Oberon 7 C

DALI Oberon 7 C Zwart

Impressie

€ 1.099,00

Binnen 2 tot 4 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!

Omschrijving
Oberon 7 C

DALIDe subtiele, vloerstaande DALI OBERON 7 C is geschikt voor ambitieuzere muziekliefhebbers en audiofielen. OBERON 7 C is bedoeld voor ruimere huizen waar muziek de ruimte heeft om te ademen - en maakt indruk met zijn vermogen om elke muziekstijl natuurlijk en levensecht weer te geven. De luidspreker maakt deel uit van het draadloze Hi-Fi eco-systeem van DALI.

De OBERON 7 C is bedoeld voor ruimere woningen, waar muziek de ruimte heeft om te ademen en op hogere volumeniveaus kan worden afgespeeld dan bij de OBERON 1 C. Hij zal geschikt zijn voor ambitieuzere muziekliefhebbers en audiofielen, die met hun audiosysteem een grootser statement willen maken. Nu er in grotere ruimten meer ruimte en luidsprekeropstellingsmogelijkheden beschikbaar zijn, is het niet onwaarschijnlijk dat OBERON 7 C-luidsprekers aan weerszijden van een scherm worden geplaatst en worden gebruikt voor TV-audio, maar toch zal het afspelen van muziek vanaf CD of streamingdiensten waarschijnlijk hun primaire rol zijn.

De slanke, vloerstaande DALI OBERON 7 C is voorzien van twee 7 inch conussen van houtvezel met DALI's gepatenteerde SMC-technologie - en dezelfde ultralichtgewicht 29 mm soft dome tweeter als de OBERON 1 C. Ondanks zijn afmetingen is de OBERON 7 C een subtiele performer en maakt hij indruk met zijn vermogen om elke muziekstijl natuurlijk en levensecht weer te geven, zelfs bij een laag volume. De OBERON 7 C is voorzien van een integrale gegoten sokkel met bevestigingspunten voor vloerspikes of aangepaste voeten.

Met de OBERON 7 C en de SOUND HUB COMPACT heeft DALI draadloze Hi-Fi, die zich moeiteloos kan meten met gelijkwaardige passieve systemen, binnen het bereik gebracht van veel meer muziekliefhebbers en audiofielen. Zij hoeven niet langer te kiezen tussen ongelooflijke geluidskwaliteit en gemakkelijke integratie. De OBERON 7 C en SOUND HUB COMPACT leveren beide.

DALIWOOFER/SMC De OBERON 7 C is gebaseerd op een paar 7" low-loss woofer/middentoners die zijn voorzien van onze eigen composietmembraanmaterialen van fijne papierpulp en versterkte houtvezels, waardoor een stijve, lichtgewicht en goed-onderhoudende structuur ontstaat. In combinatie met een low-loss surround en spiderophanging reproduceert deze conus de microdetails in het signaal - ongefilterd en met hoge nauwkeurigheid. Dit wordt ondersteund door de geavanceerde spreekspoeldraad van met koper bekleed aluminium en, in het bijzonder, onze unieke SMC-magneettechnologie (Soft Magnet Compound).

Door elektrisch niet-geleidende elementen in de magneetstructuur op te nemen, vermindert SMC aanzienlijk het effect van diverse vervormingsmechanismen die inherent zijn aan de architectuur van drivers met bewegende spoelen. SMC minimaliseert bijvoorbeeld wervelstroomeffecten, verhoogt de fluxlineariteit, vermindert de magnetische hysteresis en minimaliseert de variatie van de spreekspoelinductie met de positie. Al deze voordelen samen maken van SMC uitgeruste drivers bijzonder geschikt voor actieve versterking.

Het membraan eindigt in een rubberen omhulsel dat is gekozen vanwege zijn zachte en zeer flexibele eigenschappen. Hierdoor kan het membraan vrij bewegen met een zeer gering dempingseffect, en kan de magneetmotor de membraanbeweging regelen.

DALIVERSTERKER De OBERON 7 C eindversterker bestaat uit twee closed-loop klasse-D eindversterkers van 50 Wattpiek, die speciaal zijn gekozen vanwege hun geluidskwaliteit en dynamisch vermogen. Eén versterker voedt de driver voor de hoge frequenties, de andere de dubbele bas/midden drivers. De 100dB signaal/ruis-verhouding van de eindversterkers zorgt ervoor dat zelfs het kleinste detail in een rustige muzikale passage helder en nauwkeurig wordt weergegeven.

De op het achterpaneel gemonteerde elektronische module OBERON 7 C bevat een draadloos ontvangstelement en een gebruikersinterface, een DSP-equalisatie en crossover filterelement, en een zeer efficiënte tweekanaals vermogensversterker met een nauw geïntegreerde voeding.

De versterker wordt gevoed door een speciaal ontworpen, 65 W (rms), zeer ruisarme geschakelde voeding die dynamisch de bronnen kan verdelen tussen de twee versterkerkanalen in reactie op de vraag. De OBERON 7 C is daardoor buitengewoon zuinig in het stroomverbruik, maar geeft niets weg in termen van dynamische punch wanneer de muziek daarom vraagt.

DALITWEETER De OBERON 7 C hoogfrequent driver is een gedempte textiele soft dome tweeter met een ongewoon licht diafragma en een groter dan normaal, 29 mm diafragma en spreekspoel. Het lichte diafragma betekent dat de hoge frequentierespons van de driver ongewoon lang is voordat de massageperkte roll-off optreedt.

De grote diameter van het diafragma en de spreekspoel verhoogt de gevoeligheid en de belastbaarheid, vermindert de vervorming en stelt de driver in staat bij lagere frequenties te werken dan bij kleinere tweeters het geval is, hetgeen meer speelruimte biedt bij het cross-overontwerp. De driver is uitgerust met ferro-fluid in de spreekspleet, wat de belastbaarheid verder verhoogt en de signaalcompressie aanzienlijk vermindert doordat de spreekspoeltemperatuur stijgt naarmate het volume toeneemt.

DALICABINET OBERON 7 C kasten zijn gemaakt van CNC-bewerkte MDF-panelen met een hoge sterkte en afgewerkt met een variëteit aan houteffect of mat wit laminaat. De kasten zijn ontworpen voor optimale stijfheid om resonantie van het paneel te minimaliseren, met hoekvullingen en strategische interne dwarsbalken. Hoeklijsten zijn steeds minder gebruikelijk in de hedendaagse luidsprekerkastbouw, maar bij DALI zijn we ervan overtuigd dat ze een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van de stijfheid.

Interne kast demping materialen worden geselecteerd en strategisch geplaatst om de midrange energie demping te maximaliseren zonder afbreuk te doen aan de bas transiënt respons en bandbreedte, zoals zo vaak het geval is met reflex geladen luidsprekers.

De OBERON 7 C zijn voorzien van reflexpoorten met een ongebruikelijk grote diameter aan de achterzijde, die zo zijn ontworpen dat turbulentie, vervorming en compressie van de poort worden geminimaliseerd, terwijl tevens rekening wordt gehouden met de mogelijke nabijheid van de achterwand. De uitwaaiering aan zowel de ingang als de uitgang van de poort vertraagt de turbulentie van de luchtstroom naarmate het volume toeneemt, en helpt ervoor te zorgen dat de basprestaties consistent blijven op alle volumeniveaus. Het achteraan monteren van de reflexpoorten heeft het grote voordeel dat alle midrange-energie die van binnenuit de kast wordt uitgestraald, van de luisterpositie wordt weggeleid.

DALI

 

Beknopte specificaties

Type Product Actieve Luidspreker
Frequentiebereik (+/- 3 dB) [Hz] 31 - 26.000
Maximale SPL [dB] 108
Versterker Type Klasse-D
Afmetingen met voet (HxBxD) [mm] 1015 x 200 x 340
Gewicht 15.7 kg
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours