Meubel audiosysteem

HiFi Meubel kiezen - Advies bij Poulissen

Als je graag het uiterste wil halen uit jouw audiosysteem dan zijn er heel wat zaken waarmee rekening kan worden gehouden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de keuze van de apparatuur, de gebruikte bekabeling en de akoestiek. Maar ook de wijze van plaatsing in je (luister)ruimte is essentieel. Zo kan een goede wijze van plaatsing worden bereikt met behulp van een bijpassend meubel. Maar welk meubel is goed passend en waarop moet je letten bij de aankoop ervan? In dit blogbericht willen we jullie daar tips en adviezen over geven vanuit onze expertise.

Om te genieten van een goed en zuiver geluid dat afgespeeld wordt door het samenspel van een goede versterker, hoogwaardige luidsprekers en kwalitatieve kabels is het aan te raden om deze audiofiele belevingsproducten (met name versterkers, DAC’s, cd-spelers) te plaatsen op een stabiele ondergrond. Dit kan worden bereikt door de afzonderlijke onderdelen in een speciaal daarvoor vervaardigd meubel te plaatsen. Dit heeft namelijk meerdere voordelen, hieronder een overzicht:

-     je maximaliseert de muzikaliteit van het systeem waardoor jij nog intenser kan genieten van je favoriete muziek. Ritme, dynamiek en toonhoogte worden perfect op elkaar afgestemd. En dat op een wijze dat zoals de artiest het bedoeld heeft tijdens de opname.

-      je minimaliseert op deze wijze resonantieverschijnselen die doorgaans kunnen optreden wanneer ‘trillende geluidsapparatuur’ zoals bijvoorbeeld versterkers, DAC’s, cd-spelers en andere voorwerpen, zoals meubels, mee laten trillen. Daardoor ontstaat er immers resonantie. Met een aangepast meubel zorg je er voor dat deze trillingen zoveel mogelijk gedempt worden, wat een positieve invloed heeft op de muziekweergave.

-     je zorgt er op deze manier voor dat je apparatuur hoger en veiliger staat, wat ook het bedieningsgemak kan dienen. Als je investeert in mooie en kwalitatief hoogwaardige audioproducten, dan wil je dat deze zo lang mogelijk meegaan. Een stevig en solide meubel ‘ondersteunt’ daarbij uw apparatuur en is daarom, volgens ons, essentieel.

-     daarnaast is er een bijkomend visueel voordeel: je prachtige muzieksysteem wordt gepresenteerd op een nette manier. Zo integreert het meubel de apparatuur optimaal in je (luister)ruimte.

HiFi racks keuze | Poulissen Audio Video Center


Bij Poulissen Audio Video Center hebben we een uitgebreid assortiment van verschillende type meubels klaar staan die de nodige ondersteuning bieden voor uw muziekapparatuur. Binnen ons portfolio hebben we verschillende mooie merken, bijvoorbeeld merken als Norstone, Spectral, Bassocontinuo en ook Custom Design Milan. Dit laatste populaire merk is een keuze waar onze klanten als muziekliefhebber erg tevreden mee zijn, weten wij uit ervaring.

Zo zijn bijvoorbeeld het Milan 6 HiFi rack, het Milan Ref 10 HiFi rack en het HiFi XL meubel 3 erg in trek. Ze bieden ondersteuning voor een respectievelijk gewicht van 30, 50 en 50 kilogram. Daarnaast moeten we ook de dikte van en de grootte van de glasplaat benoemen, want, zoals de naam het misschien al doet vermoeden, zitten hier enkele belangrijke verschillen in die essentieel zijn en mede de keuze bepalen van uw (toekomstig) meubel.

-    Het Milan 6 meubel heeft een 6 mm dikke glasplaat en een afmeting van 57 x 40 cm (b x d).

-    Het Milan Ref 10 meubel is de ‘grotere broer’ van het Milan 6 HiFi rack. Dit rack heeft bijvoorbeeld een glasplaat die 4 mm dikker is (totaal 10 mm) en een afmeting van eveneens 57 x 40 cm (b x d).

-    Het HiFi XL meubel heeft ook een glasplaat van 10 mm dik. In vergelijking met het Milan Ref 10 HiFi   rack is deze qua formaat wel iets groter: het element heeft een afmeting van 62 x 51 cm (b x d) en is op die manier het best geschikt voor gebruik in combinatie met  high-end componenten. Denk daarbij onder andere aan apparatuur van bijvoorbeeld Accuphase, McIntosh, Esoteric, Hegel, Rotel enz.

Daarnaast hebben we ook nog andere leuke merken en modellen audiomeubels. Daarbij denken we aan bijvoorbeeld de Khalm van NorStone. Het design is erg rustig en strak, ideaal voor sobere interieurs. Tegelijkertijd is de Khalm eenvoudig aan te passen aan uw wensen, zowel qua formaat en plaatsing als ook flexibiliteit. Bovedien is dit meubel uitgevoerd met een glazen voorplaat/zijde in kleur. Dit is ideaal om je apparatuur ook te bedienen met gesloten voorzijde.

Spectral bij Poulissen in Roermond


Nog een meubel dat zeker de moeite waard is om zelf te ontdekken: het Scala audio video meubel van Spectral. Perfect om ook andere apparatuur, zoals bijvoorbeeld een televisie, maar eveneens uw soundsysteem te plaatsen. Maar er is ook plaats voorzien om uw film collectie en/of uw muziekverzameling op te bergen. Handig toch?

Tevens brengen wij graag de LYRA 2.0 van Bassocontinuo onder de aandacht. Deze is voorzien van massief metalen onderdelen, een donkergrijze metallic coating, seperate planken, verstelbare spikes en bovenal volledig modulair. Op deze manier kan je systeem en meubel flexibel meegroeien zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het meubel snel te klein zal zijn.

Conclusie:

Wil je zelf nog intenser genieten van je favoriete muziek, films en/of series? Ben je nog op zoek naar een meubel om de apparatuur in je (luister)ruimte te presenteren? Of heb je het gevoel dat er nog meer muzikaliteit in je (muziek)systeem zit?

Dan ondersteunt ons gepassioneerde team van specialisten je heel graag bij de keuze van je (toekomstig) meubel. Neem hiervoor contact op met Poulissen Audio Video Center gelegen in het pittoreske Roermond. Tot binnenkort.