STATEMENT

Statement

Impressie

€ 12.000,00

Vraag naar onze actuele prijs.

Omschrijving
STATEMENT

 

 

Nieuwe lineaire voedingsarchitectuur met 8 onafhankelijke PSU-rails
EMI-geoptimaliseerd moederbord exclusief ontworpen voor Innuos
10 mm CNC-gefreesd aluminium chassis
8 GB RAM met 4 GB afspelen in het geheugen
Nieuwe generatie quad-core Intel CPU
Asymmetrische isolatievoeten

 

Aangedreven door innuOS
innuOS maakt een compleet beheer van de muziekbibliotheek mogelijk via een tablet of smartphone. Cd's rippen, muziek importeren, albumgegevens bewerken (inclusief albumcovers) en een back-up maken van uw muziekbibliotheek kan allemaal gemakkelijk worden gedaan, zonder een pc te gebruiken.

innuOS bevat ook veel intelligente functies om u te helpen bij het organiseren van uw muziekbibliotheek, zoals onze op regels gebaseerde muziekimport-engine of de modus Assisted CD Ripping.

Bit-Perfect Ripping
Gebruik AccurateStream-technologie om in optimale kwaliteit te rippen  in WAV- of FLAC-bestanden.

Automatisch rippen van cd's
Plaats een cd in de Statement. De innuOS haalt automatisch volledige albumgegevens en covers uit meerdere online databases, ript uw cd en werpt de cd uit wanneer het rippingsproces voltooid is.

Ondersteund rippen van cd's
Met geassisteerd rippen van cd's kunt u alle albumgegevens en covers van de online databases bekijken en bewerken voordat u de cd ript.

Stille modus
Luister je graag naar muziek terwijl je je cd's ript en wil je absolute stilte? Schakel gewoon de stille modus in om het rippen te vertragen, waardoor het veel stiller en met minder trillingen gebeurt.

Offline rippen
Cd's kunnen zonder internetverbinding worden geript. Wanneer verbonden, worden albumgegevens en hoes voor alle offline geripte cd's met een simpele klik verkregen.

Innuos

 

Digital music import

Importeer wizards voor bestaande bibliotheken
Vooraf gedefinieerde wizards voor het importeren van muziek van USB-opslag, muziekservers en NAS.

Intelligente import-engine
innuOS produceert al het harde werk van het importeren van muziek door het intelligent analyseren van de muziekbestanden volgens een aantal regels zoals:

 • De muziek organiseren op basis van formaatkwaliteit (gecomprimeerd, cd-kwaliteit of hoge resolutie), artiest en album
 • Zeer lange bestandsnamen of illegale tekens verwijderen
 • Metadata toevoegen aan WAV-bestanden op basis van mapstructuur
 • Downloaden van online winkels
 • Qobuz, Linn Records, HD Tracks, HiResAudio, B&W Society of Sound, iTunes, Amazon en meer. Download de muziekbestanden (zelfs als ze in een zip- of tar-bestand staan) naar de gedeelde map Auto Import en de server zorgt voor het toevoegen en bijwerken van de muziekbibliotheek.
   

Innuos

 

 

Muziekbibliotheekbeheer

Albums bewerken of verwijderen
Blader door uw bibliotheek, selecteer het album dat u wilt bijwerken en begin direct met bewerken op uw tablet of smartphone. U kunt de omslag wijzigen, genres beheren op basis van eerder gebruikte genres of gewoon het album verwijderen - het kan niet eenvoudiger.

Quarantaine
Quarantaine is een verzamelplaats, gescheiden van de muziekbibliotheek, waar alle aandacht verdienende albums worden geplaatst zodat ze kunnen worden gerepareerd voordat ze de muziekbibliotheek ingaan. Deze omvatten:

 • Albums zonder metadata
 • Geripte albums met beschadigde nummers
 • Mogelijk gedupliceerde albums
 • Albums zijn offline geript
 • Automatische muziekbibliotheekupdates
 • Nadat muziek is toegevoegd, gewijzigd of verwijderd, wordt de bibliotheek automatisch bijgewerkt, evenals alle aangesloten systemen zoals Sonos of UPnP Streamers. 

 

Innuos

 

Muziek serverbeheer

Automatische netwerkidentificatie
Nooit meer IP-adressen uitzoeken, vind uw server. Ga gewoon naar my.innuos.com op uw tablet of smartphone om alle Innuos-apparaten op het netwerk weer te geven en van daaruit toegang te krijgen tot de innuOS-app.

Externe updates
Update het systeem met een druk op de knop om te profiteren van onze continue verbeteringen: nieuwe functionaliteiten, verrijkte klantervaring of verbeterde geluidskwaliteit.

Automatische back-up naar USB-drive of NAS
Back-up van uw muziekbibliotheek kan worden ingesteld op innuOS om automatisch te starten op basis van de groei van de bibliotheek (bijv. Elke keer dat er 50 cd's worden toegevoegd) naar een USB-back-upschijf of naar een NAS op het netwerk.

Innuos

 

Herontdek uw muziek en ontdek nieuwe

Speel al uw muziek af, evenals internetradio en streamingdiensten met de beste geluidskwaliteit door rechtstreeks verbinding te maken met een DAC of digitale versterker via asynchrone USB.

