Smartline PX1

Advance Acoustic smartline PX1 wit

Impressie

€ 999,00

Binnen 2 tot 3 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!

Omschrijving
Smartline PX1

Advance  Acoustic smartline PX1Advance Acoustic

Compact gebouwde versterker
Compact kan heel mooi zijn. En compact betekent niet: beperkte prestaties. Kijk maar naar de Advance Paris SmartLine modellen, die zijn toegesneden op de wensen van veel gebruikers: een compacte bouw, een strakke vormgeving, weinig knoppen en audiofiele klankeigenschappen. Met de verschillende slimme modellen uit de SmartLine kan iedereen een op maat gesneden audiosysteem samenstellen.

Keuze voor kwaliteit en kracht
De PX1 is ontworpen voor de veeleisende muziekliefhebber die een stapje verder wil gaan. Advance Paris heeft gekozen voor een separate voorversterker, zodat u zelf de eindversterker kunt kiezen, geheel conform uw wensen. Advance Paris biedt de SmartLine BX1 en BX2 aan, waarmee u de luidsprekers van uw keuze optimaal kunt aansturen.

Voorversterker met veel aansluitmogelijkheden
Zoals van een moderne voorversterker verwacht mag worden, kunnen op de PX1 uiteraard zowel analoge als digitale bronnen worden aangesloten. Naast de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan aansluitmogelijkheden vallen vooral de phono MM/MC ingang (met instelbare capaciteit en versterkingsfactor) en de asynchrone USB-B XMOS ingang op. Uniek in deze prijsklasse.

DAC en digitale ingangen
Een DAC is tegenwoordig een vereiste. Veel geluidsbronnen, waaronder flatscreen-TV’s, hebben alleen nog maar een optische digitale uitgang, zodat deze bronnen op een DAC (Digitaal/Analoog-Converter) moeten worden aangesloten. De DAC in de Smart PX1 is gebouwd op basis van de befaamde Wolfson WM8740 DAC-chip, die resoluties tot 24bit/192kHz ondersteunt. Dit is vèr boven de resolutie van een CD-speler en van groot belang voor het aansluiten van een serieuze streamer. De PX1 is voorzien van 6 digitale ingangen: 3x optisch (TosLink), 1x coaxiaal (RCA), 1 x USB-A en 1 x USB-B. Deze laatste is perfect voor het aansluiten van een computer. Deze asynchrone USB ingang is voorzien van de hooggewaardeerde XMOS chip en ondersteunt resoluties tot en met 24bit/192kHz.

Prachtige Bluetooth oplossing
Advance is sinds de opkomst van de Bluetooth aptX standaard een specialist op dit gebied. De Smart PX1 is voorzien van een slimme noviteit: een digitale ingang voor een optionele Advance Acoustic X-FTB01 Bluetooth ontvanger (24bit/48kHz). In tegenstelling tot veel andere Bluetooth ontvangers, die zijn uitgerust met een relatief eenvoudige ingebouwde DAC, maakt de X-FTB01 een directe verbinding (Direct Path) met de hoogwaardige DAC in de versterker zelf. Het resultaat is een perfecte data-overdracht met uitzonderlijke goede specificaties, zoals een vervorming van slechts 0,003%! Zo geniet u optimaal van muziek vanaf uw smartphone, tablet of computer.

De uitgangenAdvance Acoustic PX1 componenten
Er kunnen twee actieve subwoofers worden aangesloten, waarbij de doorlaatfrequentie kan worden ingesteld op 75 of 125Hz. Voor het aansluiten van de eindversterkers staan XLR- en RCA-aansluitingen ter beschikking. De RCA pre-out is dubbel uitgevoerd, zodat ook bi-amping (het apart aansturen van de lage en hoge tonen van een luidspreker met twee aparte eindversterkers) tot de mogelijkheden behoort. Zeer audiofiel!. De Pre-out “High Pass” is bedoeld voor de hoge tonen (alleen bruikbaar als een subwoofer is aangesloten). Op de PX1 kunnen dus 2 x stereo BX1 of 4 x mono BX2 eindversterkers worden aangesloten, zodat in feite elke luidspreker optimaal kan worden aangestuurd. Door middel van de 2 trigger-uitgangen kunnen de eindversterkers aan- en uitgeschakeld worden door de PX1. Zo Smart kan moderne audio zijn!

Hoogwaardige hoofdtelefoonversterker
De hoofdtelefoon-aansluitingen zijn ook bijzonder. De PX1 is voorzien van een serieuze hoofdtelefoonversterker. Voor een optimale aanpassing aan uw hoofdtelefoon kan aan de onderzijde van het apparaat per uitgang de uitgangsimpedantie en de versterkingsfactor op twee standen worden ingesteld. Deze mogelijkheid bieden zelfs losse hoofdtelefoonversterkers niet standaard! Met de SmartLine PX1 kunt u dus perfect van uw hoofdtelefoon genieten.

Versterker met weinig knoppen
De SmartLine PX1 heeft ook de van Advance bekende en zeer praktische éénknopsbediening, waarmee onder meer volume, ingangskeuze, toonregeling voor lage en hoge tonen (met ByPass!), loudness en balans geregeld kunnen worden. Een systeemafstandsbediening hoort bij de standaarduitrusting.

Conform nieuwe voorschriften van de EU schakelt de versterker automatisch in standby als er 30 minuten geen inkomend signaal wordt aangeboden (Dit kan in het menu uitgeschakeld worden).

De SmartLine-serie van Advance Paris biedt niet alleen de bijpassende eindversterkers (BX1 en BX2), maar ook de bijpassende bronnen: de multifunctionele SmartLine SX1 (streamer, internetradio, FM en DAB radio), of de CD1 CD-speler.

 

Belangrijke kenmerken:

 • Zeer compact gebouwd
 • Ingebouwde 24bit/192kHz D/A-Converter
 • Phono MM/MC ingang (instelbaar)
 • 7 analoge ingangen
 • 6 digitale ingangen
 • Bluetooth digitale ingang (voor optionele dongle FTB01 aptX/AAC)
 • Ringkerntrafo
 • 2 Pre-out aansluitingen (RCA en XLR)
 • 2 Trigger-aansluitingen
 • 2 Subwoofer-aansluitingen
 • Toonregeling voor laag en hoog +/- 10dB (met ByPass)
 • 2 hoofdtelefoonaansluitingen (3,5mm)
 • Hoofdtelefoonversterker met instelbare impedantie en versterkingsfactor
 • Displayverlichting in drie lichtsterktes instelbaar
 • Systeemafstandsbediening

Beknopte specificaties

Type product Voorversterker met D/A-converter
Vervorming < 0,007%
Frequentiebereik 20Hz – 45 kHz (- 3dB)
Signaal/ruisverhouding ≥ 100 dB
Analoge ingangen 7 x RCA: CD, Tuner, Aux 1 (RCA of XLR), Aux 2, Aux 3, Aux 4, Aux 5
1 x Phono MM, MC low en MC high (capaciteit instelbaar: 100pF, 200pF, 320pF)
Analoge uitgangen Rec-out: 1 (RCA) / Sub-out: 2 x (RCA, bassmanagement/crossover 75 of 125 Hz schakelbaar)
D/A-Converter 24bit/192kHz (Wolfson WM8740)
Digitale ingangen 3 x optisch (TosLink) / 1 x coaxiaal (RCA) / 1 x USB-A / 1 x USB-B (XMOS asynchroon 24bit/192kHz) / 1 x Bluetooth aptX (24bit/48kHz) met optionele X-FTB01 dongle
1 x Preout XLR of RCA, waarvan RCA 1 x normaal line niveau, 1 x High Pass (werkt alleen bij een aangesloten subwoofer)
Afmetingen (BxHxD) 230x 129 x 310mm (incl. voeten, knoppen en aansluitbussen)
Gewicht ca. 5,38 kg
Garantie 2 Jaar
 • iDEAL
 • Visa / Mastercard
 • Bancontact / Mister Cash
 • Betalen in winkel
 • Bank overschrijving
 • Rembours