Accuphase, HiFi in zijn puurste vorm

ACCUPHASE, HIFI IN ZIJN PUURSTE VORM

De naam ‘Accuphase’ ontstond door het voorvoegsel ‘accu’ te nemen van het woord ‘accuraat’ en te combineren met ‘phase’, een belangrijke factor in de audiotechnologie. Een naam die het eindeloze streven naar kwaliteit van het Japanse topmerk weerspiegelt. Handgemaakte apparatuur die bedoeld is om een hifigeluid te produceren in zijn puurste vorm en die niet onderhevig is aan de grillen van de marktmode.

Paul Hattink

Het verhaal van Accuphase in Nederland startte bij Paul Hattink. De jonge Paul Hattink kwam als zaterdaghulpje in een platenzaak terecht waar hij doorgroeide naar hifiverkoper. Tot hij de zaak over­nam en Hi.Fine oprichtte. Zo kwam hij in contact met Accuphase, een merk dat hem zo aansprak dat het de rest van zijn leven zou beïnvloeden. In Accuphase vond hij als begenadigd muzikant alles waarnaar hij op zoek was.

Paul Hattink groeide uit tot importeur voor de Benelux van Accuphase. In 2025 zal hij 50 jaar in het métier zitten, een moment dat hij nog graag zou beleven.

“Ik leerde Gerard Poulissen kennen toen hij 25 jaar geleden zijn pand in Roermond had gekocht. Gerard was vastberaden om in zijn winkel de betere hifi te verkopen”, zegt Paul Hattink. “Ik bleef er regelmatig over de vloer komen en creëerde zo een vriendschapsband met Gerard en zijn familie. Poulissen is in 25 jaar uit­gegroeid tot een fantastische zaak waarin Accuphase, een merk dat uit­sluitend verkrijgbaar is bij een beperkt aantal gespecialiseerde winkels, een prominente plaats inneemt.”

Accuphase

Die prominente plaats is gereserveerd voor onder meer de Accuphase E-650 en de Accuphase E-480. Bijzonder krachtige geïntegreerde versterkers die uitgerust zijn met Accuphase Analog Vari-gain Amplifier, de nieuwste implementatie van Accuphase die voor een uiterst nauwkeurige volumeregeling zorgt. Maar ook de Accuphase DP-430 ont­breekt niet. Een cd-speler die niet alleen vier parallel aangestuurde DAC-chips maar ook het nieuw ontwikkelde Accuphase Noise and Distortion Cancelling Circuit aan boord heeft. Het loopwerk en het processorgedeelte zijn volledig van elkaar gescheiden zodat ze elkaar niet onderling kunnen beïnvloeden. “Gerard Poulissen en ik doen graag zaken en hebben beiden hart voor kwaliteit”, zegt Paul, “wij overleggen altijd met het grootste respect voor elkaar en met hetzelfde doel voor ogen: de tevredenheid van onze klanten. Gerard is een man met vak­kennis die er, samen met zijn familie en het personeel, voor zorgt dat elke klant zich hier thuis voelt en gelukkig is met de producten die hij hier koopt.”

Accuphae Premium Center Poulissen in Roermond

 

Accuphase Premium Center

Poulissen Audio Video Center is met maar liefst 1800 m2 luisterruimte en vijftien luisterstudio’s de perfecte plaats om de  producten van Accuphase te presenteren.  Poulissen biedt als Accuphase Premium Center een hoge mate van service en beleving. Het is een prachtige waardering dat Poulissen deze naam mag voeren. Klik hier en lees meer over ons Accuphase Premium Center in Roermond…