Vernieuwde Emit serie van Dynaudio

Dynaudio Emit

Dynaudio, de Deense luidsprekerfabrikant, heeft haar bekroonde Emit serie van passieve luidsprekers vernieuwd.  

De Emit serie is de ingang tot het high-end universum van Dynaudio. Ontwikkeld om opmerkelijke prestaties in zijn prijsklasse te leveren - zodat velen zich niet meer af hoeven te vragen wat hun eerste stap in de audiofiele hifi zal zijn.

De serie bestaat uit twee monitor-modellen voor op een stand (Emit 10 en Emit 20), twee vloerstaanders (Emit 30 en Emit 50) en een centerluidspreker (Emit 25C). Deze zijn allemaal ontworpen, vormgegeven, getuned en geoptimaliseerd bij het eigen Dynaudio Labs in Denemarken. De zeer geavanceerde Jupiter meetfaciliteit – een enorme meetconstructie – speelde een sleutelrol in hun ontwikkeling.

“We besteden dezelfde aandacht aan details bij de ontwikkeling van onze
modellen, en delen daarbij zoveel mogelijk technologie door de series
heen om elke luidspreker die we maken de authentieke Dynaudio prestaties
mee te geven. Emit is misschien het startpunt, maar het biedt veel meer dan
alleen een kijkje in onze high-end wereld volgens”,
 
Dynaudio Senior Acoustic Specialist Stephen Entwistle.

Dynaudio Emit serie


Cerotar tweeter
Alle Emit luidsprekers gebruiken de Cerotar tweeter uit de vermaarde Evoke serie, die op zijn beurt is gebaseerd op de formidabele Esotar Forty tweeter in Dynaudio’s Special Forty jubileumluidspreker. De speciaal ontwikkelde AirFlow magneet in de Cerotar tweeters is gemaakt van keramisch strontiumcarbonaat ferriet+, en de 28mm spreekspoel is gewikkeld van aluminiumdraad – een typisch Dynaudio kenmerk dat ook te vinden is in de legendarische Esotar 3 tweeter.

De geavanceerde ‘airflow-optimisation’ in de ruimte achter het van van gecoat textiel gemaakte soft-dome membraan is ontworpen om ongewenste resonanties tegen te gaan. Hierbij controleert de ingenieuze interne Hexis dome de luchtstroom. Dit geeft een gelijkmatigere frequentierespons, met schonere en aangenamere hoge frequenties.

 

High-end luidsprekers
De mid/bas luidsprekers, de middentoners en de woofers zijn allemaal gebaseerd
op de drivers in de Evoke serie. Hun conussen zijn gemaakt van MSP (Magnesium Silicate Polymer) – een materiaal dat Dynaudio zelf heeft ontwikkeld en dat precies de juiste combinatie levert van lichtheid, stijfheid en demping, voor een ongelooflijke nauwkeurigheid. Ze zijn direct aan de spreekspoel-constructie met verkoperd aluminiumdraad gelijmd, voor een nog betere controle over hun beweging.

Dubbele magneetsystemen van ferriet-keramiek leveren de aandrijfkracht. Het gebruik van meer magneten geeft de ingenieurs van Dynaudio betere controle over de beweging en de uitslag van de conus, wat een grotere klankmatige precisie oplevert. De dynamiek bij lagere frequentie wordt beter, met behoud van de fantastische middentonen-weergave.

 

Custom wisselfilter ontwerp
De wisselfilters in de Emit’s hebben een hybride ontwerp, waarin verschillende combinaties van eerste-, tweede- en vierde-orde topologieën worden gebruikt. Waarom? Omdat een universele aanpak simpelweg niet het prestatie-niveau zou leveren dat de ingenieurs van Dynaudio’s wilden bereiken. Door elke luidspreker in de serie zijn eigen combinatie van wisselfilter-ontwerpen te geven realiseerden ze een klankmatige consistentie binnen de serie die essentieel is voor meerkanaals-systemen, terwijl de prestaties van elke luidspreker optimaal konden worden afgestemd op de taak die hij te vervullen heeft.

 

De laatste details
Alle Emit luidsprekers zijn voorzien van een nieuwe basreflexpoort met dubbelzijdige uitloop, die geoptimaliseerd is om turbulentie te reduceren. Daardoor wordt het ongewenste ‘puffen’ verminderd, dat vooral optreedt bij de laagste tonen. Die aandacht voor detail vind je óók terug bij het inwendige dempingsmateriaal, dat tot op de gram nauwkeurig is afgewogen voor de beste combinatie van demping en transparantie.

De kasten zijn gemaakt van 18 millimeter dik MDF en bieden de keuze uit drie afwerkingen met prachtig, speciaal vervaardigd laminaat: Zwart, Wit en Walnoot. Alle luidsprekers worden geleverd met een zwart, magnetisch bevestigd front.

 

Prijzen

Emit 10: € 729 per paar

Emit 20: € 950 per paar

Emit 30: € 1.500 per paar

Emit 50: € 2.000 per paar

Emit 25C: € 680 per stuk

Dynaudio Emit serie

 

Dynaudio Emit serie