MHA200

McIntosh MHA200

Impressie

€ 3.599,00

Binnen 1 tot 2 weken gratis bij u thuisbezorgd!

Omschrijving
MHA200

McIntosh MHA200 buizen hoofdtelefoonversterker

Trakteer uw hoofdtelefoon op McIntosh buizenversterking. Binghamton, NY - 4 februari 2021 - McIntosh, al 70 jaar de wereldleider in prestigieus home entertainment en audio van ultieme kwaliteit, introduceert met trots de MHA200 Vacuüm Tube Headphone Amplifier.

McIntosh MHA200De McIntosh MHA200 Vacuüm Tube Headphone Amplifier is ontworpen voor veeleisende hoofdtelefoonliefhebbers die het uiterste van hun hoofdtelefoon eisen. Dankzij de veelzijdige aansluitmogelijkheden, waaronder gebalanceerde in- en uitgangen, kunnen bijna alle soorten hoofdtelefoons worden aangesloten om te genieten van een buitengewone persoonlijke luisterervaring.

Een paar 12AT7 en 12BH7A dual triode vacuümbuizen drijven de compacte MHA200 aan. De 12AT7 vacuümbuizen versterken het binnenkomende audiosignaal, terwijl de 12BH7A buizen het vermogen leveren om de output naar de koptelefoon te sturen met een lage vervorming. De MHA200 maakt gebruik van een paar McIntosh's Unity Coupled Circuit-uitgangstransformatoren om ongerepte audio te leveren. Het Unity Coupled Circuit is dezelfde technologie waarop McIntosh werd opgericht in 1949 en wordt nog steeds gebruikt in hun geroemde full-size audio-vacuümbuisversterkers voor thuis, zoals de tijdloze MC275 en de meer recente MC1502. De MHA200 deelt inderdaad veel fysieke ontwerpkenmerken met de eerder genoemde vacuümbuisversterkers.

Een breed assortiment aan aansluitmogelijkheden wordt geleverd op de MHA200. Voor het aansluiten van een hoofdtelefoon zijn er 3 opties: een paar 3-pins gebalanceerde XLR-connectoren voor speciale links en rechts gebalanceerde uitgangen; een 4-pins gebalanceerde XLR-connector voor gebalanceerde stereo-uitvoer; en een 1/4 "stereo hoofdtelefoonaansluiting. Om de MHA200 aan te sluiten op de broncomponenten van een home muzieksysteem, heeft hij 1 set van zowel gebalanceerde als ongebalanceerde ingangen. Dankzij het kleine formaat van de MHA200 van slechts 6-1 / 8" (15,6 cm) breed x 9-1 / 8 "(23,2 cm) diep en zijn gebalanceerde ingangen, kan het dicht bij de luisterpositie worden geplaatst voor gebruiksgemak, met lange gebalanceerde kabels die het op het audiosysteem aansluiten zonder bang te hoeven zijn voor signaalverlies.

De MHA200 maakt gebruik van unieke McIntosh-technologieën om de best mogelijke persoonlijke luisterervaring te creëren. De Unity Coupled Circuit-transformatoren zijn aangepast om 4 hoofdtelefoon impedantie bereiken van 32 - 100, 100 - 250, 250 - 600 en 600 - 1.000 ohm bij 500mW te produceren, zodat vrijwel elke hoofdtelefoon de legendarische McIntosh-geluidskwaliteit en -prestaties kan ontvangen.

McIntosh heeft de uitgangstransformatoren op maat ontworpen en vervaardigd om het buizenversterkergedeelte af te stemmen op het hoofdtelefoon uitgangsgedeelte om een ​​maximale krachtoverdracht te garanderen voor verschillende hoofdtelefoonbelastingen. In plaats van zich aan te passen aan de impedantie van de hoofdtelefoon met spanningsversterking in de ingangstrap, zorgen de secundaire wikkelingen van de Unity Coupled Circuit-uitgangstransformatoren ervoor dat het volledige vermogen van de MHA200 beschikbaar is, ongeacht de impedantie van de hoofdtelefoon. Een op maat gemaakte, hoogwaardige en zeer efficiënte ringkernvoedingstransformator met een laag mechanisch gezoem en een laag magnetisch veld, die elektrische ruis helpt verminderen, levert schone stroom aan de versterker.

De gebruiker kan het beste impedantiebereik voor de hoofdtelefoon selecteren met de LOAD-knop. Met de Volumeknop kan de MHA200 rechtstreeks worden aangesloten op muziekbronnen die alleen een vast volume hebben, zonder dat een voorversterker nodig is voor volumeregeling. Omgekeerd, als de bron een variabele uitgangsvolume heeft, moet de Volumeknop worden ingesteld op het middelste Unity Gain-punt en moet het volume worden geregeld via de bron.

De MHA200 heeft een op maat gemaakt roestvrijstalen chassis met een gepolijste spiegelafwerking die de glans van de vacuümbuizen accentueert, waardoor het een statement is om te laten zien en om met trots te gebruiken. Een vintage McIntosh-naambadge van gegoten aluminium siert de zijkant. Met een Power Control-ingang en -uitgang kan de MHA200 in- en uitschakelen met andere aangesloten McIntosh-componenten, zoals voorversterkers, cd-spelers of media-steamers.

Klik hier en lees de McIntosh brochure van de MHA200 hoofdtelefoonversterker.

Klik hier en lees meer over McIntosh bij Poulissen in Roermond. Wist u dat Poulissen zich een officieel McIntosh Experience Center mag noemen?

Beknopte specificaties

Type product Hoofdtelefoonversterker
Headphone Power Output 500 mW
Headphone Output Impedance 32-100 Ohms / 100-250 Ohms / 250-600 Ohms / 600-1,000 Ohms
Inputs 1 unbalanced (stereo) / 1 balanced (stereo)
Outputs (1) pair of 3-pin balanced XLR connectors for dedicated Left and Right balanced output / (1) 4-pin balanced XLR connector for balanced stereo output / (1) stereo headphone (1/4”)
Overall Dimensions (W x H x D) 15.6cm x 14.6cm x 23.2cm
Weight 4.8 kg net, 5.5 kg in shipping carton
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours