Oberon On-Wall C

De aan de wand gemonteerde OBERON ON-WALL C is bedoeld om een plaats te vinden in elk formaat kamer waar een TV staat met ruimte voor luidsprekers aan...

Lees meer

Binnen 2 tot 4 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!


€ 649,00

Omschrijving
Oberon On-Wall C

DALIDe aan de wand gemonteerde OBERON ON-WALL C is bedoeld om een plaats te vinden in elk formaat kamer waar een TV staat met ruimte voor luidsprekers aan beide zijden. De OBERON ON-WALL C is echter even geschikt voor de weergave van alle audioformaten en maakt deel uit van het draadloze Hi-Fi eco-systeem van DALI.

De OBERON ON-WALL C is ontworpen met TV-audio in het achterhoofd en ondanks zijn compacte afmetingen levert hij door de combinatie van de toegepaste DALI-technologieën prestaties die vergelijkbaar zijn met die van aanzienlijk grotere luidsprekers. De OBERON ON-WALL C is speciaal ontworpen voor directe wandmontage via slotgaten in het achterpaneel. Zowel staande als liggende oriëntaties zijn mogelijk. 

De slanke en discrete OBERON ON-WALL C bestaat uit een compacte, low profile, rear reflex loaded behuizing voorzien van een 5.25" DALI houtvezel conus driver met SMC, en een DALI ultra lichtgewicht 29mm soft dome tweeter.

De compactheid van de OBERON ON-WALL C maakt hem gemakkelijk te integreren in elke ruimte. Om een breed spreidingspatroon in de luisterzone te bereiken, zijn de drivermaterialen en de geometrie die in de OBERON ON-WALL C zijn toegepast, zorgvuldig geselecteerd. Dezelfde principes zijn toegepast bij het ontwerp van het wisselfilter.

Het resultaat is dat u een goed geïntegreerd geluid ervaart, zelfs wanneer u luistert onder een aanzienlijke hoek buiten de as. Dit is belangrijk omdat u zelden recht voor uw luidsprekers zit wanneer u naar muziek luistert. Een bijkomend voordeel is een sterk verminderde harmonische vervorming en diffracties die frequentievervorming veroorzaken, aangezien deze altijd sterker zullen zijn in een on-axis respons. Dit is ook de reden waarom alle DALI luidsprekers niet zijn ontworpen om te worden ingebouwd.

DALIWOOFER/SMC
De OBERON ON-WALL C is gebaseerd op een 5,25" woofer/middentoner die is voorzien van DALI's eigen fijne papierpulp en versterkte houtvezelcomposietmembraanmaterialen, waardoor een stijve, lichtgewicht en goeddragende structuur ontstaat. In combinatie met een low-loss surround en spiderophanging reproduceert deze conus de microdetails in het signaal - ongefilterd en met hoge nauwkeurigheid. Dit wordt ondersteund door de geavanceerde spreekspoeldraad van met koper bekleed aluminium en, in het bijzonder, onze unieke SMC-magneettechnologie (Soft Magnet Compound).

Door elektrisch niet-geleidende elementen in de magneetstructuur op te nemen, vermindert SMC aanzienlijk het effect van diverse vervormingsmechanismen die inherent zijn aan de architectuur van drivers met bewegende spoelen. SMC minimaliseert bijvoorbeeld wervelstroomeffecten, verhoogt de fluxlineariteit, vermindert de magnetische hysteresis en minimaliseert de variatie van de spreekspoelinductie met de positie. Al deze voordelen samen maken van SMC uitgeruste drivers bijzonder geschikt voor actieve versterking.

Het membraan eindigt in een rubberen omhulsel dat is gekozen vanwege zijn zachte en zeer flexibele eigenschappen. Hierdoor kan het membraan vrij bewegen met een zeer gering dempingseffect, en kan de magneetmotor de membraanbeweging regelen.

DALIAMPLIFIER
De OBERON ON-WALL C eindversterker bestaat uit twee closed-loop klasse-D eindversterkers van 50 Wattpiek, die speciaal zijn gekozen vanwege hun geluidskwaliteit en dynamisch vermogen. Eén versterker voedt de driver voor de hoge frequenties en één de driver voor de lage/midden tonen. De signaal/ruis-verhouding van 100 dB van de eindversterkers zorgt ervoor dat zelfs het kleinste detail in een rustige muzikale passage helder en nauwkeurig wordt weergegeven.

De elektronische module die op het achterpaneel van de OBERON ON-WALL C is gemonteerd, bevat een draadloos ontvangstelement en een gebruikersinterface, een DSP-equalisatie en crossover filterelement, en een hoog rendement tweekanaals eindversterker met een nauw geïntegreerde voeding.

De versterker wordt gevoed door een speciaal ontworpen (65 W(rms)), zeer ruisarme geschakelde voeding die dynamisch de bronnen kan verdelen tussen de twee versterkerkanalen in reactie op de vraag. De OBERON ON-WALL C is daardoor buitengewoon zuinig in het stroomverbruik, maar geeft niets weg in termen van dynamische punch wanneer de muziek daarom vraagt.

DALITWEETER
De OBERON ON-WALL C hoogfrequent driver is een gedempte textiele soft dome tweeter met een ongewoon licht diafragma en een groter dan normaal, 29 mm diafragma en spreekspoel. Het lichte diafragma betekent dat de hoge frequentierespons van de driver ongebruikelijk lang is voordat de massageperkte roll-off optreedt.

De grote diameter van het diafragma en de spreekspoel verhoogt de gevoeligheid en de belastbaarheid, vermindert de vervorming en stelt de driver in staat bij lagere frequenties te werken dan bij kleinere tweeters het geval is, hetgeen meer speelruimte biedt bij het cross-overontwerp. De driver is uitgerust met ferro-fluid in de spreekspleet, wat de belastbaarheid verder verhoogt en de signaalcompressie aanzienlijk vermindert doordat de spreekspoeltemperatuur stijgt naarmate het volume toeneemt.

DALICABINET
OBERON ON-WALL C kasten zijn gemaakt van CNC-bewerkte MDF-panelen met een hoge sterkte en afgewerkt met een variëteit aan houteffect of mat wit laminaat. De kasten zijn ontworpen om een optimale stijfheid te verkrijgen om paneelresonantie te minimaliseren, met hoekvullingen. Hoekvullingen zijn steeds minder gebruikelijk in de hedendaagse luidsprekerkastbouw, maar bij DALI zijn we ervan overtuigd dat ze een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van de stijfheid.

Interne kast demping materialen worden gekozen en strategisch geplaatst om de midrange energie demping te maximaliseren zonder afbreuk te doen aan de bas transiënt respons en bandbreedte, zoals zo vaak het geval is met reflex belaste luidsprekers.

De OBERON ON-WALL C is voorzien van dubbele reflexpoorten op het achterpaneel, die zo zijn geconfigureerd dat ze parallel aan de wand naar buiten komen - waardoor de wand en het luidsprekerpaneel in hun werking worden geïntegreerd. De ON-WALL C reflexpoort is een unieke innovatieve oplossing die een belangrijke rol speelt bij het mogelijk maken van de ongebruikelijk geringe diepte van de luidspreker.

De OBERON ON-WALL C wordt rechtstreeks op de muur gemonteerd via slotgaten in het achterpaneel.

DALI

 

Beknopte specificaties

Type Product Actieve Luidspreker
Frequentiebereik (+/- 3 dB) [Hz] 51 - 26.000
Maximale SPL [dB] 107
Versterker Type Klasse-D
Afmetingen (HxBxD) [mm] 385 x 245 x 120
Gewicht 5 kg
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours