Aankondiging McIntosh MCD85

MCD85

Consumentadviesprijs MCD85 € 6499,00

Perfecte aanvulling op McIntosh versterkers en voorversterkers zoals de nieuwe C8 en MC830. En ook te combineren met de klassieker MC275.McIntosh kondigt met trots de nieuwe MCD85 SACD / CD-speler aan.

MCD85Dompel jezelf onder in je muziek met de McIntosh MCD85 SACD / CD-speler.  Met het grote succes van McIntosh vergelijkbare retro-stijl MC275 en MC1502 vacuümbuizenversterkers, MA252 en MA352 geïntegreerde versterkers, en de enthousiaste ontvangst van hun recent geïntroduceerde MC830 solid-state versterker en C8 vacuümbuisvoorversterker is het duidelijk dat de huidige retro stijl een schot in de roos is! Je maakt als bezitter van deze iconische apparatuur een duidelijk statement; "A Serious Music Lover Lives Here." Ook de nieuwe Mcintosh MCD85 heeft alles in zich om deze iconische status te bereiken.
 

MCD85


De MCD85 kan originele sacd's en cd's afspelen, evenals muziek van zelf gebrande cd- of dvd-datadiscs. Van deze schijven kunnen tal van –formaten worden afgespeeld, waaronder AAC, AIFF, ALAC, DSD (tot DSD128), FLAC, MP3, WAV en WMA. De USB-audio-ingang ondersteunt tot DSD256 en DXD 384 kHz en kan worden gebruikt om digitale muziek te streamen vanaf een computer of ander digitaal opslagapparaat. Er zijn ook twee coax-ingangen en twee optische digitale ingangen die PCM-signalen tot 192 kHz ondersteunen.
 

MCD85

MCD85 SACD / CD-speler met een paar MC830 Solid State-versterkers, C8 vacuümbuisvoorversterker en XR100-luidsprekers. Alle units worden apart verkocht.

De digitaal-analoog conversie, wordt uitgevoerd door een quad gebalanceerde, 8-kanaals, 32-bit / 192 kHz digitaal-naar-analoog-omzetter (DAC). Vier DAC-kanalen zijn bestemd voor het linker audiokanaal en vier voor het rechter audiokanaal om een werkelijk uitzonderlijke stereogeluidsweergave te garanderen.

Zowel gebalanceerde als ongebalanceerde “fixed” analoge stereo-uitgangen zijn beschikbaar om de MCD85 aan te sluiten op uw voorversterker, geïntegreerde versterker en andere home audiosysteemcomponenten.

Dankzij de gebalanceerde uitgangen kan de speler, met kwalitatieve goede kabels, verder van de (voor-)versterker geplaatst worden. Bijvoorbeeld dichtbij de luisterplek, zodat het wisselen van CD’s een stuk makkelijker en comfortabeler gaat.
 

MCD85


De MCD85 gebruikt 2x leessnelheid, wat betekent dat alle schijven die in de stevige gegoten lade zijn geplaatst, met hogere snelheden worden gelezen, waardoor hun gegevens kunnen worden opgeslagen in een buffergeheugen voor betere foutcorrectie en tracking. De lade heeft een nieuwe, op maat gemaakte, afgeschuinde neus die past bij de hoek van het chassis en zorgt voor een soepele en stille schijfbehandeling. Het lezen van schijven wordt uitgevoerd in het hoogwaardige schijfmechanisme door een dubbele optische laseropname die gebruikmaakt van een enkele objectieflens met twee lasereenheden, die elk verschillende golflengten gebruiken die zijn geoptimaliseerd voor SACD- en CD-weergave. Power Control en datapoorten zorgen voor naadloze integratie met andere McIntosh home audiosysteemcomponenten.
 

MCD85 aansluitingen


Aan elke kant van het chassis is een naambadge van gegoten aluminium aangebracht. De voorkant, bovenkant en achterkant van het chassis zijn gepolijst tot een spiegelafwerking - net als op de eerder genoemde MC275, MC1502, MA252, MA352, MC830 en C8 - waardoor de MCD85 een welkome en bijpassende aanvulling is op elk systeem dat deze modellen gebruikt. Maar de MCD85 is niet beperkt tot systemen die alleen die modellen gebruiken, want hij heeft alle noodzakelijke aansluitingen en McIntosh-ontwerpkenmerken om in elk McIntosh-audiosysteem voor thuis te passen. De MCD85 heeft een zwart glazen frontpaneel met directe LED-achtergrondverlichting voor een beter uiterlijk, zilveren rand, een verlicht logo en draaiknoppen.

 

Unit Dimensions  (W x H x D): 30.9cm x 19.7cm x 41.3cm

Shipping Dimensions (W x H x D): 51.8cm x 33.7cm x 41.3cm

Unit Weight: 9.3 kg

Shipping Weight: 12.5 kg