Altair G2.1

Auralic Altair G2.1

Impressie

€ 4.999,00

Binnen meer dan 2 weken gratis bij u thuisbezorgd!

Omschrijving
Altair G2.1

Medio juni 2021 leverbaar.

Een volledig uitgeruste digitaal en analoog broncomponent

AURALiC heeft de ALTAIR G2.1 gelanceerd, een product met een uitgebreide functionaliteit, ontwikkeld voor zowel digitale als analoge bronnen. De ALTAIR G2.1 levert een transformatief, dynamisch geluid voor de veeleisende high-performance audioliefhebber.

Auralic

De naam ALTAIR is altijd synoniem geweest met uitgebreide functies en functionaliteit. De ALTAIR G2.1 luidt echter een nieuw hoofdstuk in, omdat dit de eerste keer is dat het ALTAIR-concept is opgenomen in AURALiC's wereldberoemde G2.1-serie, waarin de concepten van uitgebreide functies worden gecombineerd met die van topkwaliteit prestaties.
ALTAIR G2.1, net als zijn G1 tegenhanger, biedt elke functie en eigenschap van AURALiC, maar in een compacte, ultra-stille behuizing, in lijn met de G2.1 filosofie.

Krachtige voorversterker functionaliteitAuralic
Als product uit de G2.1-serie is de ALTAIR G2.1 ontwikkeld met eigenschappen en kenmerken die ervoor zorgen dat zijn prestaties als "next-level" worden beschouwd, en dat hij kan worden gebruikt als een zelfstandige voorversterker. Analoge volumeregeling, vergelijkbaar met die van de VEGA G2.1 en gebaseerd op een resistief ladderontwerp, zorgt voor een ultrastil signaal, ongeacht de ingang. De klasse A Orfeo-uitgangsmodules zorgen voor een signaal met ultralage ruis en lage vervorming in het analoge domein. Altair G2.1 heeft ook twee afzonderlijke volledig analoge ingangen, die de digitale structuur volledig omzeilen en een zuiver analoog signaal van ingang tot uitgang handhaven. De eerste is een line-level analoge ingang, inclusief home theater bypass functionaliteit, en de tweede is een eigen huis ontworpen moving-magnet phono trap voor een elegante, directe en stille verbinding met een draaitafel.

Verwerkingskracht op next-level
Met zoveel eisen die operationeel aan de ALTAIR G2.1 worden gesteld, was de keuze van de processor eenvoudig. ALTAIR G2.1 maakt gebruik van het krachtigste Tesla platform, dat meer dan voldoende capaciteit heeft om het uitdagende aantal kenmerken en functies te verwerken die in elk AURALiC component te vinden zijn. Tot slot leveren Dual Femto Second Clocks exact getimede signalen, waardoor de bijbehorende jitter sterk wordt gereduceerd. ALTAIR G2.1 kan worden bediend met Lightning DS (op Apple iOS-apparaten), is ook compatibel met andere OpenHome-gebaseerde bedieningssoftware en is tevens Roon-ready. ALTAIR G2.1 kan een groeiend aantal streamingdiensten leveren, zoals Qobuz, Tidal en Spotify Connect, en binnenkort volgen er nog meer.

Pure G2.1-prestaties
De fysieke constructie van de ALTAIR G2.1 omvat, net als bij alle G2.1 producten, Unity Chassis II, een fluisterstille aluminium behuizing waarin een uiterst effectieve koperen subbehuizing is ingekapseld die de geavanceerde interne elektronica beschermt tegen storingen van buitenaf, een massieve aluminium voet en een voetveersysteem met zes veren, wat resulteert in een stille, sublieme, muzikale prestatie.

Auralic

 

Beknopte specificaties

Type Product streamer + DAC + Voorversterker
Belangrijke kenmerken Ondersteunde bestanden: AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV en WMA
Sampling Rates: PCM in 44.1Khz - 384Khz op 16 - 32bits, DSD64, DSD128, DSD256
Control Software: Auralic Lightning DS, OpenHome compatible software, Roon
Media Server Compatibility: Minimserver, Twonky, Asset UPnP, JRiver, DLNA/UPnP compatible server software
Inputs: RJ45 Gigabit Ethernet, Tri-Band WiFi, USB 2.0 High-Speed voor een externe schijf en computer, Toslink, Coax, AES-EBU, Analoog Cinch, Phono MM
Outputs: XLR (gebalanceerd), RCA (tulp) analoog, Hoofdtelefoon Jack
  • iDEAL
  • Visa / Mastercard
  • Bancontact / Mister Cash
  • Betalen in winkel
  • Bank overschrijving
  • Rembours