Luisterdagen KEF bij Poulissen op 2 en 3 juni

Luisterdagen KEF bij Poulissen op 2 en 3 juni

Op 2 en 3 juni 2022 zal KEF-specialist Joost Van den Bosch bij Poulissen diverse demonstraties van de KEF Blade Series en de KEF Reference Series verzorgen. Ook zal hij hierbij aandacht schenken aan de LS60 Wireless. Wilt u een luistersessie bijwonen? U bent van harte welkom. 

KEF Blade META bij PoulissenUitnodiging KEF demonstratiedagen

Graag nodigen wij u uit voor de KEF demonstratiedagen om zelf de nieuwe Series en de LS60 Wireless te komen beluisteren en bewonderen. 

Luistersessies:

 • donderdag 2 juni om 15.00 en 19.00 uur,
 • vrijdag 3 juni om 11.00, 14.00 en 16.00 uur.

Meld u nu aan door een e-mail te sturen naar info@poulissen.nl . Vermeld in deze e-mail uw naam, aantal personen en of u op donderdag of vrijdag erbij wil zijn. Tevens kunt u erbij vermelden welk tijdstip uw voorkeur heeft. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • donderdag 2 juni om 15.00 of 19.00 uur,
 • vrijdag 3 juni om 11.00, 14.00 of 16.00 uur.

Wij nemen vervolgens contact met u op voor het reserveren van een plaats. 

Wilt u liever een luisterafspraak maken om alleen de nieuwe luidsprekers te ervaren? Ook dat kan uiteraard, wij reserveren graag onze KEF-luisterruimte voor u. Bel hiervoor met Poulissen via +31(0)475-335716  of stuur een e-mail naar info@poulissen.nl .

 

Locatie:

Poulissen Audio Video Center B.V.

Schoenmakersstraat 19

6041 EX  ROERMOND


Tijdens de KEF demonstratiedagen introduceert KEF-specialist Joost van den Bosch de nieuwe LS60 Wireless, de Blade Meta Series en de Reference Meta Series bij Poulissen Audio Video Center in Roermond.

Zoals we eerder al lieten weten, heeft de bekende luidsprekerfabrikant KEF niet één, maar twee vernieuwde luidsprekerseries - inclusief haar vlaggenschip de KEF Blade Meta - gelanceerd. 

De KEF Blade Meta Series is nu haar volgende generatie ingegaan, nog steeds twee modellen sterk met de Blade One Meta en Blade Two Meta die de in 2011 uitgebrachte voorgangers vervangen. Ondertussen is ook de Reference-reeks vernieuwd, zodat ook deze de naam Meta terecht kan dragen.

Ook kunt u tijdens de demonstratiedagen kennis maken met de allernieuwste streamingsluidsprekers LS60 Wireless, die KEF heeft geïntroduceerd in verband met haar 60-jarig bestaan. Ontdek en ervaar de vele mogelijkheden van de LS60 Wireless. Niet alleen een kwalitatief zeer hoogwaardige luidspreker maar daarnaast ook een geavanceerd draadloos high-fidelity muzieksysteem waarmee kan worden gestreamd vanaf elke bron en verbinding kan worden gemaakt met elk audioapparaat in huis. En dat dus allemaal op high-end niveau.

Meta staat voor KEF's Metamaterial Absorption Technology (MAT)-technologie, die het bedrijf in 2020 introduceerde en die aan de basis ligt van de KEF LS50 Wireless II en KEF LS50 Meta. Deze technologie won zelfs onder andere de 'what HiFi Innovation Of The Year' Award in datzelfde jaar. In essentie is het een cirkelvormige doolhofstructuur die achter de tweeter zit en tot 99 procent van de hoogfrequente vervorming kan elimineren door het achterwaartse geluid te absorberen. Gezien het succes van deze technologie is deze nu ook in deze luidsprekers van KEF geïmplementeerd.

Maar, behalve de MAT-technologie, zijn er meer belangrijke en onderscheidende wijzigingen bij de Blade en Reference Series.


KEF

Meer informatie

Bent u benieuwd naar alle vernieuwingen? Deze hebben wij hier voor u onder elkaar gezet.

KEF Blade Meta Series

Uni-Q driverconcept

Bij de ontwikkeling van de Blade One Meta en Blade two Meta zijn verschillende ideeën samengebracht. Eenvoudig gezegd wil KEF bereiken dat geluiden op alle frequenties op hetzelfde moment bij onze oren aankomen. In de praktijk is dit moeilijk te bereiken met systemen met meerdere drivers, met luidsprekers op verschillende afstanden van de luisteraar en met verschillende fasekarakteristieken bij verschillende frequenties. Om dit te verhelpen, maakt KEF gebruik van haar Uni-Q driverconcept om de tweeter en de mid-range fysiek op één lijn te brengen. De nieuwste Uni-Q driver voor The Blade One en Two, verfijnd door verbeteringen, is de 12e generatie Uni-Q met MAT. Deze op maat gemaakte driver levert onberispelijke prestaties en is het resultaat van tientallen jaren interne kennis. 

 

Single Apparent Source technologie

De kern van de Blade wordt gevormd door de Single Apparent Source technologie. Het is een uitbreiding op het iconische Uni-Q driverconcept, de bouwsteen van het kenmerkende KEF-geluid. Single Apparent Source technologie beoogt het akoestische ideaal van een puntbron te bereiken, waarbij lage, midden- en hoge frequenties uit één punt uitstralen. Het resultaat is een merkbaar nauwkeuriger beeldvorming en een zeer accuraat geluid over een breder gebied.

 

MAT tweeter absorber

En er is nog meer, zoals het streven naar een lage vervorming. Bij dynamische drivers in luidsprekerkasten is een van de problematische elementen dat de drivers zowel naar voor als naar achter uitstralen. De achterwaartse golf moet in wezen worden geëlimineerd, anders werkt deze als een bron van vervorming. Hier komt de Meta in de naam om de hoek kijken. KEF gebruikt een metamateriaal achter de Uni-Q driver om de tegengolf van de tweeter te absorberen. Metamaterial Absorption Technology (MAT) is een complexe structuur, waarin elk van de kanalen op doeltreffende wijze een specifieke frequentie absorbeert. In essentie is het een cirkelvormige doolhofstructuur die achter de tweeter zit en tot 99 procent van de hoogfrequente vervorming kan elimineren door het achterwaartse geluid te absorberen. Vervorming wordt hierdoor geëlimineerd waardoor een zuiverder, natuurlijker akoestisch geluid resteert.

 

Verder zijn ook nog de volgende verbeteringen doorgevoerd in The Blade:

 • driver-surround: Een nieuwe driver-rand is ontworpen om een langere excursie mogelijk te maken zonder diffractie te veroorzaken en om het frequentiebereik van de middenfrequenties uit te breiden. Bovendien zijn de contouren van de dome, het middenbereik en de surround allemaal met de computer geoptimaliseerd om een perfect vloeiende overgang naar het cabinet te garanderen.
 • flexible decoupling chassis: Een nieuw flexibel ontkoppelingschassis is ontworpen om trillingen te verminderen en verkleuring tegen te gaan. Het zorgt ervoor dat trillingen die door het motorsysteem voor midden- en hoge frequenties worden gegenereerd, niet worden doorgegeven aan de luidsprekerkast.
 • ultra-low distortion MF motor:Een nieuw ontwerp voor een ultra-lage vervorming van de middentoner maakt gebruik van een koperen ring die in de opening van de motor is aangebracht om de inductance en de variatie van de inductance tot een minimum te beperken.
 • tweeter gap damper: De tweeter gap demper is opnieuw ontworpen om de ruimte aan de achterkant van de tweeter voor de nieuwe metamateriaal-absorber te maximaliseren.
 • tweeter dome: De nieuwe verstijfde aluminium tweeter dome die in het midden van de ultramoderne Uni-Q driver array zit, is in staat om een consistent helder geluid te leveren, ongeacht het volume. 
 • tangerine waveguide: De gepatenteerde tangerine waveguide technologie beheert de luchtstroom om de brede, gelijkmatige verspreiding van een natuurlijk geluidsveld te creëren, waardoor het verbluffend zuivere hoge frequentiebeeld door de hele kamer wordt verspreid.
 • decoupled diaphragm: In plaats van cross-overs van een hoge orde te gebruiken om te voorkomen dat de LF-conus zijn break-upfrequentie bereikt, kan Blade door de voice coil los te koppelen van het diafragma profiteren van de akoestische voordelen van cross-overs van een lage orde: een zuiverder geluid en een zijdezachte basrespons, ongeacht het volume.
 • vented coupler: Vervormingseffecten door ingesloten turbulente lucht zijn weggewerkt door de opening boven de voice coil te ontluchten, zodat de lucht vrij kan ontsnappen, hoe hard de luidsprekers ook worden aangestuurd. De prestaties blijven daardoor helder, zuiver en meeslepend bij luid spelen.

 

Verkrijgbare kleuren - custom colour finishes

De Blades zijn verkrijgbaar in een palet van acht verschillende finishes door het combineren van vijf finishes van de kast met zes Uni-Qdriver cone kleuren. Op aanvraag en tegen meerprijs kan KEF ook een andere gewenste kleur leveren, zodat de kleur precies bij uw interieur past. 


KEF

 

KEF Reference Meta Series

Ook de Reference Meta Series, die op een verrassende wijze zijn vernieuwd, maken gebruik van de bekende Uni-q technologie en MAT tweeter absorber van KEF. Verder zijn ook alle bij de Blades genoemde vernieuwingen doorgevoerd, behalve de decoupled diaphragm en de vented coupler.

De Reference meta Series bestaan uit de volgende modellen:

Verkrijgbare kleuren

De Reference Meta Series zijn verkrijgbaar in vijf verschillende finishes dor het combineren van drie finishes van de kast met vijf driver unit kleuren. Op aanvraag en tegen meerprijs kan KEF ook een andere gewenste kleur leveren, zodat de kleur precies bij uw interieur past.