K-05XD

De Esoteric K-05XD is een exceptionele Super Audio CD-speler van het allerhoogste niveau. Eersteklas kwaliteit wordt op een unieke wijze gecombineerd ...

Lees meer

Binnen 2 tot 3 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!


€ 13.500,00

Dit product in ons Audio Video Center ervaren?

Maak een afspraak

Omschrijving
K-05XD

De Esoteric K-05XD is een exceptionele Super Audio CD-speler van het allerhoogste niveau. Eersteklas kwaliteit wordt op een unieke wijze gecombineerd met een zeer fraaie esthetiek en vele componenten die direct afkomstig zijn van de vlaggenschipserie van Esoteric, de Grandioso.

Het uiterst innovatieve VRDS-ATLAS transportmechanisme “ATLAS 05” is speciaal ontworpen voor de K-05XD. VRDS staat voor "Vibration-Free Rigid Disc-Clamping System". Een systeem waar Esoteric sinds haar oprichting al aan werkt en dat blijft evolueren. Het mechanisme bestaat uit een draaischrijf die exact dezelfde grootte heeft als een CD schijf wat ervoor zorgt dat vibraties van de schijf zelf en het mechanisme compleet worden geëlimineerd. De Master Sound Discrete DAC komt regelrecht van het vlaggenschip de Grandioso D1X. Deze DAC is volledig ontwikkeld en geproduceerd door Esoteric zelf en wordt geroemd om het levensechte geluid dat het produceert. Ook het klokcircuit is een component dat wordt gebruik in de Grandioso serie. Het is een van de belangrijkste onderdelen om tot het hoogwaardige geluid waar Esoteric om bekend staat te komen. 

Esoteric K-05XD

Het eerste K-05 model werd geïntroduceerd in 2011, geëvolueerd tot de K-05X in 2015, en de K-05Xs in 2018. Het is het best verkopende model geworden in het hart van de ESOTERIC K-serie. De K-05XD erft
de filosofie van de historische K-05-serie, maar is volledig opnieuw ontworpen als een Super Audio CD-speler; volledig verschillend van de vorige 05 modellen door een geheel nieuw designplatform.

Esoteric K-05XDEen nieuw VRDS-ATLAS transportmechanisme "ATLAS 05" is exclusief ontworpen voor dit model. De DAC-sectie maakt gebruik van een discrete schakeling met de "Master Sound Discrete DAC" om de muziekweergave verder te verfijnen.

Het VRDS-NEO Super Audio CD-transportmechanisme, dat is toegepast door enkele van 's werelds meest vooraanstaande merken, en zijn superieure prestaties, die de technische essentie van de topmodellen van die tijd overneemt, zijn zeer geprezen en hebben wereldwijd talrijke audioprijzen gewonnen.

In de "Master Sound Discrete Clock for Digital Player" zijn de vruchten verwerkt van de arbeid als gevolg van de ontwikkeling van de Grandioso G1X master clock generator, een uniek discreet klokcircuit voor ingebouwde spelers. Een vergroot dubbellaags chassis herbergt het verbeterde ATLAS mechanisme, elk vergroot circuit blok, en de voeding sectie, terwijl het elegante uiterlijk van de K-05XD, - die nu nog dichter bij de hogere modellen staat, - op subtiele wijze de rijkdom van zijn inhoud benadrukt, waardig om een belangrijke innovatie genoemd te worden

Esoteric K-05XD

Het nieuwe VRDS-ATLAS “ATLAS 05”

VRDS (Vibration-Free Rigid Disc-Clamping System) is de kerntechnologie van het CD/Super Audio CD-transportmechanisme waarop Esoteric zich sinds de oprichting van het merk heeft toegelegd. De schijf wordt stevig vastgeklemd op een draaitafel met dezelfde diameter voor rotatie, waardoor ongewenste trillingen van de schijf zelf en het mechanisme grondig worden geëlimineerd. De servostroom wordt geminimaliseerd door kromtrekken van de schijf met de draaitafel te corrigeren en de relatieve optische nauwkeurigheid tussen de optische pick-up en het putoppervlak van de schijf sterk te verbeteren. Dankzij deze kenmerken worden leesfouten van de schijf aanzienlijk verminderd en wordt een superieure geluidskwaliteit bereikt.

Esoteric K-05XDHet VRDS-mechanisme blijft zich ontwikkelen. Het grootste hoogtepunt in zijn illustere geschiedenis is het nieuwe VRDS-ATLAS platform, dat het hoogste niveau van perfectie en geluidskwaliteit biedt. De K-05XD editie maakt gebruik van de "VRDS-ATLAS Reference", een vlaggenschip mechanisme kwaliteit gebruikt in Grandioso modellen, en is uitgerust met de nieuw ontworpen VRDS-ATLAS "ATLAS 05", die exclusief ontwikkeld is voor de K-05XD.

De kern van het ATLAS 05 transportmechanisme is een hybride draaitafel gemaakt van hoge precisie aluminium en polycarbonaat materialen. Dit prachtige ontwerp, geïnspireerd op een master tape reel, en zijn superieure trilling controle vermogen belichamen de identiteit van de 05 serie Super Audio CD spelers, die een geschiedenis hebben van meer dan 15 jaar, tot de geboorte van de P-05.

