Platinum 200 3G

De slanke vloerstaande variant van de Platinum 3G serie van Monitor Audio kenmerkt zich door de exceptioneel grote soundstage dat het kan produceren. ...

Lees meer

Binnen 2 tot 3 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!


€ 5.500,00

Dit product in ons Audio Video Center ervaren?

Maak een afspraak

Omschrijving
Platinum 200 3G

De slanke vloerstaande variant van de Platinum 3G serie van Monitor Audio kenmerkt zich door de exceptioneel grote soundstage dat het kan produceren. Dit is uniek voor een relatief kleine zuilluidspreker. De hoeveelheid aan detail en basweergave wordt normaal alleen waargenomen bij grotere luidsprekers. Daarbij heeft deze vernieuwde speakerserie een aantal uitstekende verbeteringen in het ontwerp meegekregen. Met de nieuwe RDT III mid-bass driver wordt distorsie en resonantie gereduceerd, wat ervoor zorgt dat er minder resonantie ontstaat. MPD III-tweeter verbeterd helderheid en beeldvorming. Hierdoor klinkt het geluid puur en precies. 


 


50 jaar Monitor Audio
Monitor Audio viert met de introductie van de Platinum Serie 3G luidsprekers dat zij, naast het gegeven dat Monitor Audio 50 jaar bestaat, de eerste Platinum Serie vijftien jaar geleden is geïntroduceerd. Deze Serie gebruikt, naast de technologie van de vorige Serie, techno-innovaties van de bijzonder unieke nieuwste topluidspreker, de 'Hyphn'.

Belangrijke vernieuwingen
Zo zijn de nieuwe MPD III* bandhoogeenheid en de RDT III* laag- /middeneenheid zeker innoverend te noemen. Samen met een verbeterde behuizing en een nieuw wisselfilterontwerp zorgt dit voor een ragfijne nauwkeurige audiopositionering, een kristalhelder hoog, een superstrak en zeer diep laag, een hoge belastbaarheid en een ongekend lage vervorming. De Platinum Serie 3G zet hiermee een hoge standaard voor uitmuntend geluid en oogstrelende vormgeving neer.

Multifunctioneel
Deze serie is ook geschikt voor een meeslepende geluidsomgeving met zowel muziek en film. Perfect voor zowel hoogwaardige hifi-systemen of thuisbioscopen. De kasten zijn versierd met geëtste inlays om het vakmanschap te benadrukken. Keuze uit drie hoogwaardige, elegante afwerkingen: Piano Black, Piano Ebony en Pure Satin White.

De afwerking met maar liefst 16 lagen transparante en diepglanzende pianolak (satijnwit is matglanzend) zorgt tenslotte voor een ongekend luxueus uiterlijk.

Vernieuwd ontwerp
De vloerstaande behuizing heeft geen onderrand, maar een nieuw ontwikkeld stalen frame met daaraan gemonteerd vier lichtmetalen stelbare 'spike-voeten' van nieuw ontwerp. Elke voet bestaat uit tien onderdelen en kan nu simpel met een inbussleutel vanaf de bovenzijde eenvoudig en exact worden afgesteld. De 'spike' kan verder worden afgeschroefd en de dan resterende rubber voet is perfect voor een stabiele en krasvrije plaatsing op een harde vloer.
Bijzonder: het wisselfilter is ook op dit frame gemonteerd en daarmee volledig ontkoppeld van de behuizing en dus van eventuele trillingen.


Monitor Audio Platinum 200 3G


Aanvullende informatie
De unieke MPD III bandhoogeenheid werkt volgens het Air Motion Transformer-principe dat door Monitor Audio aanzienlijk is verbeterd. Het weergavegebied loopt maar liefst tot ver boven de 60 kHz door. Het vierkante model van de hoogeenheid plus de nieuwe 'waveguide' garanderen een uiterst gelijkmatige brede afgifte, zowel verticaal als horizontaal, over het hele afstraalgebied. Dit geeft een zeer stabiele, haarscherpe en brede stereopositionering met accurate weergave van zelfs de meest verfijnde klanken.

De laag- en middeneenheden gebruiken de nieuwe superlichte RDT III-conus. Deze heeft aan de onderzijde van de Nomex-honingraatlaag twee lagen van geweven koolstofvezel. De speciale concave conusvorm met DCM* en de nieuwe conusophanging zorgen voor extra stabiliteit en minimaliseren interne resonanties (‘cone break-up’). Ook is de weergavebandbreedte groter zodat de overgang bij de wisselfrequenties veel vloeiender verloopt.

De laag- en middeneenheden hebben verder een volledig nieuw 'motor'-ontwerp met o.a. grotere spreekspoel met grote lineaire uitslag, krachtiger neodymium magneten, Dynamic Coupling Filter en geoptimaliseerde koeling. Het resultaat is een groot dynamisch bereik met snelle en onvervormde weergave van zowel de zachtste als hardste signalen.


Monitor Audio Platinum 200 3G

Beknopte specificaties

Type Product Vloerstaande Luidspreker
Dimensies (WxBxD) 1041.6 x 368.7 x 454.9 mm​ (41 x 14.5 x 17.8")
Gewicht 35.8 kg
Design 3-weg
Nominale Impedantie 4 Ohm
Frequentiebereik, In-room (-6dB) 23 Hz – 60 kHz​
Gevoeligheid 88 dB
Verdere specificaties zie bijlage 'Monitor Audio Platinum 3G Brochure'
Audio Video luisterruimte van Poulissen

Ervaar & beleef de luisterruimtes van Poulissen

Poulissen helpt u graag met het samenstellen van uw optimale muziek- en tv-opstelling. Grote en veelzijdige showroom van Poulissen Audio Video Center is gelegen in het mooie stadscentrum van Roermond en behelst een oppervlakte van in totaal 2000 vierkante meter. Lees verder

Wil je gebruikmaken van één van onze luisterruimtes?

Maak een afspraak
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours