, meer ontspannen geluid willen met een breder geluidsbeeld.

De Phoenix USB Reclocker neemt het USB-signaal van elke bron en regenereert het naar een extreem nauwkeurig signaal, om vervolgens naar uw DAC te voeren, zodat die optimaal kan presteren. De Phoenix USB Reclocker biedt in één apparaat het equivalent van drie afzonderlijke apparaten: een USB-regenerator, een voeding en een externe masterklok met zijn eigen voeding.

De Statement is het vlaggenschip van InnuOS, ontworpen om digitale audio naar een nieuw prestatieniveau te tillen. Een state-of-the-art bron voor de meest veeleisende muziekliefhebber.

Innuos

Internationale waardering

De producten van InnuOS worden zeer gewaardeerd door internationale vakbladen. Zo is de InnuOS Phoenix USB Reclocker recentelijk nog zeer goed gewaardeerd in het tijdschrift The Ear, zie https://www.the-ear.net/review-hardware/InnuOS-phoenixusb-reclocker

Hierin staat onder andere als volgt vermeld:

 

The PhoenixUSB delivers the best sound I’ve heard with a USB connection to date (…). It had me listening late into the night on numerous occasions, contrasting performances of Arvo Pärt’s Fratres for instance, Tasmin Little sounding sweeter and more melodic than Viktoria Mullova’s intense and dark approach but both of these violinists revealed the depth of feeling behind the piece.

 

The Statement van InnuOS kreeg van The Absolute Sound de ‘‘review & product of the year‘:

 

"This meticulously crafted two-unit server with an external linear power supply offers the opportunity to run Roon, Roon utilizing Squeezebox (a tad glitchy but worth the glitches), or Squeezebox with your favorite UPnP software."

Read Full Review  Mar 2020

 

Eerder werd de Statement al door het toonaangevende tijdschrift The Ear al verkozen tot

 ‘Best HiFi Component’ , zie:

 

"The source in a network streaming system is the hard drive/server that the music is stored on, no product makes this clearer than the InnuOS Statement. This takes the art of network server technology to a new high thanks to the separation of power supply and signal processing duties in two chassis and high accuracy clocking for the digital outputs. The latter being highly beneficial with music streaming services. The main issue with all digital systems is high frequency noise, reduce that and you increase resolution. What makes the Statement so hard to beat is the ability to deliver a digital signal with incredibly low noise, we’ve not heard better, and that means phenomenal separation, dynamics, imaging and timing capabilities with a DAC or streamer that’s able to reveal as much."

Read Full Review (the-ear.net) >  Jan 2019

 

Graag geven wij u meer informatie over het volledige InnuOS-programma. Er zijn meer modellen dan hier genoemd. Ook zijn er veel mogelijkheden tot uitbreiding van de opslagcapaciteit. Het merk biedt zeer veel praktische oplossingen voor het gebruik en opslag van digitale muziek op zeer hoog niveau.

 

Benieuwd? Wij hebben het InnuOS programma is onze showroom aangesloten staan, zodat u dit desgewenst in alle rust kun beluisteren. Zie https://www.poulissen.nl/producten/merk/innuos voor meer informatie.

Innuos programma