AV8805

Marantz AV8805

Impressie

€ 3.999,00 € 3.250,00

Binnen 2 tot 3 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!

Omschrijving
AV8805

De veelzijdige Marantz AV8805 voorversterker tilt de audiofiele thuisbioscoop- en muziekluisterervaring naar een hoger niveau met een ongekende 13.2-kanaals verwerkingscapaciteit en ondersteuning voor vrijwel alle hoge resolutie multikanaals audioformaten. Met de nieuwste surround-formaten zoals Dolby Atmos, DTS:X of Auro-3D kunt u zich tevens onderdompelen in de wonderbaarlijke driedimensionele audio. Deze verbeterde audiokwaliteit is mogelijk dankzij onze eigen current feedback- en HDAM-technologie waarmee signalen via een 15.2-kanaals XLR of 15.2 RCA-uitgang worden doorgezonden. Tenslotte kunt u ook overal in huis muziek streamen met HEOS multiroom en volledig draadloze verbinding via de HEOS-app * ondersteund door wifi, Bluetooth en Apple Airplay. De Marantz AV8805 levert ongelooflijke getrouwheid en ongeëvenaarde audioprecisie.

Belangrijkste kenmerken


 • 13.2-kanaals verwerking met 15.2-kanaals XLR en RCA-uitgangen en flexibele voorversterkingsfases. Ideaal voor de gevorderde thuisbioscoopliefhebber
 • Geniet van overweldigend driedimensionaal geluid met de nieuwste surround-formaten, zoals Dolby Atmos (tot 7.1.6 of 9.1.4), DTS:X en Auro-3D (tot 13.1)
 • Hoogwaardige 192 kHz/32-bits D/A-omzetters voor alle kanalen zorgen voor de hoogste resolutie voor muziek en films
 • Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT, Dynamic Volume en DynamicEQ zorgen voor equalisatie voor de beste afstemming op uw luisteromgeving
 • Ingebouwde Bluetooth en wifi met 2.4GHz/5GHz dual-bandondersteuning bieden betere netwerkstabiliteit, zelfs in woningen waar veelvuldig gebruik wordt gemaakt van wifi
 • Luister overal in huis met HEOS draadloze muziekstreaming-technologie en de HEOS-app
 • Ultieme beeldkwaliteit met 4K/60Hz full-rate pass-through, 4:4:4 kleurresolutie, HDR, BT.2020, Dolby Vision en HLG (Hybrid Log Gamma) pass-through
 • eARC (Enhanced Audio Return Channel) ondersteuning via een firmware-update ondersteunt de meest geavanceerde surround en objectgebaseerde audioformaten, zoals Dolby Atmos en DTS:X via een HDMI-verbinding tussen de AVR's en compatibele tv's
 • Acht HDMI-ingangen, inclusief één aan de voorkant, met volledige HDCP 2.2-ondersteuning en drie HDMI-uitgangen (zones), ruim voldoende ingangen voor uw digitale apparaten en de mogelijkheid om verschillende video's in verschillende kamers te ondersteunen
 • Conversie van analoog naar HDMI en SD naar HD/4K upscaling voor traditionele videobronnen, en full HD en zelfs Ultra HD videokwaliteit van bestaande dvd's of analoge bronnen.
 • Streamt muziek van AirPlay, Bluetooth, Spotify, TuneIn internetradio, Sound Cloud, Tidal, Napster, Deezer, en meer via the HEOS-app
 • Netwerkmuziekstreaming DSD (2,8/5,6 MHz) FLAC, ALAC en WAV-ondersteuning voor hoge resolutie, Hi-Fi geluid
 • Naadloze installatie en bediening met de Setup Assistant en Marantz AVR Remote App

 

Geavanceerde techniek


De Marantz AV8805 biedt een buitengewone constructie voor de beste, ongewijzigde film- en muziekweergave. Het uitermate stevige basischassis vormt het fundament voor alle printplaten die het gevoelige audiosignaal verwerken en geeft microfonie door ongewenste trillingen geen kans. De grote ringkerntransformator die de grote hoofdcondensatoren voedt, is op een aluminium steunstuk van 5 mm geplaatst voor extra stabiliteit. Alle elektronica wordt ondersteund door de koperen bekleding op het hoofdchassis. Dit zorgt voor de beste aardaansluiting en een aanzienlijk verbeterde signaal-ruisverhouding. Er worden in totaal 17 HDAM-modules met enkele platen gebruikt voor de best mogelijke kanaalscheiding om te voldoen aan de streefwaarde op het gebied van audioprestaties. Tot slot is alles goed afgedekt met een zware bovenkap bestaande uit drie onderdelen.

Marantz AV8805  

Nieuwste HDMI-connectiviteit; HDCP 2.2-compatibel


De Marantz AV8805 is toekomstbestendig met de nieuwste HDMI- en HDCP 2.2-specificaties op alle acht de HDMI-ingangen. De voorversterker ondersteunt 4K Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Colour sub-sampling, High Dynamic Range (HDR), 21:9 video, 3D en BT.2020 pass-through support op iedere ingang. Hij is compatibel met 4K Ultra HD Blu-rayspelers, set-topboxen en andere 4K Ultra HD-bronnen. Dolby Vision-compatibiliteit, HLG (Hybrid Log Gamma), het nieuwe HDR-formaat voor broadcasting en pass-through worden eveneens ondersteund.

Marantz AV8805 HDMI   

Dolby Atmos


Ervaar iedere dimensie in Dolby Atmos met objectgebaseerde audio-indeling die zorgt voor een echte overweldigende luisterervaring. Geniet van een 7.1-surround sound luidsprekersysteem en zes extra overhead-luidsprekers of 7.1 Dolby Atmos elevation-luidsprekers voor de ultieme thuisbioscoopervaring, waaronder Dolby Surround-upmixer voor oudere content.

  

DTS:X


DTS:X™ meeslepende audio plaatst het geluid daar waar het van nature in de ruimte zou voorkomen en creëert zo een levensechte en multidimensionale audio-ervaring bij u thuis. De bijbehorende spatial remapping engine, DTS Neural:X™, zorgt voor een verbeterde beleving en meer realisme in al uw favoriete films.


 


 


Auro-3D


Auro-3D dompelt de luisteraar onder in een levensecht geluid en biedt een omsluitende surround-geluidservaring dankzij hoogte- en overheadkanalen bovenop de standaard kanalen. Auro-3D zal kosteloos worden ingeschakeld via een toekomstige firmware-update.

  

HDMI eARC object-gebaseerde audio-ondersteuning


eARC (Enhanced Audio Return Channel) ondersteunt de overdracht van 3D-audio vanaf uw tv-apps via een enkele HDMI-verbinding voor de eenvoudigste installatie. Deze functie zal worden ingeschakeld via een toekomstige firmware-update. 


 

Ingebouwde Bluetooth, wifi en AirPlay


De AV8805 is uitgerust met een geavanceerd dubbel antennesysteem zodat de gebruiker stabiel kan streamen door middel van Bluetooth- en wifi-functies voor draadloos streamen, zelfs in drukke stedelijke gebieden. Met behulp van Apple Airplay-compatibiliteit luistert u draadloos naar uw favoriete audiocontent vanaf uw draagbare iOS-apparaat, zoals een iPhone of iPad.

Marantz AV8805 WiFi  

 

HEOS: dé oplossing voor draadloos multiroom muziekstreaming


Dankzij de ingebouwde HEOS-technologie van de AV8805 kunt u uw favoriete muziek van een groot aantal bronnen draadloos streamen en afspelen naar iedere willekeurige HEOS-luidspreker in en om uw woning. Geniet van muziek van Spotify, TuneIn internetradio, Sound Cloud, Tidal, Napster, Deezer of uw lokale muziekbibliotheek. Met bijkomende HEOS-onderdelen, zoals een van de vele luidsprekers of andere receivers die HEOS ondersteunen, kunt u al uw muziek overal in de woning afspelen met behulp van de gratis HEOS-app.

HEOS home   

Marantz AVR Remote


De geheel nieuw ontworpen Marantz 2016 AVR Remote App is een gloednieuwe app voor iOS, Android Phone en tablets waarmee de nieuwste generatie netwerk-AV-receivers van Marantz op een ongeëvenaarde manier kunnen worden bediend en beheerd. Naast de vele nieuwe functies, zijn het uiterlijk en de gebruikersinterface volledig vernieuwd: bedien het vermogen, volume, de invoer en instellingen of ga direct naar de HEOS-app voor toegang tot een ongelooflijk muziekaanbod en streamingdiensten met volledige HEOS draadloze multiroom-bediening.

  

Audio met hoge resolutie


Met de AV8805 ontdekt u de ongelooflijke weergave van hoogwaardige audiotracks via de USB-poort op het voorpaneel of netwerkbronnen, met de mogelijkheid om ALAC, FLAC en WAV lossless bestanden tot wel 24-bit/192-kHz, alsmede DSD 2,8 MHz- en 5,6 MHz-tracks (het audiofiele formaat van SACD). U kunt ook andere populaire bestandstypen, bijvoorbeeld MP3, beluisteren.

 

 
 


 

Geavanceerde 32-bits D/A-omzetting op alle kanalen


Naast acht premium AK4490 32-bits stereo DAC's op alle kanalen, biedt de Marantz AV8805 ook XLR-in- en -uitgangen. Er is een gebalanceerde XLR-stereo-ingang die kan worden toegewezen evenals 15.2 gebalanceerde XLR-uitgangen, waaronder de twee subwoofer-uitgangen en de hoogte-/breedtekanalen aan de voorzijde en de overhead-kanalen. Deze uitvoerig gebalanceerde XLR-compatibiliteit garandeert hoogwaardige prestaties in huis en in de studio, terwijl de 15.2 pre-outs (RCA-uitgangen) zorgen voor extra compatibiliteit met meerdere typen eindversterkers.

 

Hoogwaardige audiocomponenten


De AV8805 bevat Marantz's eigen nieuwste HDAM-componenten (Hyper Dynamic Amplifier Module) die bestaan uit discrete circuitkaarten op een compact sub-bord, samen met ultra breedbandrespons (100 kHz, -3 dB) voor een wijds klankveld met verfijnde detailreproductie.


 

Geavanceerde Audyssey MultEQ XT32


Marantz AV8805 Audyssey

De AV8805 is uitgerust met het volledige pakket Audyssey Platinum met geavanceerde DSP-algoritmen en kan daarmee met Audyssey MultEQ XT32 automatische kalibratie van de ruimte-akoestiek uitvoeren. Met de meegeleverde meetmicrofoon analyseert MultEQ XT32 het geluid van elke speaker (inclusief subwoofers) tot op wel acht meetpunten en genereert nauwkeurige digitale filters die voor ieder kanaal de juiste frequentie en echo optimaliseren. Met de optionele Audyssey MultEQ Editor app kunt u bovendien uw instellingen bekijken en aanpassen voor precieze tuning en het geluid nog beter afstemmen op uw ruimte en voorkeuren.

 

De Audyssey MultEQ Editor App


De AV8805 ondersteunt de gloednieuwe Audyssey MultEQ Editor App. Neem als het ware een kijkje onder de motorkap: bekijk de instellingen en pas ze aan voor precieze tuning, stel het geluid af op specifieke problemen in de ruimte en verander het geluid om aan uw persoonlijke voorkeuren te voldoen.

 • Bekijk de resultaten van de luidsprekerdetectie om correcte installatie te controleren.
 • Bekijk de resultaten van voor en na de Audyssey-kalibratie, zodat enige problemen in de kamer makkelijke kunnen worden opgespoord.
 • Pas de Audyssey-doelcurve per paar kanalen aan om aan uw voorkeuren te voldoen.
 • Verander het EQ-frequentieaanpassingsbereik per paar kanalen.
 • Schakel tussen twee hoge frequentie roll-off doelcurves.
 • Schakel de midrangecompensatie in/uit om de zang helderder of vloeiender te maken.
 • Laad de kalibratieresultaten en sla ze op.
De Audyssey MultEQ App is beschikbaar voor Android en iOS via de appstore van Apple of Google Play.
 

 

Marantz AV8805 Audyssey app  

 

Externe bedieningsmogelijkheden


Voor compatibiliteit met de afstandsbediening van andere componenten van uw home cinema-systeem heeft de AV8805 op het achterpaneel een infraroodsensor en een dubbele 12V-aansluiting. Voor directe aansluiting op een extern domoticasysteem is de AV8805 tevens voorzien van een seriële RS-232C-poort en Creston Connected-certificering voor snelle en eenvoudige integratie met domoticasystemen van Creston.

Marantz AV8805 externe mogelijkheden  

  

Dubbele subwooferuitgang


Een enkele subwoofer vereist optimale positionering om duidelijk hoorbare fluctuaties in de lagefrequentierespons op de hoofdluisterpositie te voorkomen. De AV8805 ondersteunt twee subwoofers: als die op verschillende plekken worden geplaatst, heffen ze de lagefrequentierespons op en leveren ze een nauwkeuriger basgeluid, ongeacht de plek in het luistergebied.


Marantz AV8805 subwoofer

 

Multisource/Multiroom


De AV8805 komt tegemoet aan alle mogelijke entertainmentwensen van uw gezin: u kunt genieten van een surround-geluidsopstelling in de hoofdruimte en tegelijkertijd een stereogeluid afspelen vanaf een andere bron in een ander deel van het huis. Dankzij de mogelijkheid tot 13-kanaals verwerkingsfunctie kunnen er verschillende opstellingen worden bereikt.

  

 

Smart tv-connectiviteit


De Marantz AV8805 kan worden bediend met de afstandsbediening van uw Smart TV via de HDMI CEC-functie op uw Smart TV. U hoeft de stand "HDMI Control" van uw receiver en het "Smart Menu" alleen maar op ON te zetten om de AV8805 met de afstandsbediening van uw TV te kunnen bedienen. Het basisscherm van Smart Menu biedt snelle toegang tot bronnen en surround-instellingen, het setup-menu van de AVR en vier Smart Selects.

Marantz AV8805  

 

 

 

Eenvoudige Smart Select-functies


De vier Smart Select-knoppen op de afstandsbediening slaan per bron uw voorkeurssetup, -input, -volume en -Audyssey-configuratie op. Met één druk op de knop is de AV8805 dus perfect afgestemd op alles van uw Blu-ray of tv-settopbox tot uw favoriete internetradiozender.

 

Marantz AV8805 smart select  

Eenvoudige installatie
Gemakkelijk te gebruiken


Het duidelijke en grafische display van de AV8805 bevat de exclusieve Setup Assistant, die in combinatie met de Quick Start-gids uitleg biedt en belangrijke instellingen optimaliseert voor de best mogelijke geluidskwaliteit, ongeacht de opstelling en is daardoor makkelijk te installeren.

 

 

Meer dan 60 jaar ervaring


Marantz werd in 1953 opgericht en heeft uitgebreide ervaring met het ontwerpen van audiocomponenten, die door muziekliefhebbers en kritische luisteraars wereldwijd met open armen zijn ontvangen. Omdat muziek zo belangrijk in ons leven is, zet de AV8805 onze traditie van het leveren van de beste geluidservaring voor muziek en film voort.

Beknopte specificaties

Type product AV-voorversterker
Belangrijke kenmerken 13.2-kanaals verwerking met 15.2-kanaals XLR en RCA-uitgangen en flexibele voorversterkingsfases.
Geniet van overweldigend driedimensionaal geluid met de nieuwste surround-formaten, zoals Dolby Atmos (tot 7.1.6 of 9.1.4), DTS:X en Auro-3D (tot 13.1)
Luister overal in huis met HEOS draadloze muziekstreaming-technologie en de HEOS-app
Ultieme beeldkwaliteit met 4K/60Hz full-rate pass-through, 4:4:4 kleurresolutie, HDR, BT.2020, Dolby Vision en HLG (Hybrid Log Gamma) pass-through
Acht HDMI-ingangen, inclusief één aan de voorkant, met volledige HDCP 2.2-ondersteuning en drie HDMI-uitgangen (zones), ruim voldoende ingangen voor uw digitale apparaten en de mogelijkheid om verschillende video's in verschillende kamers te ondersteunen
Streamt muziek van AirPlay, Bluetooth, Spotify, TuneIn internetradio, Sound Cloud, Tidal, Napster, Deezer, en meer via the HEOS-app
Netwerkmuziekstreaming DSD (2,8/5,6 MHz) FLAC, ALAC en WAV-ondersteuning voor hoge resolutie, Hi-Fi geluid
Maximum Dimensions Antenna:Horizontal:(W x D x H) in mm 440 x 410 x 185
Gewicht in kg 13.7
 • iDEAL
 • Visa / Mastercard
 • Bancontact / Mister Cash
 • Betalen in winkel
 • Bank overschrijving
 • Rembours