Polycarbonaat, hetzelfde materiaal als de schijf, draagt bij tot een natuurlijke geluidskwaliteit met weinig kleuring, en de hybridisatie met spaakvormig aluminium zorgt voor een effectieve verspreiding van de trillingen die gepaard gaan met een snelle rotatie, waardoor het rotatiegeluid en de rotatietraagheid tot een minimum worden beperkt. Het bruggedeelte dat de draaitafel ondersteunt is groter en breder dan dat van de VRDS-NEO, en is gemaakt van een bewerkt aluminium blok van 10 mm dik met een prachtige haarlijnafwerking. De hoge stijfheid en zware constructie trillingen die de geluidskwaliteit beïnvloeden worden effectief geëlimineerd.

Esoteric K-05XD

Master Sound Discrete DAC

Door circuits samen te stellen met discrete componenten die zorgvuldig zijn onderzocht, probeert Esoteric de levendigheid en energie van muziek perfect weer te geven, wat niet kan worden bereikt met geïntegreerde chips. De trots van Esoteric's top engineering team is op de proef gesteld in de Master Sound Discrete DAC, een discrete D/A converter die volledig in eigen huis is ontworpen.

Esoteric K-05XDDe Master Sound Discrete DAC werd voor het eerst geïnstalleerd in de Grandioso D1X en werd zeer geprezen voor zijn live-geluid. Op de K-05XD is de essentie van de Grandioso K1X versie gecondenseerd, maar met een vereenvoudigde circuitconfiguratie die de 05 serie naar een nieuwe horizon tilt. De DAC bestaat uit 16 elementen per kanaal, en elk element bestaat uit componenten zoals klokdrivers, logische circuits, condensatoren en weerstanden.

Met een eigen Delta-Sigma modulator die 64bit/512Fs ondersteunt, ondersteunt de K-05XD de nieuwste formaten, waaronder DSD 22,5MHz weergave. De FPGA digitale verwerkingsalgoritmen voor optimale weergave van respectievelijk DSD en PCM zijn speciaal voor de Master Sound Discrete DAC ontwikkeld.

Bij discrete DAC's, waar de componententoleranties rechtstreeks van invloed zijn op de rekennauwkeurigheid, is een hoog niveau van expertise en kwaliteitscontrole vereist bij de fabricage van elektronische printplaten. Esoteric's eigen fabriek beschikt over printplaatmontagetechnologie van wereldklasse, inclusief solderen in een zuurstofvrije oven in een schone ruimte met medische kwaliteit. De hoge kwaliteit van Master Sound Discrete DAC's wordt ondersteund door technologie die is ontwikkeld tijdens de productie van elektronische printplaten voor audio-, medische, luchtvaart- en defensietoepassingen.

Esoteric K-05XD

Master Sound Discrete Clock

Het is niet overdreven te stellen dat het klokcircuit de grootste sleutel is tot hoge geluidskwaliteit bij digitale weergave. Esoteric richtte zich op kristaloscillatorschakelingen, die voorheen als modules voor algemeen gebruik in IC's waren verpakt, en voltooide een unieke vervaardigde klokmodule, de "Master Sound Discrete Clock" voor de Grandioso G1X, het vlaggenschip van Esoteric als master clock generator. Het unieke discrete circuit van de G1X heeft veel lof geoogst voor zijn superieure muzikale expressiviteit en heeft voor opschudding gezorgd in de wereld van klokken, die traditioneel alleen in termen van nauwkeurigheid worden beschreven.

De "Master Sound Discrete Clock for Digital Player", voor het eerst toegepast in de K-05XD, past dit concept van discrete schakelingen uitsluitend toe op de interne klok van een digitale speler. Het unieke circuitontwerp met zorgvuldig geselecteerde discrete componenten, zoals een grote kristaloscillator, zorgt voor een hoge geluidskwaliteit die de filosofie van Esoteric in elk detail weerspiegelt, wat niet kan worden bereikt met een klok-IC voor algemeen gebruik. De K-05XD werkt ook met een externe hoofdklokgenerator om de geluidskwaliteit te verbeteren door de interne circuits te synchroniseren met een nog preciezere 10MHz klok.

Esoteric K-05XD

 

Beknopte specificaties

Type product SACD-speler
Analoge audio uitgangen
XLR/ES-LINK Analog × 1 paar
RCA × 1 paar
Digitale audio uitgangen
XLR x 1
RCA x 1
Digitale audio ingangen
USB x 1
RCA x 1
Optish x 1
10MHz Clock ingangen
BNC x 1
External control section
RS-232C x 1
Trigger In ⅛” (3.5mm) Monaural mini jack × 1
Algemeen
Power
AC 120V, 60Hz
AC 220-240V, 50Hz
Dimensies (B x H x D) 445 × 161 × 357 mm
Gewicht 20,7 kg
Audio Video luisterruimte van Poulissen

Ervaar & beleef de luisterruimtes van Poulissen

Poulissen helpt u graag met het samenstellen van uw optimale muziek- en tv-opstelling. Grote en veelzijdige showroom van Poulissen Audio Video Center is gelegen in het mooie stadscentrum van Roermond en behelst een oppervlakte van in totaal 2000 vierkante meter. Lees verder

Wil je gebruikmaken van één van onze luisterruimtes?

Maak een afspraak
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours