Volg ons op Twitter

Gratis bezorging door heel Nederland en België!

Marantz

Marantz

Marantz, een erfgoed van liefde en toewijding.

Het begon allemaal in 1948 toen CBS de eerste langspeelplaten introduceerde, waardoor het publiek geïnteresseerd raakte in muziekweergave van hoge kwaliteit. Een van degenen die hierdoor in vervoering raakte was een muziekliefhebber, freelance grafisch kunstenaar en amateurmuzikant: Saul Bernard Marantz, inwoner van New York en geboren in 1911. Hoewel hij gek was op zijn LP's, was hij bijzonder ontevreden over de afspeelapparatuur uit die tijd, zodat hij vele uren in zijn kelder doorbracht met het ontwerpen, bouwen en verbouwen van zijn eigen versterkers om zijn geliefde LP's af te spelen.

Vier jaar later had hij een revolutionaire voorversterker geperfectioneerd – voorzien van elke equalizercurve die hij kon vinden voor de verwerking van de indertijd willekeurige opnamekenmerken. Hij noemde het de 'Audio Consolette' en die maakte een dermate sterke indruk op iedereen die het hoorde dat hij besloot de voorversterker in productie te nemen en er 100 van verkocht. Nog geen 12 maanden later had hij er meer dan 400 verkocht en was de firma Marantz een feit.

Vandaag de dag vormen diezelfde passie voor perfectie en toewijding voor muziek de bepalende factoren van Marantz. Bijna 60 jaar na de oprichting verleggen de technici van Marantz nog steeds de grenzen van technische perfectie. Bij Marantz is technische perfectie een reis – geen eindbestemming. Elke nieuwe stapsgewijze doorbraak wordt door iedereen toegejuicht. Omdat elke stap ons dichter en dichter bij de manier brengt waarop muziek exact wordt weergegeven zoals dat door de oorspronkelijke artiest bedoeld is. Het is een reis die we met liefde nemen. Ongeacht waar die heen voert.

Because music matters.