B&W 700 Series

Bowers & Wilkins 700 Series

 

Geluid van studiokwaliteit met de nieuwe 700 Series van Bowers & Wilkins
 

Nieuwe technologie en modern design in de nieuwe Bowers & Wilkins 700 Series

De nieuwe 700 Series van Bowers & Wilkins bouwt voort op het succes van de CM Series en gebruikt de volledig nieuwe technologie uit de bekroonde 800 Series Diamond met gloednieuwe, op maat gemaakte innovaties. Het resultaat is de best presterende range luidsprekers in z’n prijsklasse.

B&W

Hoogwaardige technologie

De nieuwe 700 Series van Bowers & Wilkins levert uitzonderlijke prestaties met een breed en zeer volledig scala aan luidsprekers. Bijzonder aan de nieuwe 700 Series is de implementatie van hoogwaardige technologie die voor het eerst werd gebruikt in de recent gelanceerde high-end 800 Series Diamond, toonaangevende luidsprekers die door velen worden beschouwd als de beste luidsprekers ter wereld.

 

Continuum midrange driver

Onder de technologieën die zijn ‘doorgesijpeld’ van de 800 Series Diamond vinden we de revolutionaire Continuum midrange driver, het meest pure en transparante midrange-conusmateriaal dat Bowers & Wilkins ooit heeft ontwikkeld. Deze innovatie, geïntegreerd in elk model van de nieuwe 700 Series, onthult details in muziek die conventionele drive-units simpelweg niet kunnen weergeven.

 

Aerofoil basdriver

B&WDe nieuwe 700 Series plukt ook de vruchten van een op maat gemaakte versie van Bowers & Wilkins’ unieke basdriver met Aerofoil-profiel. De twee vlaggenschip modellen uit de nieuwe serie zijn daarnaast voorzien van tweeter-on-top behuizing, volledig vervaardigd (en gefreesd) uit een blok aluminium. Ook deze innovaties waren voor het eerst exclusief te bewonderen op de 800 Series Diamond.

 

Carbon tweeters

Eén van de meest vooraanstaande nieuwe technologieën in de nieuwe 700 Series zijn de met carbon verstevigde tweeters. Deze innovatie levert verfijnder en zuiverder hoogfrequent geluid en verlegt de break-up frequentie naar een ongekende 47 Khz. Het is zonder twijfel de best presterende ‘niet-Diamond’ tweeter die Bowers & Wilkins ooit heeft vervaardigd.

 

De combinatie van al deze technologieën, naast de talloze uren zorgvuldig afstemmen door de beste geluidstechnici ter wereld, levert een reeks luidsprekers op die gehoord moet worden om het te geloven.

 

Acht uitzonderlijke modellen

B&WDe nieuwe 700 Series omvat acht modellen waaronder drie vloerstaande modellen, drie monitor luidsprekers en twee center luidsprekers voor surround sound en thuisbioscoop. Alle modellen zijn verkrijgbaar in een luxe afwerking naar keuze: Gloss Black, Satin White of Rosenut.

 

Gloednieuwe subwoofer

Bij de lancering van de nieuwe 700 Series wordt ook een gloednieuwe subwoofer geïntroduceerd. Het vierde model uit de nieuwe DB Series, de DB4S, heeft een enkele woofer maar maakt wel gebruik van de techniek en innovaties van de DB2D. De subwoofer heeft een enkele 10inch Carbon Aerofoil driver aangevuld met een krachtige 1000w versterker en een digitale voorversterker met Dynamic EQ, Room EQ en een configuratiesysteem welke met een App te bedienen is. De subwoofer is verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de modellen uit de nieuwe 700 Series.

 

De technologie

 

Carbon Dome Tweeter

De nieuwe 700 Series introduceert een volledig nieuwe Bowers & Wilkins tweeter-technologie, de Carbon Dome. Deze bijzondere tweeter overbrugt het verschil in prestaties tussen de Aluminium Double Dome, gebruikt in de 600 Series, en de Diamond Dome, die te vinden is in de 800 Series Diamond. De Carbon Dome bestaat uit twee secties. Het voorste gedeelte is een 30 micron aluminium membraam dat werd verhard met een PVD (Physical Vapour Deposition) coating van carbon. De andere sectie is een 300 micron ring van carbon met dezelfde vorm als de dome. Deze worden vervolgens aan elkaar bevestigd en het resultaat is uitzonderlijke stijfheid die geluidsvervorming tegengaat zonder onnodige massa en die een eerste opbreekpunt kent van een ongekende 47 kHz.

 

Solid Body Tweeters

B&WDe 705 S2 en 702 S2 Tweeter-On-Top ontwerpen zijn voorzien van Solid Body Tweeter-technologie. Dit ontwerp is volledig afgeleid van de behuizingen van de 800 Series Diamond en levert ook dezelfde uitzonderlijke voordelen. In plaats van een holle zinken behuizing, maken de 705 S2 en de 702 S2 gebruik van een vorm die gefreesd werd uit een massief stuk aluminium. Dit resulteert in een veel stijvere structuur met minder resonantie en kleuring. Met een gewicht van 1 kilo is het uitzonderlijk stijf. Dit ontwerp maakt het ook mogelijk om de massa van de tweeterbehuizing te gebruiken als koellichaam. Ook profiteert het van hetzelfde ontkoppelmechanisme en hetzelfde akoestisch transparante grille-ontwerp als de 800 Series Diamond.

