PL500 II

PL500 ebony

Impressie

€ 11.000,00

Binnen 2 tot 3 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!

Omschrijving
PL500 II

Met de Platinum II Serie luidsprekers rondt Monitor Audio de vernieuwing van alle luidsprekerseries af, en hoe! De Platinum II Serie is voorzien van de allermodernste technologieën zoals o.a. MPD bandhoogeenheid, RDT II-conus, nieuw ontworpen laag- en middeneenheden plus volledig herontworpen wisselfilters. En kenmerkt zich door een ragfijne audiopositionering, een kristalhelder hoog, een superstrak en zeer diep laag, een hoge belastbaarheid en een ongekend lage vervorming.

Helemaal nieuw in de serie is de majestueuze (180 cm hoog plus 99 kg zwaar) PL500 II. Een 3-weg luidspreker met zeven luidsprekereenheden (waaronder vier 200 mm laageenheden), een weergavebereik van 22 Hz tot 100 kHz en een belastbaarheid van 400 W.

De unieke MPD (Micro Pleated Diaphragm) bandhoogeenheid werkt volgens het Air Motion Transformer-principe dat door Monitor Audio nog is verbeterd. De hoogeenheid heeft een 8x groter oppervlak dan een reguliere C-CAM hoogeenheid, een superieure transiëntweergave tot voorbij 100 kHz, een zeer lage vervorming en een zeer breed weergavebeeld.

Elke luidsprekereenheid is in het voorpaneel vastgeklemd met een stalen bout door het achterpaneel. Hierdoor komt de hele behuizing onder spanning te staan waardoor eventuele behuizingresonanties buiten het hoorbare gebied worden verschoven. De HiVe II (High Velocity) basreflexpoort heeft een gepatenteerd spiraalpatroon van lengtegroeven (net als in een kanonsloop). Hierdoor kan de lucht sneller in en uit stromen, wat weer een ‘snellere’ laagweergave oplevert. De binnenkant is onregelmatig gevormd om staande golven en resonanties te voorkomen. Het aparte ‘gatenmatrixpaneel’ geeft naast resonantiedemping nog extra verstijving van de constructie. De behuizing bestaat uit meerdere lagen exotisch Rosewood of Ebony hout die met de hand uit één stuk zijn gevormd. Dit is afgewerkt met maar liefst elf lagen transparante en diepglanzende pianolak (transparant of zwart). Het ARC-voorpaneel is met de hand bekleed met topkwaliteit Ingestone-leer dat ook wordt gebruikt door toonaangevende fabrikanten in de meubel-, auto- en jachtbouwindustrie. Dat ziet er niet alleen adembenemend mooi uit, maar heeft ook een akoestische functie: het dempt namelijk alle secundaire reflecties vanaf het voorpaneel.  Deze totale constructie resulteert in redelijk ‘heftige’ behuizingen. Zo weegt de PL500 II bijna 100 kg.

Dit product is verkrijgbaar in de kleuren: Piano zwart, ebony en Santos rosewood.

Beknopte specificaties

Type Product Vloerstaande Luidspreker
Frequency Response (-6dB - IEC 268-13) 22Hz - 100kHz
Recommended Amplifier Requirements (RMS) 150 - 400W
External Dimensions (Inc. plinth) (H x W x D) 1803 x 504 x 626mm
Weight 99.1kg
Garantie 5 Jaar
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours