Clearaudio Concept Signature draaitafel

Nieuw in ons assortiment
Streven naar perfectie is een van de leidende principes bij Clearaudio. De Concept staat al sinds 2009 voor een revolutionair geluidspakket met een onbetwiste prijs-, ontwerp- en prestatieverhouding, met een speciaal ontwikkelde toonarm en cartridge. Onder de nieuwe naam Concept Signature ondergaat het concept verschillende updates.

De Concept Signature blijft net zo doelgericht en gebruiksvriendelijk als zijn voorganger, omdat alle parameters van de afzonderlijke componenten al in de fabriek perfect zijn ingesteld.

De kern van de behuizing van de draaitafel is gemaakt van vezelplaat met gemiddelde dichtheid of, optioneel, van lagen massief hout die onder hoge druk zijn verlijmd. De toplaag van de draaitafel is gemaakt van speciaal gesatineerd kunststof. Deze samenstelling minimaliseert resonanties en zorgt voor een perfect uiterlijk.

Het draaiplateau wordt aangedreven door een gepolijste platte riem van een volledig ontkoppelde gelijkstroommotor om de overdracht van ongewenste (bij)geluiden te minimaliseren. Een gedimensioneerde externe voeding zorgt voor de voeding. De Concept Signature is verkrijgbaar in de bekende vier Concept chassiskleuren: Silver, Black, Wood en Dark Wood.


Clear Audio

Wat is vernieuwd?
De nieuwe besturingstechnologie met geïntegreerde automatische kalibratie, nieuwe instelmogelijkheden en extra Tacho-Speed-Control ("TSC") zorgen voor nog betere metingen wat betreft uniformiteit en impulsstabiliteit. Dat vraagt om iets meer uitleg.

De volledig nieuw ontwikkelde Tacho-Speed-Control bewaakt constant de snelheid en geeft real-time feedback naar de besturingselektronica. Hierdoor kan deze onmiddellijk reageren op veranderende invloeden zoals afnemende riemspanning, wrijving van de platterlager of temperatuurschommelingen. Bovendien voert TSC een automatische kalibratie bij elke herstart. Met deze nieuwe draaitafel is handmatig herkalibreren ook mogelijk met één druk op de knop aan de achterzijde van de draaitafel.

Verschillende O-ringen ("IMS") verbeteren de motorophanging die losgekoppeld is van het chassis, dat in gewijzigde vorm is overgenomen van de Reference Jubilee. Tegelijkertijd vormt de nieuwe encoder de basis voor nog meer functies van toekomstige generaties en uitbreidingen.

 

Ontwerp
Qua design springt het Signature-concept eruit. Het opnieuw ontworpen oppervlak met een verlichte touchcontroller zorgt voor een intuïtieve bediening van de draaitafel en zet nieuwe designaccenten.

De ruime keuze aan Clearaudio toonarmen en cartridges laat niets te wensen over op het gebied van modulariteit. Perfecte combinaties voor de Signature-draaitafel zijn alle MM-cartridges, alle MC-cartridges van concept mc tot Talisman V2 Gold, evenals alle toonarmen van concept tot Profiler. Daarnaast worden de conceptklem, een speciaal ontworpen acrylafdekking en de nano phono V2 / smart phono V2 phonovoorversterker of een van de twee upgrade voedingen, Professional Power 12V / smart power 12V, van Clearaudio aanbevolen.