High End München – Wat is nieuw?

High End München – Wat mogen we verwachten?

 

Na twee jaar afwezigheid werd dit jaar van 19 tot 22 mei weer de High End beurs München georganiseerd. Tijdens de High End beurs werden dit jaar de nodige nieuwe artikelen aangekondigd en gedemonstreerd. Hieronder alvast een paar producten die we komend jaar kunnen verwachten. 

 

Dali

Dali onthulde vol trots de nieuwe state-of-the-art vlaggenschip luidspreker DALI KORE. Ontworpen, vervaardigd en gebouwd door DALI in Denemarken, bevat deze nieuwe krachtpatser van een luidspreker alle nieuwe DALI-technologieën.  

 

Denon

Op de showvloer vond de première plaats van de nieuwe Denon 900 serie componenten, waaronder de eerste Denon HEOS Built-in geïntegreerde versterker met een bijpassende CD-speler. De Denon PMA-900HNE geïntegreerde netwerkversterker, met geavanceerd High Current versterkerontwerp, levert superieure audio uit analoge en digitale bronnen. Met een Phono-ingang, digitale ingangen voor TV-geluid, plus netwerkaudiostreaming door HEOS® Built-in, verbetert de Denon PMA-900HNE de luisterervaring van elke bron.

De Denon DCD-900NE CD-speler, met Advanced AL32 Processing Plus en een geïntegreerde USB-poort, speelt audiosignalen af van de hoogste kwaliteit van standaard CD- en USB-bronnen. Inclusief high-res weergave. Ook werd de nieuwe Denon PMA-1700NE premium geïntegreerde versterker geïntroduceerd.


DenonDenonDenon

 


 

Dynaudio

Dynaudio onthulde een volledige lijn actieve wireless luidsprekers. De nieuwe Focus-reeks bestaat uit drie modellen, die allemaal een high-end streamingplatform gebruiken dat Tidal Connect en Spotify Connect, AirPlay 2 en Google Chromecast ondersteunt.

 

ESOTERIC

ESOTERIC COMPANY kondigde met trots de Grandioso T1, de allereerste analoge draaitafel van ESOTERIC, aan. Ook de ESOTERIC klasse-A stereo eindversterker, de S-05, werd aan het publiek voorgesteld. De S-05 is een geheel nieuwe stereo-eindversterker, waarbij gebruik wordt gemaakt van de technieken die worden gebruikt in hun vlaggenschip Grandioso M1X monoblok-eindversterker. De nieuwe S-05 - een klasse-A eindversterker die zich grondig heeft gericht op het leveren van alle unieke klankkwaliteiten van muziek vanuit een compactere stereoconfiguratie, omarmt de filosofie van de Grandioso M1X: "minimale circuits - maximale output".

 

Monitor Audio

De bekroonde Silver 100 7G-luidsprekers hebben een make-over in beperkte oplage gekregen om het 50-jarig jubileum van Monitor Audio te vieren. Interne ontwerpers hebben de Silver 100 Limited Edition een klassieke Heritage Green-afwerking en een geanodiseerde gouden C-CAM-basdriver gegeven, waardoor een luxe esthetiek is ontstaan ​​die past bij hun Gouden Jubileum. Een exclusieve badge met goudeffect siert de achterkant van de luidspreker, met daarop het editienummer en het 50-jarig jubileumlogo.

Ook heeft Monitor Audio de Concept 50 aangekondigd, een luidspreker die verder zal worden ontwikkeld en uiteindelijk een vlaggenschipproduct zal worden. Er is nog geen officiële lanceringsdatum bekend.


Monitor Audio
Monitor Audio

Marantz

Marantz introduceerde de CD 60. De CD 60 heeft een prachtig ontwerp en een uitzonderlijke bouwkwaliteit om warmte, rijkheid en dimensionaliteit te geven aan (digitale) muziek. De CD 60, gebouwd met hoogwaardige materialen en afgestemd door Marantz' Sound Master, is perfect te combineren met de MODEL 40n of elk ander hoogwaardig audiosysteem.


Marantz

 

Project

Ook Project introduceerde nieuwe producten. De nieuwe Limited Edition Metallica draaitafel mag  dan ook niet ontbreken; een geweldig ontwerp met spiegelend logo-contour.