Esoteric introduceert beloftevolle Grandioso M1X

Esoteric Grandioso M1X

Recent introduceerde het Japanse Esoteric hun Grandioso M1X, een stevige mono-eindversterker van maar liefst 63 kg. Ontdek hier alle nieuwigheden.

 

De nieuwste eindversterker van Esoteric is een feit: de Grandioso M1X

12 februari, het klinkt misschien als een doodgewone vrijdag maar dat geldt absoluut niet voor het gerenommeerde Esoteric . Want deze datum zal voor het bekende Japanse audiobedrijf namelijk de boeken ingaan als de dag waarop ze de Grandioso M1X mochten voorstellen aan het grote publiek. Vol trots verwelkomen ze graag in hun familie deze monoblok versterker die tegelijkertijd ook dienst doet als vlaggenschip van hun M-productserie.

Grandioso M1x

Esoteric M1xDe Esoteric Grandioso M1X, zoals de naam het misschien al doet vermoeden is het de beloftevolle opvolger van hun eerdere Grandioso M1 mono eindversterker. In vergelijking met zijn voorganger heeft dit model enkele leuke nieuwigheden ingebouwd waar we jullie niet van willen onthouden. Hieronder alvast een overzicht van de vier meest belangrijke verschillen:

 

  • Dit model is in tegenstelling tot zijn ‘kleinere broer’ voorzien van de Esoteric SJ-BJT01, een nieuw ontwikkelde bipolaire superjunctie transistor. Reken alvast maar op een krachtige versterking en een lage weerstand.
  • De Grandioso M1X heeft extra grote ringkerntransformatoren aan boord van 3.000 VA die kunnen functioneren als spannings- en stroomversterkers.
  • Esoteric heeft tegelijkertijd nieuwe condensatoren ingebouwd die een capaciteit hebben van wel 60.000 uF, deze zijn vooral terug te vinden in het voedingsgedeelte. Een constante gelijkspanning? The Grandioso M1X got it!
  • Naast de traditionele RCA- en XLR-aansluitingen heeft dit apparaat ook nog een analoge aansluiting aan boord die ook wel beter gekend is onder de noemer ‘ES-LNK’. Klaar om intens te genieten van een hoogkwalitatieve ‘analoge’ sound?

 

Zoals de foto’s misschien al doen vermoeden betreft dit een vrij ‘potig’ model dat ons op muzikaal vlak hoogstwaarschijnlijk niet teleur zal stellen. De Grandioso M1X heeft een gewicht van maar liefst 63 kilogram en is 49,1 × 22,15 × 53,5 cm groot. Wat een ‘stevige telg’!

Dan rest er ons alleen nog maar om het even te hebben over de specificaties. Er wordt een maximaal uitgangsvermogen opgegeven van 300 Watt, 600 Watt en 1200 Watt. Respectievelijk bij een impedantie van 8 Ohm, 4 Ohm en 2 Ohm. Mooi toch?

Slot:
Een eindversterker, maar dan opnieuw gedefinieerd. Zo sluiten we graag deze korte doch krachtige voorstelling af van de Esoteric Grandioso M1X. De eerste leveringen zouden gepland staan voor de maand mei. Nog even afwachten dus om dit ‘stevige’ paradepaardje zelf in onze showroom te komen ontdekken. 

Wilt u in tussentijd graag meer ontdekken over dit model? Surf dan zeker al eens naar de productpagina van de Grandioso M1X  en kom alles te weten over uw favoriete eindversterker.

Ontdek hier gerust ook eens het volledige assortiment van Esoteric dat u kan terugvinden in ons uitgebreide en kwalitatieve merkenaanbod. Poulissen Audio Video Center : uw (favoriete) muziek, onze zorg!

Esoteric M1X aansluitingen