Nieuwe 2021 modellen

Rotel

DE BEKROONDE GEINTEGREERDE VERSTERKERS VAN ROTEL AANGEKONDIGD ALS MKII MODELEN
VOORZIEN VAN DE MICHI-TECHNOLOGIE

De verbeterde MKII audiocircuits en componenten leveren betere akoestische prestaties
Amsterdam, Nederland – Met trots kondigt Rotel de akoestische en functionele upgrades van drie bekroonde geïntegreerde versterkermodellen uit de 14- en 15-serie aan. De upgrades omvatten verbeteringen aan het circuitdesign en aanpassingen op componentniveau op belangrijke circuitpunten. De basis van het design is gebaseerd op de bekende MICHIserie.
Er werd 3 jaar gewerkt aan deze akoestische upgrades voor de MICHI-serie. Deze technieken zijn nu ook gebruikt in het ontwerp
van de nieuwe A14MKII, RA-1572MKII en RA-1592MKII.

RotelRotel

De A14 is het vlaggenschipmodel van de Rotel 14-serie. De nieuwe A14MKII upgrades zijn gebaseerd op de succesvolle en bekroonde A14 en bestaan uit een nieuwe digitaal-analoogomzetter (DAC) van Texas Instruments die ondersteuning biedt voor 32-bits/384kHz audio, evenals 25 componentaanpassingen in de DAC-uitgangsfilters. Ook zijn er componentaanpassingen gedaan aan de stroomtoevoer. Hierbij is gebruikgemaakt van de designstrategieën van Rotel Tribute-modellen. Extra aanpassingen aan de signaalpadcircuits zorgen voor een rijker en voller geluid en een realistischere muziekreproductie.

De A14MKII ondersteunt alle populaire bronnen, zoals aptXTM en AAC Bluetooth voor draadloos streamen, PC-USB tot 32- bits/384kHz, MQA-decodering en verwerking, analoog, digitaal en een Moving Magnet Phono Stage. De A14MKII is ook gecertificeerd als Roon Tested en levert de beste ervaring met behulp van Roon software.

RotelRotel

De RA-1572MKII is gebaseerd op de bekroonde RA-1572 geïntegreerde versterker van Rotel en voorzien van belangrijke upgrades op het gebied van circuits en componenten, zoals een 32-bits/384kHz DAC van Texas Instruments die PC-USB 32-bits/384kHz PCM en MQA-decodering en verwerking ondersteunt. Dankzij meer dan 33 aanpassingen aan componenten in de akoestische condensatoren, filtercondensatoren en de stroomtoevoer, wordt audio verwerkt met een breder, dieper klankveld en een verbeterde nauwkeurigheid en positionering.

De Moving Magnet Phono Stage, XLR Balanced, Coax, Optical, RCA, iPod USB aan de voorkant en aptXTM en AAC Bluetoothaansluitingen voor draadloze streaming bieden ondersteuning voor alle populaire bronnen. De PC-USB-aansluiting van de RA-1572MKII is gecertificeerd als Roon Tested en is dus moeiteloos te combineren met software van Roon.

RotelRotel

Net als het vlaggenschipmodel uit de Rotel 15-serie, levert ook de RA-1592MKII 200 Watt AB-klasse uitgangsvermogen in 8 ohm en een nog betere audiokwaliteit dankzij de upgrades aan alle belangrijke circuits. De 32-bits/384kHz DAC-circuits van Texas Instruments zijn voorzien van 12 nieuwe koppelcondensatoren met een verbeterde frequentierespons en nog hogere componenttoleranties. De geüpgradede condensatoren zijn ook gebruikt in belangrijke signaalpaden. Het totale aantal aangepaste componenten komt dus op 28 met extra aanpassingen aan de stroomtoevoercircuits. De dynamische, gecontroleerde basenergie, uitzonderlijke details en de weergave van iedere geluidsnuance met nauwkeurige positionering maken de innovaties van de RA-1592MKII MKII-waardig.

De RA-1592MKII is rijkelijk voorzien van broningangen, zoals hoogwaardige draadloze streaming via Bluetooth met aptXTM en AAC, ,MQA-decodering en verwerking via PC-USB, PCM PC-USB audio tot 32-bits/384kHz, Moving Magnet Phono Stage, Analoog, Digitaal, XLR Balanced en USB op het voorpaneel voor iOS-apparaten. De RA-1592MKII is Roon Tested en dankzij de Roon software kunt u genieten van de ultieme muziekervaring.

Alle modellen zijn voorzien van Ethernet en RS232-aansluitingen voor integratie met bedieningssystemen, IR-afstandsbediening, statusweergave op het voorpaneel, intelligente stroombeheersing, Audio-Direct Tone Bypass-modus en een dubbele A-B 5-weg aansluitpunten voor de speaker.

De MKII-modellen zijn verkrijgbaar in het zilver en zwart.

PRIJZEN EN BESCHIKBAARHEID
De A14MKII, RA-1572MKII en RA-1592MKII kunnen vanaf nu worden besteld bij erkende Rotel-dealers en zullen naar verwachting begin mei 2021 worden geleverd in de Verenigde Staten en Canada, en kort daarna aan de rest van de wereld.

De aanbevolen verkoopprijs (exclusief verkoopbelasting, inclusief btw, indien van toepassing):
• A14MKII - € 1399
• RA-1572MKII - € 1899
• RA-1592MKII - € 2699

OVER ROTEL
De audioproducten van Rotel staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, waarde en boven alles hun uitzonderlijke geluidskwaliteit. Familiebedrijf Rotel werd in 1961 opgericht, beschikt over een fantastisch internationaal designteam en produceert zijn producten in zijn eigen, geavanceerde productiefaciliteiten. Rotel Electronics biedt een compleet assortiment elektronica die door critici wordt bejubeld en bekroond is met de nodige industrieprijzen. Rotel investeert flink in nieuwe technologieën en vervaardiging om in te spelen op de opkomende markt voor gespecialiseerde elektronica.