Ondersteunt alle belangrijke muziekformaten
De innuOS Music Player speelt FLAC, DSD, MQA, WAV, Apple Lossless, AIFF, M4A en MP3 en ondersteunt bitrates tot 32bit / 384KHz en DSD256, bij aansluiting op compatibele DAC's

Afspelen vanaf NAS
Speel muziek af die is opgeslagen op een externe NAS-schijf.

Roon-Ready Player
De innuOS Music Player kan als een Roon-Ready-speler worden gebruikt, zodat je de geweldige Roon-interface kunt gebruiken om je muziek als nooit tevoren te verkennen.

 

Streamers en multiroom systemen

Perfecte integratie met Sonos
innuOS kan zijn muziekbibliotheek met één druk op de knop automatisch verbinden met een Sonos-systeem en de Sonos-muziekbibliotheek automatisch opnieuw scannen wanneer een album wordt toegevoegd, gewijzigd of verwijderd uit de muziekbibliotheek.

Snelle en betrouwbare UPnP-server
innuOS bevat ook een UPnP-server die out-of-the-box is geconfigureerd om perfect samen te werken met een aantal op UPnP gebaseerde systemen:

 • Draadloze multi-room speakers zoals Bang & Olufsen, Denon HEOS, BOSE en vele anderen
 • Muziek streamers van Naim, Linn, Moon, Auralic en vele anderen
 • Roon Server

 

Nieuwe lineaire vermogensarchitectuur

In samenwerking met Dr. Sean Jacobs werd een nieuwe voedingsarchitectuur exclusief ontworpen voor de Statement. De voeding wordt verdeeld over twee behuizingen, waarbij de ene behuizing de AC / DC-conversietrap bevat en de andere bevat een regeltrap samen met de servercomponenten.

Het resultaat is duidelijk: gereguleerde "schone" stroom doorloopt een zeer korte weg, punt aan punt gesoldeerd, met de minste weerstand en blootstelling aan EMI. Dit is superieur in efficiëntie in vergelijking met een traditionele architectuur waar een aparte stroomvoorziening wordt gebruikt - gereguleerde 'schone' stroom moet door meer obstakels van interne bekabeling, uitgangsconnectoren, kabel, ingangsconnectoren en meer interne kabels gaan voordat het zijn bestemming bereikt.

 

8 Independent Linear PSU Rails

Elk onderdeel van de server krijgt zijn eigen speciale voeding van een van de 8 onafhankelijke stroomrails, waardoor kruisbesmetting van componenten verder wordt voorkomen. Bijzonder opmerkelijk is het gebruik van een speciale voeding voor elk van de Ethernet- en USB-OCXO-klokken met hoge precisie, waardoor deze klokken optimaal werken.
 

Op maat ontworpen Ethernet en USB Re-clocker

Niet helemaal tevreden met de bestaande USB- en Ethernet-reclockontwerpen, ontwierp Innuos hun eigen ontwerp. De kern van het ontwerp zijn 3 principes: het gebruik van zeer nauwkeurige OCXO-reclockers voor het timen van de signalen, uiterste zorg bij het voeden van belangrijke componenten om kruisbesmetting te voorkomen, en extreem korte paden tussen componenten.

Hoewel het gebruik van OCXO-reclockers niet nieuw is, is de manier waarop ze worden gevoed en de lay-out van het bord buitengewoon belangrijk gebleken voor hun prestaties. Als voorbeeld werden tientallen USB-controllers geanalyseerd in termen van hoe ze werden gevoed en gereclockt, zodat ze deze controle extern konden uitvoeren. De USB Controller wordt aangestuurd door maar liefst 3 ultralage ruisregelaars, één per onafhankelijke spanning.

Door de reclockers heel dicht bij de controllers te houden, via een speciale track op het bord zelf, worden de verliezen in signaalkwaliteit die gepaard gaan met het gebruik van externe reclockeenheden voorkomen.

 

10 mm CNC-gefreesd aluminium chassis

Gehuisvest in een behuizing van 10 mm dik CNC-gefreesd aluminium, is de Statement niet alleen een mooi gezicht. De dikke metalen behuizing helpt externe EMI te isoleren en het gewicht helpt schadelijke trillingen in het systeem te dempen. 

 

Op maat ontworpen moederbord

Het moederbord is volledig EMI-geoptimaliseerd naar Innuos' eigen exclusieve ontwerp door alle onnodige, ruisgenererende componenten te verwijderen die audio in gevaar kunnen brengen. Een volledig aangepast BIOS zorgt ervoor dat de hardware op de laagste ruis werkt zonder de prestaties te verminderen. Verdere EMI-behandeling wordt vervolgens toegepast op het moederbord, zodat EMI wordt geabsorbeerd in plaats van gereflecteerd naar andere componenten.
 

 

 

Beknopte specificaties

Type product Server
Digital Output Re-clocked USB 2.0 supporting USB Audio Class 2
DoP, Native DSD and MQA
Re-clocked dedicated Ethernet Streamer Port
Dimensies 90 x 420 x 350mm (H x W x D)
Gewicht 8.2kg
 • iDEAL
 • Visa / Mastercard
 • Bancontact / Mister Cash
 • Betalen in winkel
 • Bank overschrijving
 • Rembours