Focal nieuw in ons assortiment

Focal

Het merk Focal is nieuw in ons assortiment aan luidsprekers. Gevestigd in Saint-Étienne, in de Franse Loirestreek, is de kwaliteit van Focal  ‘Made in France’, iets waar Focal sterk voor staat.

Focal is opgericht in 1979 te Saint Etienne (Frankrijk) en is een innovatieve luidsprekerfabrikant. Het merk ontwerpt en produceert als luidsprekerfabrikant alles zelf. Hierdoor sluit alles perfect op elkaar aan. Om mensen met passie voor muziek aan te spreken.

Focal investeert doorlopend in onderzoek door akoestische experts, met als doel het originele werk van de artiest zo getrouw mogelijk weer te geven. Zo wordt de expertise op het gebied van luidsprekerdriver-technologie en geluidsweergave voortdurend vergroot en verder ontwikkeld.

De kernwaarden van Focal zijn gebaseerd op een combinatie van technologie, mechanica, edele materialen en design. Het is niet voor niets dat het geluid van Focal bekend staat om de lage vervorming en de hoge mate van “verstaanbaarheid”, hetgeen enkel haalbaar is met een volledige controle over elk onderdeel.

Sinds 2013 maakt Focal gebruik van een vlas conus. Deze zogenaamde “Flax” is gemaakt van echt vlas en heeft zeer goede eigenschappen. Licht van gewicht en geen “eigen” geluid. Ervaar zelf het Focal-geluid, de luidsprekers staan luisterklaar voor u opgesteld in onze showroom.

Klik hier en bekijk ons Focal assortiment.

Focal Kanta