Volg ons op Twitter

Gratis bezorging door heel Nederland en België!

Vorige pagina

Blade 2

KEF

Prijs per stuk, wordt geleverd per paar

Compromisloze innovatie

Toen KEF haar engineers helemaal vrijlieten om de beste luidspreker te maken die ze konden bedenken, ontstond de revolutionaire Concept Blade - 's-werelds eerste 'single apparent source'-luidspreker. Haar prestaties waren zo indrukwekkend, dat we besloten een versie te maken die serieuze audiopfielen helemaal voor zichzelf konden hebben. 

Dit werd zo goed ontvangen - en sleepte zo veel prestigieuze awards in de wacht - dat we besloten een tweede model te ontwikkelen: Blade Two. Met dezelfde acoustische bravoure en iconische vormgeving, alleen ietsje kleiner, is de Blade Two gemakkeljker in kleinere ruimtes in te passen en is ook de extreme basextensie tot een huiselijke verhouding gebracht. Verder ademt Blade Two hetzelfde DNA. Dezelfde esthetiek. Dezelfde geavanceerde drivertechnologie en unieke 'single apparent source'-configuratie. Maar vooral hetzelfde rijke, fenomenaal realistische geluid.

Blade en Blade Two delen een nieuwe architectuur voor de ideale puntbron. Vier geavanceerde basdrivers (225 mm/9-in. voor Blade, 165 mm/6,5-in. voor Blade Two) die zo zijn samengesteld dat hun gezamenlijke akoestische middelpunt vanuit precies hetzelfde punt in de ruimte komt als dat van de Uni-Q HF/MF driver array. Het gevolg: het geluid komt werkelijk vanuit één enkele, foutloos coherente bron.

De slanke parabolische behuizing is zowel voor wat betreft vormgeving als akoestiek volledig inert. Dit betekent dat de behuizing nooit enig effect zal hebben op de puurheid van de output. Aan de binnenkant vind je een nieuwe en ingenieuze ventilatie-, verstijvings- en geluidstechnologie. Elk onderdeel doet zo comfortabel zijn werk binnen zijn werkgebied, dat het resultaat merkbaar preciezer is dan mogelijk met conventionele luidsprekers.

Net zoals het de filosofie van KEF is om te blijven innoveren voor een nog preciezer en realistischer geluid, gaan de Blade-luidsprekers over het perfectioneren van een baanbrekend concept. Dit om mensen die écht van muziek houden, écht te laten genieten. Wat uw smaak ook is, Blade en Blade Two zijn wat elk groots ontwerp nastreeft: het beste zijn wat mogelijk is.

Kent Engineering and Foundry Editions
In lijn met de geraffineerde technologie die ze herbergen, zijn de oogstrelende Blade- en Blade Two-behuizingen in diverse verleidelijke afwerkingen te krijgen: Piano Black, Snow White, Warm Metallic Grey, Light Metallic Silver en Racing Red. Bovendien zijn er twee speciale ‘Kent Engineering and Foundry’-afwerkingen, die recht doen aan KEF's ongeëvenaarde erfenis van meer dan 50 jaar aan continue innovatie. 

Met Frosted Blue, een knipoog naar de oorspronkelijke kleur van het KEF-logo, en met Frosted Copper Black, voorzien de Kent Engineering and Foundry-edities de laatste Blade-technologie van een subtiele uitstraling met een rijk verleden. 

Met de tijd zal elke denkbare kleur verkrijgbaar zijn. Want net als alle andere aspecten van Blade en Blade Two gaat het erom, om alles tot in het kleinste detail precies goed te krijgen.

 

Productspecificaties

Type productHigh-End luidspreker
ModelBLADE TWO
OntwerpDrieweg basreflex,
Single apparent source
driverconfiguratie
Drive-unitsUni-Q driver array:
HF: 25 mm (1in.) geventileerde aluminium dome
MF: 125 mm (5in.) aluminium
Basunits:
LF: 4 x165 mm (6,5in.) aluminium
Frequentiebereik in vrije ruimte (-6dB)34Hz - 45kHz
Frequentiebereik basrespons in kamer (-6dB)25Hz
Frequentierespons (±3dB)40Hz - 35kHz
Crossoverfrequentie320Hz, 2,4kHz
Versterkereisen50 - 400W
Gevoeligheid (2,83V/1 m)90dB
Harmonische vervorming 2e & 3e harmonische (90dB, 1 m)<0,5% 40Hz - 100kHz
<0,2% 200Hz - 10kHz
Maximale output (maximaal geluidsdrukniveau op 1 m met roze ruis)116dB
Impedantie4 Ohms (3.2 Ohms min.)
Gewicht35.3kg (77.8lbs)
Afmetingen - met plint (H x B x D)1461 x 338 x 475mm
AfwerkingenPiano black
Snow white
Racing red
Warm metallic grey
Light metallic silver
Frosted blue
Frosted copper black
€ 9.999,00

Verwachte levertijd:
2 tot 4 werkdagen, gratis bij u thuisbezorgd!

Toevoegen aan offertelijst 

Poulissen Webshop:

  • Officiele Dealer
  • Gratis verzending
  • Lid van Thuiswinkel Waarborg
  • Service & Garantie
Wilt u graag een demo? Maak een luisterafspraak
Gerelateerde producten
Reference 1Prijs: € 3.499,00
Adviesprijs: € 2.891,74
Reference 3Prijs: € 4.999,00
Adviesprijs: € 4.131,40
Reference 5Prijs: € 6.999,00
Adviesprijs: € 5.784,30
BLADEPrijs: € 13.999,00
Adviesprijs: € 11.569,42