De nieuwe McIntosh MCD12000: een referentieniveau-DAC en CD-speler in één

De nieuwe McIntosh MCD12000: een referentieniveau-DAC en CD-speler in één

 

Breng al je digitale muziek tot leven in je audiosysteem met de McIntosh MCD12000 SACD/CD-speler, het nieuwe vlaggenschip van McIntosh. Maar liefst zeven digitale apparaten kunnen profiteren van de interne ESS digitaal-naar-analoog convertoren. Hij is ook Roon-getest.

Hoewel geclassificeerd als cd-speler, is het beter om de MCD12000 te beschouwen als een digitaal-naar-analoog-converter (DAC) met SACD/CD-afspeelmogelijkheden op referentieniveau. Muziek die wordt afgespeeld via een van de digitale ingangen van de MCD12000 of van compact discs, wordt verwerkt door professionele 8-kanaals DAC's die zijn ontworpen voor eersteklas audiofiele prestaties. De MCD12000 is de perfecte DAC en SACD/CD-speler om te gebruiken met McIntosh's referentie C12000 voorversterker of MA12000.  


Afbeelding met binnen, elektronica, klokradio

Automatisch gegenereerde beschrijving


Het hart van de MCD12000 worden gevormd door twee DAC's, met één DAC voor het linker audiokanaal en de andere DAC voor het rechter audiokanaal. Elke DAC maakt gebruik van ESS' gepatenteerde HyperStream® II-technologie en Time Domain Jitter Eliminator om een ​​ongekend prestatieniveau te leveren dat zal voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende digitale audiotoepassingen. Afzonderlijke digitale en analoge voedingen houden de stroom- en audiosignalen vrij van mogelijk externe invloeden, terwijl een speciaal geconstrueerde R-Core-voedingstransformator de ruis minimaliseert.  


Afbeelding met tekst, binnen, elektronica, klokradio

Automatisch gegenereerde beschrijving


Er zijn zeven digitale ingangen op de MCD12000: twee coax-, twee optische, plus een USB (Type B) voor computergebaseerde audio, een AES/EBU en een MCT-ingang die kan worden gebruikt voor alle bestaande MCT SACD/CD-transporten van McIntosh.  De coax en optische ingangen ondersteunen tot 24-bit/192kHz. De USB-ingang ondersteunt tot 32-bit/384kHz, evenals DSD512 en DXD384kHz.De MCD12000 biedt zowel gebalanceerde als ongebalanceerde ‘fixed’ analoge uitgangen in zowel solid-state als vacuümbuisconfiguraties.  Een paar 60dB uitgangsmeters tonen het signaalniveau dat wordt geleverd door de analoge uitgangen van elk kanaal. Terwijl het volume wordt geregeld door de voorversterker of geïntegreerde versterker, zullen de meters op de MCD12000 reageren op de muziek die erdoor wordt afgespeeld.   Alle uitgangen worden aangestuurd door discrete versterkers (solid-state) of een mix van vacuümbuizen en discrete versterkers. Een digitale coax en optische uitgang zijn inbegrepen voor extra flexibiliteit.


Afbeelding met tekst, binnen, elektronica, monitor

Automatisch gegenereerde beschrijving


De MCD12000 kan ook muziek afspelen van zelfgemaakte cd's of dvd-gegevensschijven. Talloze bestandsformaten kunnen vanaf deze schijven worden afgespeeld, waaronder AAC, AIFF, ALAC, DSD (tot DSD128), FLAC, MP3, WAV en WMA.  Een optische dubbele laser zorgt voor een optimale aflezing van alle gangbare schijftypes. 

De audiogegevens van de schijf worden op dubbele snelheid gelezen, wat zorgt voor een betere disc-tracking en foutcorrectieverwerking. Power Control en datapoorten zorgen voor naadloze integratie met andere McIntosh-producten.   De digitaal-naar-analoog-converter (DAC) in de MCD12000 is Roon-tested, wat vooral handig kan zijn als je een uitgebreide bibliotheek met digitale muziek hebt. Tenslotte  is de MCD12000 is afgewerkt in een klassieke McIntosh-styling. Een afstandsbediening wordt meegeleverd. 

De MCD12000 consumenten adviesprijs bedraagt €14.990.

MCD12000 (onder) met de C12000 Preamplifier. MCD12000 en C12000 worden seperaat van elkaar verkocht.