 

Continuum Conus

B&WElk model uit de nieuwe 700 Series is voorzien van de Continuum Conus midrange drivers die, opnieuw, als eerste werden gebruikt in de 800 Series Diamond. Het ontwerp van de Continuum Conus is gebaseerd op het concept van geoptimaliseerde en gecontroleerde flexibiliteit. Net als Kevlar, is het een gevlochten samenstelling die zorgt voor een zeer gecontroleerde opbreking en eliminatie van ongewenste conus resonanties. Het resultaat, een ongekende detaillering en zuiverheid, uniek in zijn klasse.

 

Midrange behuizing

De nieuwe 700 Series kent drie vloerstaande luidsprekers, allemaal voorzien van midrange drive units. Deze midrange units maken gebruik van een nieuw Finite Element Analysis geoptimaliseerd- aluminium chassis, dat stijver is dan het zinken chassis van de CM Series. De geoptimaliseerde vorm is verder verbeterd door de toevoeging van een afgestemde massademper, aangebracht op de voorkant van het chassis. Deze dempt resonanties in de midrange driver structuur, wat resulteert in een ongekleurde weergave van de midden tonen.

 

Midrange ontkoppeling

Een nieuw midrange ontkoppelingssysteem is een vereenvoudigd ontwerp vanuit de 800 Series Diamond. Het is simpeler maar presteert beter dan de voorgaande CM-lijn en zorgt voor een complete ontkoppeling van de midrange met de behuizing. Deze ontkoppeling dempt resonanties vanuit de behuizing voor een ongekleurde middenweergave.

 

Nieuwe Aerofoil Conus

Voor de 700 Series werd ook een geheel nieuwe Aerofoil conus ontwikkeld. In dit nieuwe ontwerp wordt gebruik gemaakt van een papieren/kevlar omhulsel met daarin een vulmateriaal van EPS. De volledig nieuwe bas drivers zijn ontworpen met het bekende Aerofoil ontwerp. Dit maakt de woofer lichter maar tegelijkertijd sterker en stijver. Het resultaat is een drastische verbetering in basgeluid ten opzichte van de uitgaande CM Series 2.

 

 

De reeks

 

 

702 S2

€ 1999,-

Vloerstaande luidspreker

3-weg systeem met Flowport

Tweeter-On-Top

3 x 165mm Aerofoil Profile bass units

1 x 150mm Continuum FST midrange, ontkoppeld

1 x 25mm Carbon Dome tweeter in Solid Body Tweeter-On-Top

 

 

703 S2

€ 1499,-

Vloerstaande luidspreker

3-weg systeem met Flowport

2 x 165mm Aerofoil Profile bass units

1 x 150mm Continuum FST midrange, ontkoppeld

1 x 25mm Carbon Dome tweeter

 

704 S2

€ 1199,-

Vloerstaande luidspreker

3-weg systeem met Flowport

2 x 130mm Aerofoil Profile bass units

1 x 130mm Continuum FST midrange, ontkoppeld

1 x 25mm Carbon Dome tweeter

 

 

705 S2

€ 1099,-

Monitor luidspreker

2-weg systeem met Flowport

Tweeter-On-Top

1 x 165mm Continuum bass/midrange

1 x 25mm Carbon Dome tweeter in Solid Body Tweeter-On-Top

 

 

706 S2

€ 699,-

Monitor luidspreker

2-weg systeem met Flowport

1 x 165mm Continuum bass/midrange

1 x 25mm Carbon Dome tweeter

 

 

707 S2

€ 499,-

Monitor luidspreker

2-weg systeem met Flowport

1 x 130mm Continuum bass/midrange

1 x 25mm Carbon Dome tweeter

 

HTM72 S2

€ 749,-

2-weg systeem met Flowport

2 x 130mm Continuum bass/mid units

1 x 25mm Carbon Dome tweeter

 

 

HTM71 S2

€ 1149,-

3-weg systeem met Flowport

2 x 165mm Aerofoil Profile bass units

1 x 100mm Continuum FST midrange

1 x 25mm Carbon Dome tweeter

 

 

FS-700 S2

€ 225,-

Luidsprekervoet voor gebruik met 707 S2, 706 S2 en 705 S2, verkrijgbaar in zwart en zilver

 

DB4S

€ 1600,-

Enkele 10inch drive unit

Carbon Aerofoil cone

1000w Hypex versterker

DB-D digitale pre-amp technologie plus bediening via App

Over Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins is een wereldwijde marktleider op het gebied van premium luidsprekerproducten en ambassadeur van ‘true sound’, met 50 jaar aan audio-erfgoed. De innovatieve, prijswinnende audioproducten van Bowers & Wilkins vormen een essentieel onderdeel van audio-entertainment, of dat nu thuis of onderweg is. De luidsprekers van Bowers & Wilkins worden door audiokenners beschouwd als de definitieve ‘audioreferentie-speakers’, wat te merken is aan het gebruik ervan in de belangrijkste opnamestudio’s over de hele wereld. Het idee dat men bijzonder geluid pas kan waarderen als men het echt beleeft, is terug te vinden in het bedrijfsmotto – “Listen and you’ll see”.

B&W