Sirius G2.1

Auralic Sirius G2.1

Impressie

€ 6.699,00

Vraag naar onze actuele prijs.

Omschrijving
Sirius G2.1

De SIRIUS G2.1 is de vierde toevoeging aan de bekroonde G2.1-serie van AURALiC-producten, een gespecialiseerd uitbreidingsproduct. Als systeem vormt de G2.1-stack, bestaande uit ARIES G2.1, VEGA G2.1, LEO GX.1 en SIRIUS G2.1 nu een van de meest geavanceerde digitale bronnen die vandaag de dag beschikbaar zijn voor uw hoogwaardige systeem. 
SIRIUS G2.1 verbetert en optimaliseert signalen van alle bronnen, of het nu gaat om bestanden met hoge resolutie of streams van een inferieure bron of formaat. Met SIRIUS G2.1 kunnen gecomprimeerde, verlieslatende en slechte opnamen allemaal worden verbeterd, waardoor uw algehele beleving wordt verbeterd. Omdat de SIRIUS G2.1 gebruik maakt van een open standaard protocol, kan hij ook worden aangesloten op elk merk DAC, en een wereldwijde variëteit aan sample rates en formaten leveren, naast andere functies en kenmerken.  SIRIUS G2.1 zorgt voor een universele balans in een wereld van verschillende formaten, resoluties, DAC chip topologieën en soorten algoritmes.

AuralicEen universele benadering van hoge prestaties in alle formaten
SIRIUS G2.1 verbetert uw luisterervaring door gebruik te maken van geavanceerde verwerkingstechnieken. Slecht gemaakte opnames en zelfs vroege digitale opnames kunnen profiteren van de indrukwekkende verwerkingskracht van SIRIUS G2.1. Dit proces optimaliseert minder dan ongerepte opnames door het signaal opnieuw te samplen op een manier die de ervaring oplevert van het luisteren naar een inferieure opname.

Een wereldprimeur
De SIRIUS G2.1 heeft meerdere in- en uitgangen, zodat u hem kunt aansluiten op een verscheidenheid aan digitale bronnen en DAC's. AURALiC's innovatieve geest blijft de eerste functies op de markt brengen, zoals blijkt uit de unieke mogelijkheid van de SIRIUS G2.1 om een geüpsampled DSD-signaal te leveren aan elke compatibele USB DAC, het eerste product ter wereld dat dit doet.

Optimaliseren door equalisatie
De belangrijkste factor die van invloed is op de weergavekwaliteit van uw systeem zijn niet de kabels, componenten of luidsprekers, maar de ruimte waarin u uw muziek afspeelt. De SIRIUS G2.1 kan de kamer compenseren met zijn 8-bands parametrische equalizer, zodat u de kamer kunt optimaliseren zonder tienduizenden euro's uit te geven aan een complete kameropbouw of -renovatie.

Perfectioneer het onvolmaakte
SIRIUS G2.1 biedt een functie voor luidsprekerplaatsing om problemen in de echte wereld te compenseren, zodat u kunt omgaan met obstakels voor perfect geluid in het digitale domein. Hoewel het noodzakelijk is om uw luidsprekers eerst zo goed mogelijk in de ruimte te plaatsen, kan onze functie voor luidsprekerplaatsing het verschil betekenen tussen slecht en fantastisch geluid in een minder volmaakte omgeving.

Resample uw ervaring
Alle digitale producten bevatten een of andere vorm van sampling engine. Als afzonderlijk apparaat onderscheidt de SIRIUS G2.1 zich door al zijn energie te richten op de kracht van digitale signaalverwerking, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde resampling-technieken om te converteren tussen elke en alle sampling rates. U kunt het geluid van uw digitale bronnen verder aanpassen door te kiezen uit vier verschillende digitale filters dankzij onze eigen Flexible Filter Mode Technology. Dit alles gebeurt met ongebruikelijk lage vervormingsniveaus, mogelijk tot maar liefst -170dB, waardoor de SIRIUS G2.1 ook vrijwel onzichtbaar blijft in het signaalpad.

Auralic

De kracht van digitale verwerking
SIRIUS G2.1 wordt aangedreven door het AURALiC Proteus G2 Co-Processing Platform, dat gebruik maakt van een Xilinx XC7A200T FPGA chip in het hart, ondersteund door 512 MB DDR3 geheugen. Deze FPGA chip bevat meer dan 200.000 logische cellen en 740 DSP slices, die samen zorgen voor een ongeëvenaard niveau van dataverwerkingscapaciteit. De rekenkracht en efficiency van SIRIUS G2.1 zijn mede te danken aan de keuze voor een dual-processing platform structuur, waardoor de capaciteit wordt verdubbeld. Terwijl een AURALiC Tesla G1 de hardware aanstuurt, concentreert de Proteus G2 zich op de verwerking van muziekdata.

AuralicUnity chassis II
Het SIRIUS G2.1 chassis is ontworpen als een dubbele behuizing, waarbij een buitenste behuizing van hoogwaardig aluminium is aangevuld met een binnenste laag van koper. Een basis met een hoge massa en een verbeterd ophangsysteem met meerdere veren van vier poten completeren de stille, ruisonderdrukkende prestaties van het SIRIUS G2.1 Unity Chassis II.

Perfect uitgebalanceerd
De interne circuits van de SIRIUS G2.1 zijn fysiek verdeeld om de algehele balans te verbeteren. En met speciaal ontworpen voetpinnen die trillingen dempen en absorberen, staat de SIRIUS G2.1 altijd rotsvast, voor een uiterst soepele signaaloverdracht.

Auralic

Meer te bedienen
Smart-IR is precies dat - een slimmere oplossing voor het bedienen van uw SIRIUS G2.1. Net als bij alle AURALiC producten kunt u met Smart-IR bepaalde functies van de SIRIUS G2.1 bedienen via een willekeurig aantal verschillende afstandsbedieningen die u al bezit. U kunt bijvoorbeeld een afstandsbediening programmeren om snel te schakelen tussen de vier verschillende digitale filters door een filter toe te wijzen aan afzonderlijke knoppen op die afstandsbediening. Deze functie is eenvoudig toegankelijk via de SIRIUS G2.1 menustructuur en biedt u nog een andere manier om niet alleen de SIRIUS G2.1 te bedienen, maar uw gehele G2/2.1 installatie.

Een geïntegreerde familie van apparaten
Gebouwd rond geavanceerde overdrachtsprotocollen, krachtigere verwerking en verbeterde isolatietechniek, zijn G2 en G2.1 een nieuw concept in componentintegratie. Onze vlaggenschip serie van producten biedt ultra-snelle connectiviteit, volledig te danken aan Lightning Link. Alles, van audiosignaal tot digitale klok en besturingssignalen, wordt eenvoudig afgehandeld door Lightning Link. Elk G2- en G2.1-product heeft een Lightning Link-aansluitpoort, zodat ze als een stack op elkaar kunnen worden aangesloten.

AuralicLightning-verbinding
De HDMI-type, 18 Gbps hogesnelheidsverbinding biedt ultrasnelle communicatie in twee richtingen en beschikt over de enige echte jitter-vrije verbinding in de wereld van hoogwaardige audio. Als extra bonus kunnen G2- en G2.1-producten probleemloos aan elkaar worden gekoppeld, zodat ze naadloos samenwerken als één aaneengesloten digitale bron voor een verbluffende muzikale ervaring.

Beknopte specificaties

Type Product Upsampling Processor / Room Compensation
Audio-ingangen Lightning Link (tot 384K / 32bit, DSD512)
USB-audio (tot 384K / 32bit, DSD512)
AES / EBU (tot 192K / 24bit, DSD64 via DoP)
Coaxiaal (tot 192K / 24bit, DSD64 via DoP)
TOSLINK (Tot 192K / 24bit, DSD64 via DoP)
Audio-uitgangen Lightning Link (tot 384K / 32bit, DSD512)
USB-audio (tot 384K / 32bit, DSD512)
AES / EBU (tot 192K / 24bit, DSD64 via DoP)
Coaxiaal (tot 192K / 24bit, DSD64 via DoP)
TOSLINK (tot 192K / 24bit, DSD64 via DoP)
Energieverbruik 50W bij max.
Afmetingen - bxdxh 34 cm x 32 cm x 9,6 cm
Gewicht 9,5 kg
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours