McIntosh MDA 200

MDA200 D/A Converter

Premium Digital Performance.

De MDA200 D/A-converter van McIntosh biedt hoogwaardige digitale muziekmogelijkheden. Het kan digitale bronnen toevoegen aan een verder volledig analoog audiosysteem, of het kan ook een nuttige upgrade zijn van een oudere D/A-converter die verouderd is en moet worden vervangen, zodat u betere resultaten kunt bereiken en kunt genieten van de huidige digitale normen.

McIntosh MDA200 front

Het hart van de MDA200 is de McIntosh DA2 Digital Audio Module. De DA2 heeft 7 digitale audio-ingangen: 2 coaxiaal, 2 optisch, 1 USB en 1 MCT (voor gebruik met hun MCT-serie SACD/CD-transporten) en 1 audio-only HDMI Audio Return Channel (ARC)1-aansluiting.

Het hart van de DA2 module is een volgende generatie, Quad Balanced, 8-kanaals, 32-bits digitaal-naar-analoog-omzetter (DAC). Deze DAC van audiofiele kwaliteit heeft een verbeterd dynamisch bereik en verbeterde totale harmonische vervorming. De DA2 ondersteunt digitale audioweergave met hoge resolutie, aangezien de USB-ingang native weergave tot DSD512 en DXD tot 384 kHz ondersteunt, terwijl de coax- en optische ingangen digitale muziek tot 24-bit/192 kHz kunnen decoderen.

McIntosh MDA200 zijaanzicht

Met de HDMI (ARC)-ingang kunnen tv's met een compatibele HDMI (ARC)-uitgang worden aangesloten op uw stereosysteem. Dusdanig  kan u de audioprestaties naar een niveau brengen dat tv-luidsprekers of soundbars gewoon niet kunnen bieden. Populaire meerkanaals audioformaten van Dolby® en DTS® worden ondersteund en worden vakkundig geconverteerd naar 2-kanaals audio voor correcte weergave.

De DA2 heeft de Roon Tested-aanduiding gekregen van Roon Labs, wat vooral handig kan zijn als je een uitgebreide bibliotheek met digitale muziek hebt. Als partner van Roon Tested heeft McIntosh apparatuur geleverd aan Roon voor het testen met verschillende besturingssystemen en computers, en informatie gedeeld over het ontwerp en de mogelijkheden ervan.

Aangezien digitale muziekformaten en technologieën in de loop van de tijd veranderen en verbeteren, is het bovendien mogelijk om de DA2 in de MDA200 te vervangen door een nieuwere digitale audiomodule, mocht er in de toekomst een worden geïntroduceerd. Dit beschermt de investering in de MDA200.

Aansluitingen McIntosh MDA200

Om de MDA200 aan te sluiten op een voorversterker of geïntegreerde versterker, heeft deze een paar zowel gebalanceerde als ongebalanceerde analoge uitgangen. De MDA200 wordt vanuit de fabriek geleverd in vaste uitgangsmodus, maar biedt wel de mogelijkheid om de uitvoer in variabele modus in te stellen. Dit biedt de mogelijkheid om de MDA200 rechtstreeks aan te sluiten op een eindversterker in een audiosysteem dat alleen digitale audiobronnen heeft; in deze opstelling zou geen andere voorversterker nodig zijn. Het volume kon vervolgens worden gewijzigd via het voorpaneel of met de meegeleverde afstandsbediening.

Het front van de MDA200 vertoont klassieke McIntosh-designelementen zoals een zwarte glazen frontplaat met een verlicht logo, draaiknoppen, op maat gemaakte aluminium eindkappen en een gemakkelijk af te lezen display met instelbare helderheidsinstellingen. Het achter paneel bevat handige Power Control en datapoorten. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd die kan worden gebruikt wanneer de variabele volumeregeling is ingeschakeld.

De MDA200 zal leverbaar worden vanaf December 2022 , de advies verkoopprijs is  €5.690 en  kan vanaf nu worden besteld.

1) The HDMI (ARC) input will only play audio from a compatible TV. It will not pass video to or from a TV, or play audio from any non-TV source. The terms HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface, and the HDMI Logo are trademarks or registered trademarks of HDMI Licensing Administrator, Inc. Dolby is a registered trademark of Dolby Laboratories. DTS, DTS-HD, the Symbol, & DTS or DTS-HD and the Symbol together are registered trademarks of DTS, Inc. © DTS, Inc. All Rights Reserved.