K-07Xs

Esoteric K-07Xs

Impressie

€ 7.100,00

Binnen 2 tot 4 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!

Omschrijving
K-07Xs

De K-07Xs is compatibel met cd’s, sacd’s, cd-r’s en cd-rw’s, maar hij kan ook als DA-converter of cd-loopwerk gebruikt worden. Het frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 55 kHz op niveau -3 dB. De ruisvloer ligt op -119 dB. De totale harmonische vervorming ligt op 0,0013 procent bij één kHz.

Belangrijkste veranderingen zijn het compleet nieuw ontworpen dac-board op basis van vlaggenschip Grandioso K1. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwe AKM AK4493 32-bit dac-chip. Daarnaast is de voeding sterk verbeterd en daardoor krachtiger en sneller geworden. Ook het loopwerk is afkomstig uit de Grandioso-productlijn.

 

Esoteric

Vosp Mechanism
Het unieke VOSP * -mechanisme van Esoteric maakt gebruik van dezelfde pick-upassemblage die wordt gebruikt in onze Grandioso-lijn van high-end SACD-spelers. Terwijl de pickup beweegt, handhaaft de laserstraal een precieze verticale asoriëntatie ten opzichte van het schijfoppervlak, waardoor een zeer nauwkeurige gegevensmeting wordt gegarandeerd. Het mechanisme wordt vastgehouden door een robuuste stalen plaat en een 8 mm dikke grote stalen stabilisator voor superieure anti-resonantie-eigenschappen.
 

Esoteric

De digitaal-analoog-omzettersectie is volledig opnieuw ontworpen op basis van het nieuwste platform dat wordt gebruikt in de Grandioso K1. Een AK4493 32-bits DAC van Asahi Kasei Electronics is gecombineerd met eersteklas componenten en de nieuwste ontwerptechnologie voor een uitzonderlijk niveau van geluidskwaliteit. Vier omzetters worden gebruikt in elk kanaal in een parallelle differentiaalconfiguratie, om klasse-leidende lineariteit en extreem lage vervorming te verschaffen. Net als de K-01X's en K-03X's worden er extra bufferversterkers geplaatst direct achter de DAC-uitgangen en dit geeft een krachtigere bas en een betere weergave van signalen op laag niveau. De lay-out van de DAC-stroomsectie is herzien om de geluidsprestaties en stabiliteit verder te verbeteren. 

 

Esoteric

34-bits D / A-verwerking voor uitstekende mogelijkheden voor muzikale expressie
De K-07Xs combineert meerdere 32-bits DAC-chipsets en maakt gebruik van een 34-bits D / A-verwerkingsalgoritme om het PCM-signaal om te zetten in analoog met een hoge resolutie van 34 bits. 34-bits verwerking bereikt een verbluffende resolutie die volledig 1024 keer groter is dan die van 24-bits verwerking. In het digitale bereik wordt optimaal gebruik gemaakt van gegevensgradatie met hoge bits om berekeningsfouten te minimaliseren en een getrouwe conversie naar analoog te bieden, waardoor uitstekende uitdrukkingskrachten worden verkregen, zelfs bij extreem kleine muzieksignalen.
 

Esoteric

Esoteric-HCLD: een uniek outputbuffercircuit dat de huidige transmissie optimaliseert
Om een ​​uitvoerfase getrouw het brede dynamische bereik van een muzikale uitvoering naar het volgende component in het systeem over te brengen, moet het in staat zijn om hoge stromen op hoge snelheid te leveren. Om dit te bereiken, gebruikt de K-07Xs dezelfde Esoteric-HCLD (High Current Line Driver) uitvoerbuffer als onze topmodellen. Deze buffer gebruikt high-speed uitvoerapparaten om een ​​uitzonderlijk hoge slew rate van 2.000V / μs te bieden. Elk kanaal gebruikt twee buffercircuits. Deze zijn differentieel geconfigureerd voor de XLR-uitgang en parallel voor de RCA-uitgang voor uitstekende lineariteit en dynamiek.
 

ES-Link analoog: een hoge geluidskwaliteit Huidige transmissie Analoge interface
Naast de standaard XLR- en RCA-analoge interfaces, is ook de eigen "ES-Link Analog" analoge interface van Esoteric voorzien en deze is opgenomen in het XLR-uitgangscircuit. Dit maakt gebruik van de hoge stroomschijfcapaciteit van de HCLD buffercircuit, waardoor deze minder gevoelig is voor de effecten van de impedantie van de signaalweg en het mogelijk maakt om het audiosignaal met een grotere duidelijkheid en dynamiek over te dragen. Het maximale potentieel van dit systeem wordt verkregen wanneer het wordt gebruikt met compatibele apparatuur zoals Esoteric's geïntegreerde F-versterkers *.
 

Breed scala aan upsampling-opties
Naast het afspelen van een digitale audiobron met de oorspronkelijke samplefrequentie, kunnen de K-07Xs PCM-signalen naar 2x, 4x, 8x en 16x (maximaal 768 kHz) opwaarderen. Het kan ook een PCM-bron naar DSD 512 (22,5MHz) converteren. Afhankelijk van de voorkeur kan een DSD-filter worden ingeschakeld.
 

Digitale ingangen
Drie digitale ingangen (USB, coaxiaal en optisch) maken verbinding mogelijk met een breed scala aan systemen. Coaxiale en optische ingangen ondersteunen DSD 2,8 MHz (DoP) -invoer en PCM tot 192 kHz / 24-bit.
 

USB-audio-interface met DSD22.5MHz en PCM768kHz / 32-bits asynchrone verzending
De K-07Xs is uitgerust met een USB-interface zodat deze digitale gegevens van een computer of een Esoteric N-03T netwerktransport kan ontvangen. Het USB-stuurprogramma en de Esoteric HR Audio Player-afspeelsoftware kunnen gratis worden gedownload van onze website. De interface ondersteunt DSD-snelheden tot DSD512 (22,5 MHz) en PCM-gegevens tot 768 kHz / 32 bits. De USB-interface ondersteunt ook het Bulk Pet-protocol om afspelen van studiokwaliteit mogelijk te maken.
 

Zeer nauwkeurige VCXO klok- en kloksynchronisatiefunctie
Het hart van elke digitale speler is het klokcircuit en de K-07Xs is ontworpen voor kwaliteit met een zeer nauwkeurige VCXO (spanningsgestuurde kristaloscillator). Hij kan ook worden aangesloten op een zeer nauwkeurige masterklokgenerator zoals de G-02X voor een nog hogere geluidskwaliteit.
 

Output Modes
De analoge audio-uitgang kan worden geschakeld tussen ES-LINK Analog, RCA en XLR. Hot 2 of Hot 3 XLR pintoewijzingen kunnen ook worden geselecteerd. Verlies in audiokwaliteit wordt geëlimineerd met een contactloos systeem door fase-inversie uit te voeren in het digitale domein.
 

 

Beknopte specificaties

Type product Cd-speler
XLR/ESL-A connector 1pair (L/R)
RCA connector 1pair (L/R)
Output impedance XLR: 40Ω RCA: 15Ω
Maximum output level (at 1kHz, 10kΩ load) XLR: 5.0Vrms RCA: 2.5Vrms
RCA: 2.5Vrms 5Hz to 55kHz (-3dB)
S/N ratio 119dB(A-Weight)
Distortion 0.0013% (1kHz)
COAXIAL uit Ja, 1
OPTICAL uit Ja, 1
COAXIAL in Ja, 1
OPTICAL in Ja, 1
USB in Ja, 1
BNC connector Ja, 1
Input impedance 50Ω
Frequencies that can be input 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192kHz, 10, 22.5792, 24.576MHz
Input level Rectangle wave: equivalent to TTL levels
Power supply AC 220-240V, 50/60Hz; AC 120V, 60Hz; AC 220V, 60Hz
Power consumption 26W
External dimensions (W x H x D, including protrusions) 445 × 131 × 357mm (17 5/8″ × 5 1/4″ × 14 1/8″)
Weight 14.2kg (31 3/8 lb)
Included accessories Power cord set x 1 Remote control (RC-1301) x 1 Batteries for remote control (AAA) x 2 Felt pads x 3 Owner's manual x 1 Warranty card x 1
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours