Epicon 2

Dali Epicon 2 zwart

Impressie

€ 2.399,00

Binnen 2 tot 3 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!

  • Veilig betalen via bekende betaalmogelijkheden
  • Binnen 2 tot 3 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!
  • Beste Hifi winkel van 2012 t/m 2016
  • Ervaar dit product in onze winkel.

Omschrijving
Epicon 2

Compacte high-end statiefluidspreker van wereldklasse


De EPICON 2 is het statiefmodel van de exclusieve EPICON-serie van DALI: een elegante en compacte high-end luidspreker die ervoor zorgt dat muziek op bijna magische wijze ‘vrij kan ontstaan'. Hij maakt volop gebruik van de voordelen van het tweewegsysteem, zodat je kunt genieten van een sublieme geluidservaring – ook zonder grote vloerluidsprekers.

De EPICON 2 is uitgerust met een 6,5″ bas/middenspeaker die vrijwel identiek is aan die van de EPICON 6, inclusief de unieke Linear Drive-magneettechnologie. Ook de exclusieve softdome-tweeter draagt bij aan de ruimtelijke, rijke geluidsweergave. Kast met prachtige finish van zwarte pianolak of echt hout met hoogglanslak.

Magische prestaties in compacte kast


Het meest opvallende verschil tussen de EPICON 2 en de overige modellen in deze serie is dat de inmiddels legendarische hybride tweetermodule van DALI is vervangen door één grote 29 mm softdome. Dit was nodig om het bijzonder compacte formaat mogelijk te maken. Om diezelfde reden heeft de EPICON 2 maar één 6,5” bas/middenspeaker.

Het samenspel tussen deze twee eenheden is tegelijk zó perfect dat hij voldoet aan alles wat je van een tweewegluidspreker mag verwachten. Je hoort de middentonen met een ongekende helderheid, waarbij de instrumenten en stemmen echt loskomen van de luidspreker, zonder dat ze hun warme klank verliezen. Het stereobeeld is zo ongelofelijk breed, diep en nauwkeurig dat het lijkt alsof je midden in de muziek zit, en laat je genieten van de allerkleinste details, ongeacht het genre.

De bas en dynamiek zijn bijna onnatuurlijk goed voor zo'n kleine luidspreker. En ondanks de afwezigheid van de bandtweeter voor de allerhoogste frequenties, zijn de prestaties van de softdome optimaal afgesteld zodat je geen enkel detail in je muziek hoeft te missen – dit is een echte hifi-ervaring op alle niveaus!

Daarnaast is de EPICON 2 ook erg makkelijk te hanteren. Dankzij zijn compacte formaat, maar ook vanwege de uitstekende akoestische koppeling naar de ruimte, is de plaatsing minder van belang dan bij andere modellen uit de high-end klasse. Uiteraard is het nog steeds verstandig om hem precies goed neer te zetten, maar al na een paar minuten puzzelen kun je genieten van geluid van optimale kwaliteit.

 

De EPICON 2 is verkrijgbaar in zwarte of witte hoogglans pianolak, hoogglans walnotenhout of in een palissander afwerking (Ruby Macassar). Een speciaal ontworpen vloerstandaard is apart verkrijgbaar.

Dali Epicon overzicht

Beknopte specificaties

Type product Boekenplank Luidspreker
Frequentiebereik +/- 3dB 47 Hz - 30.000 Hz
Gevoeligheid (2,83V/1m.) 87 dB
Nominale Impedantie 4 Ohm
Aanbevolen versterker vermogen 30 - 200 Watt
Crossover Frequentie 3.100 Hz
Afmetingen (B x H x D) 386 x 214 x 366 mm
Gewicht 10,3 kg
Garantie 5 Jaar
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours