HD-AMP1 DEMO

Marantz HD-AMP1 zilver DEMO

Impressie

€ 1.199,00 € 789,00

Binnen 1 tot 2 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!

Omschrijving
HD-AMP1 DEMO

De Marantz HD-AMP1 is een hoogwaardige versterker met een prachtige elegante, klassieke uitstraling. Maar laat je daardoor niet misleiden: de geavanceerde schakelende versterkertechniek laat een oorverdovend geluid weerklinken van 70 W bij 4 ohm, en dankzij de dubbele kristalklok en afzonderlijke DAC-postfilter met HDAM-SA2-modules van Marantz klinkt geluid dat doorgaat voor standaard, even grandioos als audio met hoge resolutie. Deze nieuwe versterker is tevens voorzien van de unieke Marantz muzikale digitale filtering (MMDF) die door middel van twee instelbare filterfuncties tegemoetkomt aan verschillende smaken en soorten muziek. Aangezien de nieuwste media verder gaan dan 44,1 kHz/16-bits resolutie – standaard cd-kwaliteit – heeft Marantz de digitale component ontworpen die signalen met een resolutie tot 384 kHz/32-bits alsmede DSD 2,8 MHz/5,6 MHz/11,2 MHz kunnen verwerken. De optische en digitale coaxingangen zijn gereed voor aansluiting van een tv of settopbox, en er is een USB-B-poort voor het rechtstreeks vanaf je pc of Mac streamen van muziek. iDevices kunnen ook via de USB-poort op het voorpaneel worden aangesloten. Om de kwaliteit bij aansluiting op een computer te garanderen, hebben we extra isolatie aangebracht rond de USB-B-ingang waardoor de kans dat door de computer gegenereerde hoogfrequente ruis de HD-AMP1 binnendringt, teniet wordt gedaan. Informatie over volume, ingang, resolutie enzovoort wordt weergegeven op het stijlvolle Marantz-display in de vorm van een patrijspoort. Het massief aluminium voorpaneel rust op een dubbele bodemplaat en houten zijpanelen in retrostijl. Welkom in de wereld van vervoering in compact formaat.

Marantz MusicLink-serie
Marantz continueert zijn toewijding aan zuivere muziekweergave met de wedergeboorte van MusicLink, een in 1990 gelanceerde productreeks gericht op het weergeven van de essentie van muziek via kleine, zeldzame designelementen. Het streven is simpel: de luisteraar alle emotie en details aanreiken van muziek zoals die oorspronkelijk in de geluidsstudio klonk, in combinatie met een elegante, luxueuze uitstraling. Het is geen toeval dat de bedenker van de fantastische nieuwe MusicLink-serie opnieuw Ken Ishiwata is.

Uniek Marantz-geluid met A/D-omzetter van audiofiele kwaliteit
Laat je niet misleiden door de compacte vorm. De HD-AMP1 levert 2 x 70 W bij 4 ohm en verwerkt zelfs veeleisende muziekstukken met speels gemak dankzij een ultrastabiele voeding en Marantz' Current Feedback-technologie. De dubbele kristalklok en een afzonderlijk DAC-postfilter met de veelgeprezen HDAM-voorversterkermodule van Marantz zorgt ervoor dat geluid dat voor standaard doorgaat, even grandioos klinkt als audio met hoge resolutie. Een hoogvermogen SABRE A/D-omzetter van audiofiele kwaliteit met een verwerkingsvermogen van maar liefst 384 kHz/32-bits geeft met gemak zelfs de kleinste details weer.

Marantz muzikale digitale filtering
De HD-AMP1 is toegerust met de unieke Marantz muzikale digitale filtering (MMDF), geïnspireerd op referentieklassetechnologie van audiofiele kwaliteit. Het gebruik van standaard digitale filteroplossingen is voor Marantz geen optie, omdat de weergave van digitale ingangssignalen met deze filtering lastig is. Het bedrijf heeft daarom uitgebreid geïnvesteerd in het verwerven van deskundige kennis, wat heeft geresulteerd in de veelgeprezen Marantz' Musical Mastering-technologie, gebruikt in de producten van de bekroonde Premium Range 11-serie. De nieuwe oplossing is aangepast voor het ontwerp van de HD-AMP1-hardware en wordt Marantz muzikale digitale filtering genoemd. Er zijn twee instelbare digitale filterfuncties om tegemoet te komen aan verschillende smaken, en iedere functie verwerkt met de grootste zorg de kleinste details in het digitale audiosignaal, waardoor nieuwe mediabestanden schitterend met hoge resolutie worden weergegeven.

Speciale schakelende versterker
De HD-AMP1 is het allereerste HiFi-product van Marantz waarin een schakelende versterker is geïntegreerd. Tot nu toe hadden schakelende (klasse D-)versterkers verschillende beperkingen waardoor de kritische geluidstechnici van Marantz ze afwezen voor gebruik in een hoogwaardig HiFi-product. De HD-AMP1 combineert nu de unieke Marantz HDAM-technologieën, een schakelende versterker en een algehele feedbacklus om stabiele prestaties te garanderen bij gebruik met een uitgebreid scala aan luidsprekertypes. In tegenstelling tot standaard schakelende versterkers neemt de HD-AMP1 het feedbacksignaal niet over bij de uitgang van de versterkermodule, maar meteen na de LC-filtertrap. Als de feedback vóór het LC-filter wordt overgenomen, wordt in het versterkingsproces geen rekening gehouden met de aangesloten luidspreker en reageert de versterker dus heel sterk op de aangesloten luidspreker, waardoor je wisselende prestaties krijgt. Een zorgvuldig ontworpen schakelende versterker en overname van de feedback na het LC-filter zorgt ervoor dat de impact van een aangesloten luidspreker zeer gering wordt. De dempingsfactor, die bepaald wordt door de uitgangsimpedantie van de versterker en de impedantie van de aangesloten luidspreker, is bovendien minder gevoelig voor de frequentie. De hoge slew rate van de versterker en het hoogwaardige LC-filter zelf garanderen een ruime bandbreedte en een vlakke frequentierespons. Dit alles resulteert in buitengewone HiFi-prestaties in compact formaat.

Moderne aansluitmogelijkheden
De HD-AMP1 valt niet alleen terug op het beroemde Marantz-geluid, maar biedt tevens een groot scala aan aansluitmogelijkheden. Met de optische en digitale coax-ingangen, en niet te vergeten de USB-B-poort, kunt u uw muziek direct vanaf uw pc of Mac streamen. Ook iDevices kunnen worden aangesloten via de USB-poort aan de voorzijde. Twee analoge ingangen bieden nog meer aansluitopties. De USB-B werkt in de asynchrone modus en ondersteunt niet alleen 384 kHz/32-bits audio met hoge resolutie, maar ook de formaten DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz en zelfs 11,2 MHz voor maximale prestaties en de meest rechtstreekse manier om van uitstekende kwaliteit te profiteren. Om de kwaliteit bij aansluiting op een computer te garanderen, heeft Marantz extra isolatie aangebracht rond de USB-B-ingang, waardoor de kans dat door de computer gegenereerde hoogfrequente ruis de HD-DAC1 binnendringt, teniet wordt gedaan.
Hoogwaardige hoofdtelefoonuitgang
Voor muziekliefhebbers die hun favoriete opnamen beluisteren via een hoofdtelefoon, is de HD-AMP1 voorzien van een hoogwaardige hoofdtelefoontrap met de speciale versterkermodule HDAM-SA2. Voor gebruik van meerdere soorten hoofdtelefoons kan de versterkingsfactor worden ingesteld op laag, gemiddeld en hoog. Op deze manier kunnen hoofdtelefoons met een lage en hoge impedantie probleemloos worden aangestuurd.

Elegante uitstraling
De HD-AMP1 is beslist een feest voor de oren. En hij ziet er nog goed uit ook. De voorzijde van massief aluminium wordt gedragen door een dubbele bodemplaat en houten zijpanelen in retrostijl. Informatie over volume, ingang, resolutie enzovoort wordt weergegeven op het stijlvolle Marantz-display in de vorm van een patrijspoort, waarin het beroemde design van het bedrijf duidelijk tot uitdrukking komt. Dit is puur vakmanschap.

Dubbellaags chassis en aluminium gegoten isolator
De HD-AMP1 is gehuisvest in een dubbellaags chassis met onder het hoofdchassis een bodemplaat die eventuele nadelige invloeden van externe trillingen op de geluidskwaliteit teniet doet. De voetjes van het chassis bevatten aluminium gegoten isolatoren die externe trillingen verder absorberen.

De Marantz HD-AMP1 levert een krachtig en toch verfijnd geluid via moderne en oudere bronnen, met een prachtig klein formaat. Hij vergezelt de HD-DAC1-hoofdtelefoonversterker met USB-DAC1 in de opnieuw uitgebrachte Marantz MusicLink-serie. 


29-01-2021 - Momenteel is Poulissen Audio Video Center aan het verbouwen. Diverse studio’s worden onder handen genomen, zodat we onze klanten zo optimaal mogelijk de vele mogelijkheden van HiFi kunnen laten ervaren. Wegens de verbouwing bieden wij diverse showroommodellen nu tegen extra aantrekkelijke prijzen aan.

Poulissen verbouwing foto1

 

Poulissen verbouwing foto2

 

Poulissen verbouwing foto3

 

Beknopte specificaties

  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours