Rubicon 6 C

DALI Rubicon 6 C Zwart

Impressie

€ 3.499,00

Binnen 2 tot 4 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!

Omschrijving
Rubicon 6 C

DALIDe RUBICON 6 C maakt deel uit van een 'best in class' actief luidsprekersysteem met een krachtige driverconstructie die gezamenlijk veel meer lucht verplaatsen en nog lager in het diepe basgebied reiken. De vloerstaande luidspreker heeft een uiterst stabiele draadloze verbinding die gebruik maakt van een eigen netwerk. Met twee klasse D-versterkers van 250 watt in elke luidspreker is er meer dan genoeg vermogen om zelfs bij complexe muzikale passages of enorme explosies in films voor meer dan voldoende geluidsdruk te zorgen.

De elegante RUBICON C is onze manier om een mooie harmonie te creëren in de overgang naar de digitale wereld met behoud van het hoogwaardige karakter. De RUBICON 6 C maakt deel uit van een draadloos luidsprekersysteem dat de consument in staat stelt gemakkelijk toegang te krijgen tot al zijn muziek in de best mogelijke kwaliteit, en deze af te spelen zonder dat daarvoor ingewikkelde elektronica nodig is.

De RUBICON 6 C is in staat om voldoende fysieke bas te leveren om een grotere ruimte te vullen, vooral dankzij de woofers. 

Het RUBICON C-audiosysteem levert moderne hifi op hetzelfde hoge kwaliteitsniveau - of beter - dan de originele RUBICON-serie. Dit is te danken aan de combinatie van de drivers en kastconstructie van de originele passieve serie, de versterkertechnologie van de CALLISTO-reeks en de draadloze audiotransmissie van de DALI Sound HUB. Samen vormen zij de RUBICON C serie.

De RUBICON 6 C is verkrijgbaar in drie afwerkingen - hoogglans wit, hoogglans zwart en walnoot - en wordt geleverd met rubberen voetjes om hem stevig op zijn plaats te houden en hem zowel esthetisch als akoestisch op zijn best te houden.

DALISMC Het gebruik van SMC (Soft Magnetic Compound) in de RUBICON 6 C heeft vele voordelen, maar het overschaduwende resultaat is een aanzienlijke vermindering van de vervorming door het mechanische verlies in de magneetmotor. Het unieke vermogen van SMC om een hoog magnetisch geleidingsvermogen en een zeer laag elektrisch geleidingsvermogen te leveren, geeft ons alle gewenste kwaliteiten van een echt goede luidsprekermagneet zonder de traditionele nadelen.

Een deel van het "geheim" zijn de individueel gecoate magnetische korrels die het mogelijk maken een sterke magneet te vormen die niet elektrisch geleidend is (ca. 1/10.000's van ijzer). Het resultaat van het gebruik van SMC is dat er bijna geen hysteresis en dus ook geen vervorming is.

DALIAMPLIFIER Het ontwerpen van een 'best in class' actief luidsprekersysteem is de som van vele onderdelen. Een echt belangrijk onderdeel is de versterker, of beter gezegd de versterkermodule.

Door gebruik te maken van een digitaal scheidingsfilter in plaats van het analoge van de RUBICON, sturen de twee versterkers in elke luidspreker de woofers en tweeters rechtstreeks aan. Hierdoor kan de akoestische ingenieur de interactie tussen versterker en driver perfect optimaliseren en nog meer detail uit het bronmateriaal halen dan voorheen mogelijk was.

De 6½" SMC woofer van houtvezel levert de middentonen en lage tonen die door een van de twee 250 W versterkers worden gevoed. De combinatie van het ontwerp met laag verlies, het houtvezelmembraan en de SMC pool maakt dat deze woofer in staat is te werken met minimale vervorming van het versterkersignaal. Dit samen met de uiterst muzikale klasse-D versterker levert audio op met veel dynamisch detail.

Onze klasse-D versterker is gebaseerd op gepatenteerde state-of-the-art technologie met een global feedback, zelf-oscillerend ontwerp gekozen voor zijn zeer muzikale eigenschappen. Omdat hij tot 5 seconden lang 250 Watt kan leveren, is er meer dan genoeg vermogen om te zorgen voor meer dan voldoende geluidsdruk, zelfs bij complexe muzikale passages of enorme explosies in films.

DALIDRIVERS WOOFER De conus die in de RUBICON 6 C wordt gebruikt, steunt op het erfgoed van de EPICON-technologieën en heeft een lichte, stijve en willekeurig ongelijke structuur. Dit verlaagt de complexiteit van het centrale gedeelte van de motor, zorgt voor gelijkmatige zuigerachtige bewegingen, vermindert de mogelijkheid van oppervlakte-resonantie sterk en creëert een extreem lage vervorming binnen de RUBICON 6 C.

De zachte rubberen rand met laag verlies is speciaal ontworpen en op maat gemaakt voor de RUBICON 6 C, en alle componenten bevinden zich in een aluminium chassis dat is ontworpen voor een maximale luchtstroom rond de conus en het magneetsysteem.

TWEETER De ultralichte soft dome-tweeter die in de RUBICON 6 C wordt gebruikt, is ontworpen om tot in de zeer hoge frequenties te reiken. Hoger dan normaal voor een soft dome die in een DALI hybride tweeter wordt gebruikt. Dit is gedaan omdat de soft dome tweeter in de RUBICON 6 C op zichzelf moet werken.

De spreekspoel die in de RUBICON 6 C wordt gebruikt, is verder ontworpen om zeer licht en wendbaar te zijn om een bredere bandbreedte te bereiken. Deze lichtere spreekspoel is geplaatst in een krachtige ferrietmagneet die zijn bewegingen strak in de hand houdt.

DALICABINET De RUBICON 6 C vloerstaande luidspreker levert rijk gedefinieerde details en een grote basrespons. De sierlijke elegantie werkt als basis voor de low-loss drivers. In elke kast zijn de mid-range en basdrivers in hun eigen kamers gescheiden. Turbulentie wordt geminimaliseerd door een basreflexpoort, die direct achter elke woofer is geplaatst, en de timing tussen de woofer en de baspoort wordt daardoor ook geoptimaliseerd.

DALI

 

Beknopte specificaties

Type Product Actieve Luidspreker
Frequentiebereik (+/- 3 dB) [Hz] 37 - 30.000
Maximale SPL [dB] 110
Versterker Type Discrete klasse D (gesloten lus, zelfoscillerend)
Afmetingen met voet (HxBxD) [mm] 990 x 200 x 380
Gewicht 20,8 kg
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours