Oberon 1 C

De OBERON 1 C is bedoeld voor kleinere ruimten waar ruimte een kostbaar goed is en het volume relatief bescheiden. Muziekliefhebbers en audiofielen di...

Lees meer

Binnen 2 tot 4 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!


€ 549,00

Dit product in ons Audio Video Center ervaren?

Maak een afspraak

Omschrijving
Oberon 1 C

DALIDe OBERON 1 C is bedoeld voor kleinere ruimten waar ruimte een kostbaar goed is en het volume relatief bescheiden. Muziekliefhebbers en audiofielen die de voorkeur geven aan de stijl en klank van staande luidsprekers, zullen zich aangetrokken voelen tot de OBERON 1 C. Het beluisteren van muziek, bijvoorbeeld van CD, internetradio of een platenspeler met dierbare platencollectie, zal waarschijnlijk hun prioriteit hebben boven TV-audio - hoewel, indien de OBERON 1 C luidsprekers op de juiste plaats worden opgesteld, één aan weerszijden van het scherm, TV-audio in toenemende mate interessant kan worden.

Door zijn compactheid is de OBERON 1 C gemakkelijk in elke ruimte te integreren. Om een breed spreidingspatroon in de luisterzone te bereiken, zijn de in de OBERON 1 C toegepaste drivermaterialen en geometrie zorgvuldig geselecteerd. Dezelfde principes zijn toegepast bij het ontwerp van het wisselfilter.

Het resultaat is dat u een goed geïntegreerd geluid ervaart, zelfs wanneer u luistert onder een aanzienlijke hoek buiten de as. Dit is belangrijk omdat u zelden recht voor uw luidsprekers zit wanneer u naar muziek luistert. Een bijkomend voordeel is een sterk verminderde harmonische vervorming en diffracties die frequentievervorming veroorzaken, aangezien deze altijd sterker zullen zijn in een on-axis respons. Dit is ook de reden waarom alle DALI luidsprekers niet zijn ontworpen om te worden ingebouwd. 

DALIWOOFER/SMC
De OBERON 1 C is gebaseerd op een 5,25" woofer/middentoner die is voorzien van onze eigen composietdiafragmamaterialen van fijne papierpulp en versterkte houtvezels, waardoor een stijve, lichtgewicht en goed-onderhoudende structuur ontstaat. In combinatie met een low-loss surround en spiderophanging reproduceert deze conus de microdetails in het signaal - ongefilterd en met hoge nauwkeurigheid. Dit wordt ondersteund door de geavanceerde spreekspoeldraad van met koper bekleed aluminium en, in het bijzonder, onze unieke SMC-magneettechnologie (Soft Magnet Compound).

Door elektrisch niet-geleidende elementen in de magneetstructuur op te nemen, vermindert SMC aanzienlijk het effect van diverse vervormingsmechanismen die inherent zijn aan de architectuur van drivers met bewegende spoelen. SMC minimaliseert bijvoorbeeld wervelstroomeffecten, verhoogt de fluxlineariteit, vermindert de magnetische hysteresis en minimaliseert de variatie van de spreekspoelinductie met de positie. Al deze voordelen samen maken van SMC uitgeruste drivers bijzonder geschikt voor actieve versterking.

Het membraan eindigt in een rubberen omhulsel dat is gekozen vanwege zijn zachte en zeer flexibele eigenschappen. Hierdoor kan het membraan vrij bewegen met een zeer gering dempingseffect, en kan de magneetmotor de membraanbeweging regelen.

DALIAMPLIFIER
De OBERON 1 C eindversterker bestaat uit twee closed-loop klasse-D eindversterkers van 50 Wattpiek, die speciaal zijn gekozen vanwege hun geluidskwaliteit en dynamisch vermogen. Eén versterker voedt de driver voor de hoge frequenties en één de driver voor de lage en middenfrequenties. De 100dB signaal/ruis-verhouding van de eindversterkers zorgt ervoor dat zelfs het kleinste detail in een rustige muzikale passage helder en nauwkeurig wordt weergegeven.

De op het achterpaneel gemonteerde elektronische module OBERON 1 C bevat een draadloos ontvangstelement en een gebruikersinterface, een DSP-equalisatie en crossover filterelement, en een zeer efficiënte tweekanaals vermogensversterker met een nauw geïntegreerde voeding.

De versterker wordt gevoed door een speciaal ontworpen, 65 W (rms), zeer ruisarme geschakelde voeding die dynamisch de bronnen kan verdelen tussen de twee versterkerkanalen in reactie op de vraag. De OBERON 1 C is daardoor buitengewoon zuinig in het stroomverbruik, maar geeft niets weg in termen van dynamische punch wanneer de muziek daarom vraagt.

DALITWEETER
De OBERON 1 C hoogfrequent driver is een gedempte textiele soft dome tweeter met een ongewoon licht diafragma en een groter dan normaal, 29 mm diafragma en spreekspoel. Het lichte diafragma betekent dat de hoge frequentierespons van de driver ongewoon lang is voordat de massabeperkte roll-off optreedt.

De grote diameter van het diafragma en de spreekspoel verhoogt de gevoeligheid en de belastbaarheid, vermindert de vervorming en stelt de driver in staat bij lagere frequenties te werken dan bij kleinere tweeters het geval is, hetgeen meer speelruimte biedt bij het cross-overontwerp. De driver is uitgerust met ferro-fluid in de spreekspleet, wat de belastbaarheid verder verhoogt en de signaalcompressie aanzienlijk vermindert doordat de spreekspoeltemperatuur stijgt naarmate het volume toeneemt.

DALICABINET
OBERON 1 C kasten zijn gemaakt van CNC-bewerkte, zeer sterke MDF-panelen en afgewerkt met verschillende houteffect of mat witte laminaten. De kasten zijn ontworpen om een optimale stijfheid te verkrijgen om resonantie van het paneel te minimaliseren, met hoekvullingen. Hoekvullingen zijn steeds minder gebruikelijk in de hedendaagse luidsprekerkastbouw, maar bij DALI zijn we ervan overtuigd dat ze een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van de stijfheid.

Interne kast demping materialen worden gekozen en strategisch geplaatst om de midrange energie demping te maximaliseren zonder afbreuk te doen aan de bas transiënt respons en bandbreedte, zoals zo vaak het geval is met reflex belaste luidsprekers.

De OBERON 1 C is voorzien van reflexpoorten aan de achterzijde met een ongebruikelijk grote diameter, die zijn ontworpen om turbulentie, vervorming en compressie van de poort tot een minimum te beperken, terwijl tevens rekening wordt gehouden met de mogelijke nabijheid van de achterwand. De uitwaaiering aan zowel de ingang als de uitgang van de poort vertraagt de turbulentie van de luchtstroom naarmate het volume toeneemt, en helpt ervoor te zorgen dat de basprestaties consistent blijven op alle volumeniveaus. Het feit dat de reflexpoorten aan de achterzijde zijn gemonteerd, heeft het grote voordeel dat alle midrange-energie die van binnenuit de kast wordt uitgestraald, van de luisterpositie wordt weggeleid.

De OBERON 1 C kan worden gebruikt met de DALI CONNECT Stand E-601, geïnstalleerd in meubelunits of op planken, of rechtstreeks aan de wand worden gemonteerd via slotlgaten in het achterpaneel.

DALI

 

Beknopte specificaties

Type Product Actieve Luidspreker
Frequentiebereik (+/- 3 dB) [Hz] 39 - 26.000
Maximale SPL [dB] 106
Versterker Type Klasse-D
Afmetingen met voet (HxBxD) [mm] 274 x 162 x 234
Gewicht 4,4 kg
Audio Video luisterruimte van Poulissen

Ervaar & beleef de luisterruimtes van Poulissen

Poulissen helpt u graag met het samenstellen van uw optimale muziek- en tv-opstelling. Grote en veelzijdige showroom van Poulissen Audio Video Center is gelegen in het mooie stadscentrum van Roermond en behelst een oppervlakte van in totaal 2000 vierkante meter. Lees verder

Wil je gebruikmaken van één van onze luisterruimtes?

Maak een afspraak
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours