The Lost Recordings - archeologie op het gebied van muziek

The Lost Recordings - archeologie op het gebied van muziek

Devialet heeft voor een moderne revolutie in de versterkerwereld gezorgd, maar dat wil niet zeggen dat het merk analoog uit het oog is verloren. Om de muziekliefhebber een handje te helpen, zijn de Fransen daarom begonnen met een soort archief dat luistert naar de naam ‘The Lost Recordings’, waarin je een selectie van het zwarte goud vindt dat bij uitstek geschikt is om aan een digitaal/analoog-combinatie met Devialet toe te vertrouwen.

Platenlabel Fondamenta

De zoektocht naar een bijzondere collectie platen begon bij Fondamenta, een platenlabel met dezelfde passie voor high-end audio als Devialet. Volgens de overlevering dook een team van hoogopgeleide geluidsarcheologen ruim een jaar in ’s werelds audioarchieven om de eerste legendarische opnamen te vinden. Met behulp van de Expert-technologie ontwikkelde Fondamenta ‘Phoenix Mastering’, een uniek audio-opgravingsproces dat ontworpen is om de volledige rijkdom van analoge banden terug te winnen.

Opnames die voor altijd verloren gewaand leken, begonnen vorm aan te nemen. Onder die vind je onder meer een prachtig concert van Sarah Vaughan op het Laren Jazz Festival in 1975. “Het verlies van deze live opname was een tragedie – een stukje van onze emotionele erfenis is er bijna mee verdwenen’. Het team van Fondamenta en Devialet is er echter in geslaagd om het unieke meesterwerk weer tot leven te wekken – en hetzelfde geldt voor een aantal andere legendarische jazzopnames, waaronder van Oscar Peterson, Dave Brubeck en Bill Evans. “De restauratie en remastering van deze analoge tapes had zonder de hulp van Fondamenta niet zo perfect kunnen gebeuren.”

Heart & soul

Vinyl brengt je bij de hart en ziel van muziek.

Vinyl is het ideale medium om de warmte en het karakter van een vintage opname vast te leggen. Elke adem en onvolmaaktheid, perfect weergegeven.

 

 

 

Klik hier om het merk Devialet op onze website te bekijken