Ontdek de nieuwe 700 Series van Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins

 

De Engelse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins introduceert haar nieuwste 700 Series-lijn.

Deze nieuwe lijn 700 Series is wat betreft de modellen de meest uitgebreide serie van Bowers & Wilkins. Maar liefst acht types om uit te kiezen, waaronder drie vloerstaande luidsprekers, drie standmount-luidsprekers en twee speciale centerluidsprekers voor thuisbioscooptoepassingen.

Het in 1966 in het Verenigd Koninkrijk opgerichte Bowers & Wilkins is al meer dan 50 jaar toonaangevend in hoogwaardige geluidstechnologie. Het bedrijf ontwerpt en vervaardigt precisieluidsprekers voor in huis, hoofdtelefoons, inbouw- en hoogwaardige auto-audioproducten die telkens weer de norm bepalen voor innovatie en geluidskwaliteit en steeds weer prijzen en lovende recensies krijgen van toonaangevende internationale opnamestudio’s en muzikanten. De reputatie van Bowers & Wilkins is gebaseerd op het voortdurende streven naar een zo goed mogelijke luisterervaring.


B&W1

 

Mooi ontwerp, hoogwaardige detaillering

De slankere behuizingen zijn een primeur voor de 700 Series. Ze hebben een gebogen voorpaneel en drivers zijn in afzonderlijke 'pods' gemonteerd, als directe visuele en technische link met de 800 Series Diamond-lijn. De nieuwe vormgeving beperkt het diffractie-effect van de behuizing. Hierdoor is een negatieve invloed van het frontpaneel op de geluidskwaliteit aanzienlijk lager, waardoor deze nieuwe lijn vanuit akoestisch opzicht nog meer in het niets lijkt op te gaan en u zich gewoon op het geluid van de muziek kunt concentreren, zonder geluid van de luidsprekerbehuizing.

De nieuwe behuizingen zijn niet alleen slanker dan voorheen, maar worden nu ook met een Mocha-afwerking aangeboden. Deze prachtige, sterk generfde houtsoort sluit perfect aan bij de herziene afmetingen en hoogwaardige detaillering van de behuizingen van de nieuwe 700 Series. Samen met de al bestaande afwerkingen Gloss Black en Satin White biedt Mocha drie prima opties voor de meeste internationale markten; exclusief voor de Aziatische en Pacific-markten wordt nog een vierde afwerking, Rosenut, aangeboden.


B&W 3

 

Verbeterde drivers, nieuwe akoestische vormen

Als belangrijke stap in de richting van nog betere geluidsprestaties heeft Bowers & Wilkins vier van de acht luidsprekermodellen in de nieuwe 700 Series met de iconische Solid Body Tweeter-on-Top-technologie uitgerust. Hierdoor is het nu, met de vloerstaande luidsprekers 702 S3 en 703 S3, het standmount-model 705 S3 en de centerluidspreker HTM71 S3, voor het eerst mogelijk om een volledig thuisbioscoopsysteem samen te stellen met alleen 700 Series luidsprekers met Tweeter-on-Top.

In deze nieuwe lijn is het uiterlijke ontwerp van de Tweeter-on-Top grondig herzien. De nieuwe 700 Series Tweeter-on-Top behuizing wordt nog altijd uit één massief blok aluminium gemaakt, maar is nu langer uitgevoerd. Dit vermindert eventuele vervorming en maakt de geluidsweergave nog zuiverder. De verlengde vorm wordt aangevuld door verbeterde two-point decoupling die de tweeter beter vrijmaakt van de luidsprekerbehuizing. Dit zorgt voor een vrijer en opener geluidsbeeld.

En het stopt niet bij deze mechanische verbeteringen. In het Tweeter-on-Top-membraan vinden we nog altijd de Carbon Dome tweeter van Bowers & Wilkins, met een eerste break-up-point van

47 kHz, gekoppeld aan verbeterde spreekspoelen met ventilatie en nieuwe, verbeterde magneten. Deze veranderingen zijn ook doorgevoerd in de 707 S3, 706 S3, 704 S3 en HTM72 S3, de modellen waarbij de tweeters in het frontpaneel zijn gemonteerd, gecombineerd met een sterk verlengd tube loading systeem dat, net als bij de Tweeter-on-Top, vervormingen beperkt en voor een zuiverder geluid zorgt.


BW4

 

Biomimetische ophanging

Alle drieweg luidsprekers van deze nieuwe lijn zijn voorzien van de revolutionaire biomimetische ophanging van Bowers & Wilkins, die vorig jaar zijn debuut beleefde in de nieuwe 800 Series Diamond-lijn. Deze biomimetische ophanging vervangt de conventionele stoffen spider die is toegepast in de ophanging van vrijwel alle luidsprekers van de laatste decennia en zorgt voor een drastische vermindering van ongewenst geluid vanuit de spider op het moment dat de conus voor de middentonen actief is. In combinatie met alle andere door Bowers & Wilkins ontwikkelde conustechnologieën voor het midden, waaronder ontkoppeling voor de hele middenunit, een aluminium driverchassis met afgestemde massadempers voor minder resonantie, ophanging zonder FST™-mantel en natuurlijk het beroemde Continuum™ conusmateriaal, levert dit een verbluffend transparant middenbereik op. Ook de modellen met drivers voor het midden en laag - de 707 S3, 706 S3, 705 S3 en HTM72 S3 - hebben een upgrade gekregen in de vorm van nieuwe motorsystemen en een verbeterd chassis voor een zuiverder geluid.

Voor het laag wordt gebruik gemaakt van de nieuwste generatie van de beroemde Aerofoil™ Profile basconustechnologie van Bowers & Wilkins. Deze is gebaseerd op een composiet 'sandwich' van materialen met een zorgvuldig gevormd variabel profiel, zodat het laag extra puur en met minder vervorming wordt weergegeven.


BW6

 

Optimale geluidsweergave

Om deze drivers volledig tot hun recht te laten komen, heeft de nieuwe 700 Series verbeterde luidsprekeraansluitingen met meer substantiële contactverbindingen, die beter geschikt zijn voor luidsprekerkabels met spades. Deze voeden zorgvuldig opgewaardeerde crossovers met Mundorf condensatoren, aangevuld met meerdere bypass condensatoren en verbeterde koelribben voor een geluidsweergave met minder ruis en vervorming.

Alle modellen in deze lijn hebben vernieuwde Flowports met een grotere doorsnede voor een aanzienlijk hogere doorvoer en een voller en rijker geluid. Bij de vloerstaande 702 S3 is Bowers & Wilkins hiermee nog een stap verder gegaan

door de Flowport neerwaarts, richting het geïntegreerde voetstuk te richten. Hiermee wordt d configuratie van de vloerstaande 800 Series Diamond luidsprekers nog dichter benaderd. Dit levert een stevige, krachtige luidspreker op die toch bijzonder gemakkelijk in huis te integreren is.

Ten slotte zijn alle vloerstaande modellen van sterk verbeterde spikes voorzien waarmee ze stevig op de vloer staan. Bij de 704 S3 en 703 S3 zijn roestvrijstalen spikes, maat M6, bij het geïntegreerde voetstuk inbegrepen; de 702 S3 is voorzien van zware spikes, maat M10. De standmount-modellen in deze lijn profiteren van vergelijkbare mechanische upgrades dankzij de FS-700 S3 vloerstandaard die optisch is aangepast aan het slankere, gebogen profiel van de nieuw vormgegeven behuizing, terwijl de nieuwe, stijvere M6-spikes voor een nog betere geluidsweergave zorgen.

In een reactie op de nieuwe lijn zei Andy Kerr, Director of Product Marketing and Communications bij Bowers & Wilkins:

We zijn enorm trots op onze nieuwe lijn. Door geselecteerde technologieën die de 800 Series Diamond-lijn onze topmodellen maken in de nieuwste generatie van de 700 Series op te nemen, hebben we studiogeluid in huis toegankelijk gemaakt.

Deze nieuwe 700 Series is ontworpen, gebouwd en afgewerkt volgens de standaard van Bowers & Wilkins en is voorzien van de meest geavanceerde luidsprekertechnologieën. Dit maakt hem tot de beste 700 Series tot nu toe, met een ongeëvenaarde combinatie van elegantie en prestaties.

De nieuwe 700 Series-lijn is vanaf 21 september leverbaar.