The Classic Evo

Sub-chassis draaitafel met 9" carbon/alu sandwich toonarm The Classic ontmoet de 175 VPO om design-ideeën te versmelten De nieuwe Classic Evo is...

Lees meer

Binnen 2 tot 5 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!


€ 1.599,00

Omschrijving
The Classic Evo

Sub-chassis draaitafel met 9" carbon/alu sandwich toonarm

The Classic ontmoet de 175 VPO om design-ideeën te versmelten

Pro-JectDe nieuwe Classic Evo is gebaseerd op de succesvolle EISA Award winnaar Pro-Ject The Classic. De belangrijkste verbetering is het sub-plateau, waar we de ervaring die we hebben opgedaan bij het ontwerpen van de 175 - Vienna Philharmonic Recordplayer hebben gebruikt om belangrijke veranderingen toe te voegen aan de Classic Evo. De belangrijkste lager constructie die we gebruiken is een vergelijkbaar systeem als die op de Vienna Philharmonic Recordplayer. Voor een beter comfort is een elektronische snelheidsverandering ingebouwd, waarmee u met een druk op de knop van 33 naar 45 toeren kunt overschakelen (en vice versa). In vergelijking met de oude Classic hebben we het subchassis verbeterd; we hebben geprobeerd het zwaarder en stijver te maken om resonanties te verminderen. Het doel is om het plateau en de toonarm te isoleren van de resonanties van de motor en de behuizing. De zware aluminium hoofdplaatconstructie maakt gebruik van geavanceerde thermoplastische elastomeren (TPE) om het resonantiegedrag te optimaliseren.

De buis van de toonarm is gemaakt uit een sandwich van carbon en aluminium: carbon voor stijfheid en snelheid, aluminium voor een betere demping. Het lager is opgewaardeerd naar hetzelfde type dat gebruikt wordt op onze Pro-Ject CC EVO tone-armen. Het maakt wrijvingsloze verticale en horizontale bewegingen mogelijk, en garandeert een nauwkeurige tracking over de hele duur van de plaat. Het contragewicht bevat een TPE demper die ons in staat stelt de amplitude van de resonantiefrequentie van de toonarm cartridge met 50% te reduceren. Zoals typisch voor Pro-Ject bieden we ook azimuth en VTA aanpassing om een verscheidenheid aan cartridges te gebruiken.

Standaard leveren wij het Ortofon Quintet Red moving coil element. Omdat de toonarm ook een uitstekende demping en flexibiliteit biedt, is zijn effectieve massa middelzwaar te noemen, zodat hij ook een zeer goede partner is voor MC-cartridges.

 

Beknopte specificaties

Type Product Platenspeler
Snelheid 33, 45, 78 (elektronische snelheidsverandering)
Aandrijving riemaandrijving
Toonarm 9 ”carbon / aluminium sandwich toonarm
Effectieve armlengte 230 mm
Effectieve armmassa 13,5 g
Overhang 18 mm
Energieverbruik 5 watt max / <0,5 watt stand-by
Afmetingen 462 x 131 x 351 mm (BxHxD) deksel gesloten
Gewicht 10,5 kg
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours