Beosound Level bekroond met het Bronze Cradle to Cradle Certified®-label

BeoSound Level

Beosound Level is als eerste product ooit in de consumentenelektronica-industrie bekroond met het Bronze Cradle to Cradle Certified®-label

Bang & Olufsen deelt met grote trots het geweldige nieuws, dat ze vorige week de bevestiging hebben ontvangen dat de Beosound Level als eerste elektronisch product voor consumenten ter wereld, is bekroond met de Cradle to Cradle Bronze level Certificatie.

Wat betekent Cradle to Cradle? Eenvoudig gezegd bouwt Cradle to Cradle voort op het kernprincipe dat alles een grondstof is voor iets anders. In die zin moet afval uiteindelijk uit de productieketen worden gehaald door toepassing van de Cradle to Cradle-ontwerpprincipes en een sterke toewijding aan voortdurende verbeteringen.  

Het Cradle to Cradle-raamwerk moet worden gezien als een aanjager van duurzame innovatie, waarbij we erkennen dat 'de manier waarop we vandaag producten ontwerpen en maken, de wereld vormt waarin we morgen leven!'. 

Met de introductie van het Cradle to Cradle Certified®-productprogramma versterkt Bang & Olufsen haar toonaangevende positie in de industrie op het gebied van levensduur en circulariteit. 
 
Beosound Level bekroond met het Bronze Cradle to Cradle Certified®-labelBang & Olufsen ziet dit als een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Bang & Olufsen omdat het ze in staat stelt om een toonaangevende positie op het gebied van levensduur en circulariteit in de industrie verder te versterken. Nu zijn deze sterke prestaties op dit gebied ook bevestigd en gevalideerd door onafhankelijke toonaangevende experts op het gebied van circulaire economie en duurzaamheid. 

De Cradle to Cradle Certified®-productstandaard is de meest ambitieuze, bruikbare en rigoureuze productstandaard voor het ontwerpen van producten voor een circulaire economie. Het is wetenschappelijk onderbouwd, vrijwillig en gebaseerd op externe audits door onafhankelijke experts op dit gebied.  

De productstandaard wordt beheerd door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute en bouwt voort op de visie om een wereld te creëren waarin veilige materialen en producten worden ontworpen en vervaardigd in een welvarende, circulaire economie om de gezondheid en het welzijn voor de mens en de planeet te maximaliseren. 

Met deze volgende stap bouwt Bang & Olufsen aan een nog sterkere basis van geloofwaardigheid en vertrouwen rond de prestaties en ambities voor een lange levensduur en circulariteit. 

Klik hier en lees meer over de BeoSound Level.

 

BeoSound Level componenten